maniolka05 24.06.08, 10:54 Witam! mam pytanie o pleśniawki.Stosuje Aftin i stąd moje pytanie;jak długo stosować i po jakim czasie widać efekty??? Macie jakieś sprawdzone sposoby na pleśniawkę??? Dzieki za odpowiedzi ;p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-julii Re: pleśniawki 24.06.08, 11:14 Aftinu nie stosowałam, ale pomogło cos zupełnie innego-mocz dziecka.Wyczytałam na tym forum.2 dni temu jeszcze było,a teraz nie ma śladu, po pleśniawce.więc na pieluche tetrowa i na palec, do buzi i wypędzlowac porządnie.U nas pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 zgadzam sie z mamą-julii 24.06.08, 13:03 Stosowałam aftin,po którym plesniawki rozprzestrzeniły sie na sciane gardła (wtedy koneczne było zastosowanie syropu fluconazole-na recepte).Kolejnym razem przetarłam małemu jezyk pieluszką z jego moczem-nastepnego dnia nie było sladu po plesniawkach.Jest to dosc kontrowersyjny sposob ale dziala.Sama stosowałam własny mocz na opryszczke wargową(przecierałam zmoczonym wacikiem) i po ok 2 dniach opryszczka zasusza sie i stopniowo znika. Odpowiedz Link Zgłoś