palina22 16.06.08, 21:38 ile waza? ile maja wzrostu? co i jak czesto jedza? ile spia w ciagu dnia? czy przesypiaja cale noce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marynio5 Re: sierpniowe maluchy 16.06.08, 21:48 Moja córeczka urodziła się 15 sierpnia, waży 9200, mierzy ponad 76 cm, ale nie potrafię powiedzieć dokładnie ile. Je 5 razy dziennie, rano i wieczorem mleko, a w ciągu dnia, zupki i owoce. Jest alergikiem więc wybór nie jest zbyt duży. Niestety ciągle je papki, choć gryzie równiez chrupki kukurydziane, pije z kubka niekapka. W ciągu dnia śpi 2,5 godziny.I oczywiście przesypia całe noce Odpowiedz Link Zgłoś
monia356 Re: sierpniowe maluchy 16.06.08, 21:48 9 sierpień - chłopiec waga - 11890 wzrost - ok. 70cm rano mleko 210 ml, ok. 12 zupka lub drugie danie, ok.15 mleko 210ml, ok. 18 owoce (najlepsze jabłko z bananem), ok.21 mleko 240ml, i w ciągu dnia chrupki kukurydziane, biszkopciki, soczki. budzi się ok. 8, drzemka ok 11-12 śpi 2 godzinki, póżniej idzie spać dopiero na noc około 21 nieraz sie budzi ale ogulnie przesypia noce Odpowiedz Link Zgłoś
monia356 Re: sierpniowe maluchy 16.06.08, 21:50 wzrost - pomylka wcześniej ok. 80 Odpowiedz Link Zgłoś
alcala1 Re: sierpniowe maluchy 16.06.08, 22:35 hej mój z 10 sieprnia waży - 11 700 wzrost - 90 cm je prawie wszytsko - o 6 mleko 210, 9.00 mleczna owsianka, jajencznica z żółtka, bułeczka z szynką i pomidorka troszke, 12 zupka (gotowana lub słoiczkowa) 15 jogurcik lub mleczko, 17.30 jakis owoc, 19 kaszka, w między czasie herbatniki, chrupki kuk. i musi troche spróbować od nas z talerza ze spaniem to u nas róznie bywa zazwyczaj spi co dwie godziny po pół staram się go już nie kłaść po 16 żeby mi tak o 20.00 już padł w nocy czasmi się budzi na piciu - ale ostatnie dwa tygodnie budził się tylko koło 1 napił się wody i spał dalej do 6 potem mleczko i jeszcze pospał do 8.30 ale tak to to 6.00 i na nogach już jestesmy Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: sierpniowe maluchy 17.06.08, 09:06 31.08 Waga 10400, wzrost - grubo ponad 80cm Je co 3-3,5 godz. - mleko, kaszki, obiadki słoikowe, zupy normalne prawie wszystkie /z wyjątkiem grochówki, żurku, kapuśniaku itp - nie podawałam i w zasadzie nie gotuję/, ziemniaki, gotowane mięso, owoce /w tym truskawki, czereśnie - z ogrodu/, chrupki, biszkopty, pieczywo. Ogólnie chętnie i wszystkożerny. W dzień 1 drzemka ok 2-2,5 godz., zdarzają się 2 krótsze, ale rzadko. Noce przesypia już od dawna. Aktualnie budzi się ok 7. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: sierpniowe maluchy 17.06.08, 09:47 no tych nocy to wam zazdroszcze, u nas pobudka co 3 godziny (jak noworodek conajmniej) brak zebow, je same papki (pietka chleba to wyjatek) ciagle na piersi wazy 9 kg wzrost ok 76 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
gapciolina Re: sierpniowe maluchy 17.06.08, 19:43 Skąd macie takie idealne dzieci? Mój mały ur. 16 sierpnia waży 9500g i mierzy 80cm. Je duze porcje ale jest wybredny. Upatrzył sobie tylko kilka zupek słoiczkowych,inne nie mają racji bytu. Zęby dopiero zaczęły rosnąc,więc od niedawna podjada chrupki i biszkopty. Noce sa fatalne. Nigdy nie przespał całej nocy. Do 9m był na cycu i budził sie co 1-2h.Obecnie zabkuje i wstaje co pół godziny. Mimo,że cała noc nie przespana mały wstaje miedzy 5 a 6 rano.Marze o 6h snu. Pozdrawiam Gapciolina Odpowiedz Link Zgłoś
marynio5 Re: sierpniowe maluchy 18.06.08, 09:47 nie są takie idealne moja córeczka ostatnio zrobiłą się strasznie marudna i ciągle chce żeby ją nosić na rękach mimo, że już prawie umie sama chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
canad Re: sierpniowe maluchy 18.06.08, 10:01 1 sierpnia -chlopak 8,6 kg, 73cm spi cale noce od urodzenia jadl w nocy ale na spiaco, w siodmym mies. wyszly 2 dolne zeby, ale juz od szostego dostawal odpowiednik chrupek kukurydzianych ( nie mieszkamy w Pl) wiec nauczyl sie gryzc i zuc pokarmy, chociaz dalej ma tylko 2 dolne zeby, ( ida 2 gorne) zjada sloiczkowe dania dla dzieci powyzej 8mies. ktore sa w kawalkach, troche pogryzie, reszte polknie- nic mu nie bedzie, (to co gotuje dostaje siekane a nie rozgniatane) W przychodni dzieciecej zalecaja podawanie jedzenia w coraz wiekszych kawalkach,nawet gdy nie ma zebow, bo uczy to dzieci zucia, mielenia jezykiem co ulatwia pozniej mowe. W dzien spi raz od nigdy nie krocej niz 1,5g, zdarza sie -2,5godz. Pije tylko wode, sok przecierowy dostaje jako drugie sniadanie przed spaniem. Wszelkie kaszki, kleiki itp tylko nieslodzone. Karmilam wylacznie piersia wg tutejszych zalecen do 6 mies, potem stale pokarmy. - zaczal pelzac jak skonczyl 5ty mies, - usiadl 5,5 mies, - stanal sam na nozki jak mial 6,5mies, jednoczesnie zaczal raczkowac. Od ok. 9 miesiaca chodzi przy meblach, stoi sam chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
madzi001 Re: sierpniowe maluchy 18.06.08, 11:46 Moj synus tez jest z 1 sierpnia.Wazy 11kg,a wzrost ok.80 cm.Ma 7 zabkow i chetnie ich uzywa,nietylko do jedzonka,ale i do gryzienia rodzicow Karmie jeszcze piersia,ale tylko 3razy na dobe.Wiec o 6rano mlkeko z piersi,o godz.9 jogurcik,twarozek lub owsianka(do tego podjada sobie chlebek ryzowy luz zwykly),ok.godz.12:30 zupka domowa(z indyczkiem,jajeczkiem i wlasciwie juz wszystkimi warzywami),czasami ze sloiczka glownie z cielecina i krolikiem,bo tego nie gotuje,ok.14 soczek przecierowy lub owocki ze sloiczka,ok.16 piers,19 kaszka,no i jeszcze piers przed snem ok.21.W nocy sie nie budzi,chyba ze chce mu sie jeszcze odbic to tylko sie podnosi na spiaco w lozeczku i zaraz sie kladzie.O 6rano pije mleko,ale potem jeszcze spi do ok.8:30.Sam zaczal siadac juz w 5miesiacu,nie raczkuje,tylko od razu chce chodzic.Juz sam sie podnosi i chodzi przy meblach,ale poza tym caly czas trzeba z nim spacerowac.ogolnie jest bardzo grzecznym,bezproblemowym dzieciaczkiem.W ciagu dnia ma jeszcze 2 drzemki:jedna ok.11,zwykle godzinka,a druga ok.15 i tez godzinka.Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ogiagu Re: sierpniowe maluchy 18.06.08, 12:22 Mój synek jest z 25 sierpnia, waży 8800, ma 73 cm. zjada rano mleko jak się obudzi (a wstaje ok 5:30), później kaszka na śniadanko o ok 9-10, pózniej zupka słoiczkowa, albo czasem jakaś nasza, póżniej mleko (jakieś 120-150 ml), deserek i po kapieli mleko (210 ml), w międzyczasie jakaś herbatka, albo soczek, chrupki, biszkopcik,owoce. Sam siedzi, raczkuje jak szalony, wstaje i chodzi przy meblach. Ma 6 ząbków (górne i dolne jedynki i po jednej dwójce, jedna na dole jedna na gorze). W ciągu dnia łapie albo dwie krotsze albo jedną dłuższą drzemkę. Raczej przesypia całe noce az do 5.30, czasem do 7.00. Odpowiedz Link Zgłoś
cytruska1 Re: sierpniowe maluchy 18.06.08, 22:29 Moja corcia urodzila sie 27.08. Wazy okolo 10,5kg i ma okolo 80cm. Ciagle karmie piersia, przez co noce mamy fatalne budzi sie kilka lub kilkanascie razy, czasem dopiero nad ranem, ale wtedy i tak wydaje mi sie ze cala noc nie spalam bo jak obudzi sie raz to pije co chwiel (taki mi sie bynajmniej wydaje) Ma 3 zeby, 2 dolne i jeden gorny, mysle ze 4 w drodze Jada bardzo duzo roznych rzeczy. Owoce i warzywa prawie wszystkie, Rano i wieczorem pije su\inlac- kaszka bezmleczna, okolo 12:00 zupka lub obiadek typu drugie danie, pozniej owocki i raz na dzien piers, a czasem jak dostanie cos innego to w dzien w ogole nie karmie. Od jakiegos czasu chodzi przy meblach, od paru dni raczkuje szybciej niz ja chodze Kombinuje na prawo i lewo, dzisiaj na przyklad weszla mi na normalnej wysokosci stopien od schodow Odpowiedz Link Zgłoś