reni67 19.09.07, 19:25 czy ktos moze wie cos na temat ucikajacego oczka u 2 miesiecznego bobasa? bo zaczynam sie niepokoic! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuniatunia Re: uciekajace oczko 19.09.07, 20:34 Z tego co wiem - do konca pierwszego roku zycia takie cos moze sie zdarzac i nic sie z tym nie robi - jest to kwestia nierozwinietych jeszcze do konca miesni oka. Wiec na razie - zachowaj spokoj, ew. zasygnalizuj pediatrze (choc nie sadze by cos zalecil). Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
m_aja Re: uciekajace oczko 19.09.07, 21:09 mnie pedaiatra powiedziała, że oczko może uciekać nawet do roku. Ale zawsze można skonsultować z okulistą. Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: uciekajace oczko 21.09.07, 19:49 słyszałam, że najlepiej cwiczyc miesnie oka niemowlaka - wyciac czarne figury geometryczne i nakleic na białą kartkę wstawic do lóżeczka, (ja nawet wkładałam do wózka) mój synek sie temu przygladał i teraz mu oczka nie uciekają. Ale wiem, że do roku moze sie tak dziac to nic strasznego ) Odpowiedz Link Zgłoś
niunka25 Re: uciekajace oczko 21.09.07, 19:56 do roku czasu to podobno normalne , potem można pójść do okulisty na razie jeszcze mięśnie oczka są słabe Odpowiedz Link Zgłoś
nikas10 Re: uciekajace oczko 22.09.07, 11:33 Mój synek też tak ma. Bałam się, że to może być zez (w rodzinie jest przypadek). Pediatra powedziała, że to normalne i mam to olać do roku czasu. Później się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: uciekajace oczko 23.09.07, 09:10 Moja Zuzia niedługo skończy 4 m-ce i nadal oczko jej ucieka i troszkę opada powieka ale pomalutku się to zmienia Odpowiedz Link Zgłoś