sandalaya 06.04.09, 16:26 Dziewczyny - prośba o radę. Jak w taką pogodę na pierwszy spacer ubrać tygodniowe niemowlę? Artykuły nie rozwiały moich wątpliwości, więc pytam praktyków, którzy JUŻ WIEDZĄ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golfstrom Re: Pierwszy spacer 06.04.09, 16:29 Ja bym ubrala w jedna warstwe wiecej niz sama siebie. Moja mama pewnie w dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: Pierwszy spacer 06.04.09, 16:30 jak to "w taką pogodę"? Ile stopni masz? wiatr wieje? słonce świeci? eh...znów dyskusja, bo jedna ubiera tak jak siebie, inna jedną warstwę więcej, trzecia z czapeczką, inna bez czapeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 przepraszam ematki 06.04.09, 16:33 ...to na niemowlu te dyskusje..pomyliłam fora Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: przepraszam ematki 06.04.09, 16:41 Moja Malinka ma tydzień i dzień, dziś u nas było słonecznie, choć nie upalnie, ubrałam cieplej o jedną warstwę plus przykryłam kocykiem raczej lekkim, ażurowym. Chyba nie było jej zimno, bo co i raz sprawdzałam kark i zawsze ciepły, zresztą spała dwie godziny i świat ją nie ruszał Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: przepraszam ematki 06.04.09, 16:43 w jaka pogode? bo u nas jest dzis 22stopnie i swieci slonce. Moj miesieczny dziec byl w spodniach letnich i koszulce na krotki rekaw, na to tylko cierniutka bluza, a i tak sie spocil jak mysz. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Pierwszy spacer 06.04.09, 16:58 To naprawdę nie jest trudne. Dzieci leżące ubiera się o jedną warstwę więcej niż siebie (nie dotyczy oczywiście upałów), chodzące o jedną warstwę mniej niż siebie. Tak np. jeśli Ty zakładasz spodnie i bluzkę z długim rękawkiem, dziecku leżącemu bluzkę (lub body) z długim i śpioszki (lub spodnie i skarpetki) + jako dodatkowa warstwa najlepiej bawełniany kocyk. Jeśli Ty w bluzce z długim rękawem i bluzie, to dziecko w body z długim, bluzie lub pajacu i przykryte kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: Pierwszy spacer 06.04.09, 17:16 wyjatkiem sa dzieci w nosidle, wtedy nie ubierasz ich cielej, bo grzejesz je wlasnym cialem Odpowiedz Link Zgłoś
sandalaya Re: Pierwszy spacer 06.04.09, 17:58 Teoria jest jak najbardziej znana - stąd pytanie. Dzisiaj było słonecznie, około 18 - 19 st C. Czy wystarczy właśnie body z krótkim rękawem, pajacyk welurowy, ale z tych cieńszych i kocyk na wierzch? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Pierwszy spacer 07.04.09, 11:27 Wystarczy. Jakby było za ciepło to usuń koc. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: Pierwszy spacer 07.04.09, 11:07 moj był zmarźlak, więc ubierałam w sto kaftanów, ale przeszło mu to jak skończył 3 miesiące. teraz wychodzę w body +bluzeczka+portki dresowe+ bluza, a na nogi grube skarpetki albo cienkie i buciki. na wierzch kocyk na wszelki wypadek, bo jednak u nas trochę wieje, mimo że słońce . Odpowiedz Link Zgłoś