jasmina71 22.03.09, 20:47 Mam pytanie do wszytskich mam, które organizowały lub w planach organizują roczek dla swojej pociechy. Czy macie jakieś sprawdzone "menu" na taką imprezkę? np. co podać dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taby Re: impreza na roczek 22.03.09, 21:11 Witam. My organizujemy za tydzień imprezę urodzinową dla córeczki. A jako, że mieszkanie mamy nie za duże i wszyscy, których byśmy chcieli na urodzinach widzieć się nie zmieszczą, to wynajmujemy salkę w pizzerii obok domu. Menu narzuca się więc samo A co do dzieciaczków - a takich roczniaków będzie u nas kilka, to każda mama przynosi co tam jej dziecko je, inaczej sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina71 Re: impreza na roczek 22.03.09, 21:25 U nas tez mieszkanko nie jest duże, ale ja myslę o takiej imprezce domowej, w mniejszym gronie rodzinnym, dlatego lokal odpada...i stąd pytam mamy, które planują lub robiły to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
dominissima Re: impreza na roczek 23.03.09, 10:52 przed nami tez urodziny w domu i ja chyba zrobie domowy kisiel (z mrozonych wisni lub truskawek),jakies malenkie kanapecki z bieluchem, chrupki kukurydziane, suszone owoce(morele,jablka), surowe jablka w kawalkach, moze jeszcze twarozek. Poza tym bedzie tort,ale raczej z cukierni,wie craczej nie dla malych tylko dla duzych. Pewnie bedzie tez cos dla doroslych. Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: impreza na roczek 23.03.09, 13:48 na ten weekend zaplanowalismy impreze dla corki. w sobote rodzice tj dziadkowie i chrzestni a ze to juz bedzie 6 osob plus nas 3 wiec impreza ograniczy sie do tortu i kawki na 2 godzinki. natomiast w niedziele zaprosilam znajomych z dzicmi: 11 i 9 mcy wiec musze juz wymyslec. w porozumieniu z mamami robie galaretke, kanapeczki z szyneczka lub bielucham, moze nalesniki z serem i kabanoski na zeby, soczek do popicia. reszta we wlasnym zakresie. tory bedzie domowy i ze skladnikami takimi, ze i dzieci beda mogly sprobowac przynajmniej te starsze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_laczynska Re: impreza na roczek 23.03.09, 16:47 U nas dla dorosłych były sałatki (ze 3 rodzaje, bez szaleństw), pieczone mięso - indyk i schab (to spokojnie może zjeść też jubilat) i babcia zrobiła bigos. Dla dzieci na niskim stoliku stały chrupki kukurydziane, paluszki słone juniorki, kawałeczki owoców, biszkopty. Na deser biszkopt z masą jogurtową (żeby dziecko mogło skosztować). Generalnie: - wszystko przygotowałam dzień wcześniej, żeby w ten wyjątkowy dzień nie stać przy garach tylko mieć czas dla Mikołajka. - wszystko było w formie szwedzkiego stołu, a na środku przestrzeń do raczkowania, zabawy -postawiłam na dekoracje, które się dziecku szalenie podobały: dużo balonów wiszących skąd tylko się da, serpentyny, każdy z gości dostał imprezową czapeczkę i taką rurkę, co się rozwija, jak się dmuchnie; do tego w tle dziecięce pioseneczki (ale w sumie nie tylko) A prawdę powiedziawszy, to szanowny jubilat był tak przejęty prezentami i tym całym zamieszaniem, że w zasadzie nic nie zjadł, nie raczył nawet tortu spróbować, który dla niego w nocy piekłam. Tak więc o menu dziecięce bym się nie martwiła. Odpowiedz Link Zgłoś