Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie

10.07.07, 14:42
Od kiedy niemowlęta ząbkują?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Ząbkowanie 10.07.07, 14:54
      sporadycznie od 3 miesiaca, a potem juz coraz wiecej, chyba satystycznie
      najwiecej ok 6-7 miesiaca
      ale wiadomo sa i takie co w 10msc, moja ma prawie 8 i jeszcze nic sie nie
      zapowiada na zeby
      • melia06 Re: Ząbkowanie 10.07.07, 15:02
        moja Amelka dostala ząbka jak miała 10,5 miesiąca jedyneczke dolną teraz
        czekamy na reszte ma 11 miesięcy pozdrawiamy.
      • ifaka78 Re: Ząbkowanie 10.07.07, 20:36
        Moja dzis skonczyła 5 miesiecy, ma 2 zęby...zaczela sie straszbie slinic juz 2
        mies temu i tydzien temu sie pojawiły...slicznie wygląda z takimi szablami na
        dole ha ha
    • malaines Re: Ząbkowanie 10.07.07, 15:14
      Moja Amelka ma prawie 8 miesięcy i trzeci ząb się pojawia. Pierwszy jej wyrósł
      miesiąc temu ale wiem, że niektóre dzieci zaczynają ząbkować dopiero ok. 12 m-
      ca. Podobno to sprawa dziedziczna.
      • ifaka78 Re: Ząbkowanie 10.07.07, 20:39
        A tak a propo - moja tez Amelka...ale tych Amelii jest.
        • monikaa13 Re: Ząbkowanie 10.07.07, 20:41
          chcialam wlasnie to napisac, tyle odp, a wszystkie o amelkach, zginiemy kiedys
          w tych amelkach
          w klasie na bank polowa to amelki, wszedzie tylko amelki, fajnie imie, ale
          troche ich duzo
          • malaines Re: Ząbkowanie 11.07.07, 09:54
            do niedawna też sobie nie zdawałam sprawy, że to takie popularne imięsmile
            • monikaa13 Re: Ząbkowanie 11.07.07, 10:20
              wlasnie troche mnie to teraz przeraza
              • ifaka78 Re: Ząbkowanie 11.07.07, 11:44
                A my wlasnie dalismy corce na imie Amelia...bo u nas w miasteczku raczej sie nie
                spotykało, a na naszej ulicy była jedyną Amelią. Dopiero teraz jak podrosła
                zdałam sobie sprawe jakie to popularne imie(jak Julia, oliwia itp)i pewnie
                mieszkając teraz w duzym miescie bedzie miała mnostwo kolezanek-swoich
                immiiennkiczek.Ale absolutnie nie zaluje. Imie nadal mi sie podoba(a miła być
                Majka..potem...Sara) he he
                • kbaginska Re: Ząbkowanie 11.07.07, 15:41
                  Z zabkowanie,to sprawa indywidualna.Moj maluch zacza zabkowac jak skonczyl 10
                  miesiac,i potem to juz poszlo tak szybko i tak bolesnie,ze teraz ma juz21
                  miesiecy a jeszcze sie budzi w nocy,bo teraz ida mu piatki i wyjesmile)Pozdrawiam
    • dziubax Re: Ząbkowanie 12.07.07, 19:20
      Dzięki za rady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka