k274 30.03.08, 21:14 dziewczyny można stosować u 7 miesiecznego dziecka okłady z rumianku? chodzi mi konkretnie o okład na oczko. Czy któraś z Was stosowała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fammpirella Re: okłady z rumianku 30.03.08, 21:49 rumianek moze uczylac. ja od urodzenia do dzis (9m) myje corci co wieczor buzke bardzo mocnym naparem z rumianku. oczka tez. nigdy po rumianku nie bylo klopotow ze skora, zadnych alergii niema, ale okladow na oczko nigdy nie robilam. moze lepiej z herbaty czarnej, zwyklej? jest chyba nieco mniejsze ryzyka ewentualnego podraznienia. tak mi sie wydaje, tak mi sie cos obiło o uszy/oczy Odpowiedz Link Zgłoś
k274 Re: okłady z rumianku 31.03.08, 21:14 dokładnie chodziło mi właśnie o przemywanie oczek rumiankiem, bo chyba jakies zakazenie sie wdało i małe krostki wyskoczyły. Dlatego chciałam wypróbować własnie rumianek bo sól fizjologiczna nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: okłady z rumianku 31.03.08, 21:24 wiesz co? ja bym na twoim miejcu posmarowala najpierw takim mocnym naparem nadgarstek od spodu i obserwowala. jak nic sie nie pojawi w ciagu doby to mozesz sprobowac przemyc oczka najpierw takim delikatnym naparem, a zaraz potem przemyj moze czysta woda. jak bedzie ok, to napar mozesz zrobic troche mocniejszy. ja wiem, ze skora oczu jest wybitnie wrazliwa (sama jestem takim przypadkiem: cale cialo - zero, zero alergii,a oczy- maskara, strasznie wrazliwe), ale mozna sprobowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k274 Re: okłady z rumianku 01.04.08, 11:48 dzieki mamuśki) spróbuje tych sposobów Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia.0 Re: okłady z rumianku 31.03.08, 12:06 moj maly mial ropke w oczku i lekarka zabronila mi myc oczka rumiankiem bo bardzo uczula. przepisala kropelki. oczka jak i buzie myje malemu od poczatku przegotowana woda. nie mam zadnych problemow czy to z buzia czy oczkami. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nell09 Re: okłady z rumianku 01.04.08, 11:54 nam okulistka kategorycznie zabroniła stosowania rumianku - tylko woda i sól fizjologiczna. jak coś sie dzieje z oczkami, to trzeba do lekarza po maść lub krople. Odpowiedz Link Zgłoś