doda.m 11.05.09, 13:19 moja córka skończyła 4m-ce i zaczynam jej dawać obiadki (zamiast jednego karmienia piersią). zaraz zacznę dawać deserki i tu jest pytanie czy i kiedy moąna dawać danonki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynaa87 Re: dajecie danonki? 11.05.09, 13:23 Ja mojej córce zaczęłam dawać danonki jak skończyła 7 miesiąc ale niewiem czy takiemu 4 miesięcznemu dziecku można dawać, najlepiej spytać pediatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: dajecie danonki? 11.05.09, 13:25 Zgodnie z zaleceniami producenta - po skończeniu 3 lat. A najlepiej wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: dajecie danonki? 11.05.09, 13:28 danonków dawać nie zamierzam bede przygotowywała desery jogurtowe na bazie zwykłego jogurtu bez cukru firmie Danon mówię stanowcze nie Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 nie dajemy 11.05.09, 13:29 bo po co? je naturalny z owocami, albo bieluch z czymś Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: dajecie danonki? 11.05.09, 13:36 Ja nie podaję. Moja córka skończyła 8 miesięcy i zaczęłam jej od czasu do czasu podawać tzw. Misiowy jogurcik po 6 miesiącu firmy Nestle. Młoda go uwielbia. Natomiast wątpię, żeby danonki były potrzebne, a już tym bardziej 4-miesięczniakom. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa416 Re: dajecie danonki? 11.05.09, 13:57 Na jogurty to chyba jeszcze nie pora, wg schematu to chyba po 6 miesiącu się wprowadza - może spróbuj jak dziecko będzie miało około pół roku. A misiowy jogurcik i inne które stoją z jedzeniem na półkach dla niemowląt wydają mi się niezłym syfem - nie dość że trzymane nie w lodówce to jeszcze taki termin ważności. Lepsze jogurty naturalne z jakimś owocem Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: dajecie danonki? 11.05.09, 14:28 nie dajemy i nie mam zamiaru.a danonek to nie deser jest tym bardziej nie dla dziecięcia w wieku 5 miesięcy.jogurty czytałam,że podajemy chyba po 10 mc ale "co kraj to obyczaj" Odpowiedz Link Zgłoś