mama_nikodemka 12.05.09, 20:51 zastanawiam sie czy warto inwestowac w takie cos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: chodzik pchacz-polecacie? 12.05.09, 21:09 chodzik zdecydowanie nie: dziecko nie wyrabia sobie zmysłu równowagi i nierównomiernie obciąża kręgosłup - szkodliwy pchacz czyli taki rowerek z rączką do pchania - szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: chodzik pchacz-polecacie? 12.05.09, 21:38 Wujek sprawil mojej corce taki: www.e-zabawkowo.pl/index.php?products=product&prod_id=31 Mloda jest mega zadowolona, wozi sobie rozne rzeczy w koszyczku, tanczy do melodyjek. Dla niej to super zabawka i ja osobiscie sobie ja chwale. Polecam ten wlasnie, bez udziwnien itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 09:56 > zastanawiam sie czy warto inwestowac w takie cos wedlug mnie nie... choc z drugiej strny, jezeli maluch jest juz gotowy do chodzenia to pewnie mu to pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d aa..my mamy cos takiego.. 13.05.09, 09:59 ecx.images-amazon.com/images/I/51TVNAJ517L._SL500_AA240_.jpg zaden chodzik..ani pomoc do chodzenia..ale maly odkryl ze mozna to przed soba przesuwac i popycha)) Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 10:07 Ja jestem za (choc nie mam prawa sie wypowiadac bo moje dziecko nie chodzi). Mamy 2 i służą narazie do zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 10:51 raczej nie chodziki zwykle zamiast przyspieszyć naukę opóźniają ją ponieważ dziecko nie uczy się by trzymać równowagę samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 10:58 jezdzidełko pchacz,super rzecz,ale cos takiego lub ewentualnie wersja drozsza,starszaki jezdzili na tym chyba do 5 roku zycia, Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:03 chodzi mi o cos takiego allegro.pl/item623655874_chicco_2009_edukacyjny_chodzik_pchacz_2w1_gratis.html Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:06 To jest jak najbardziej polecane dla dzieci. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-aka1 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:13 pediatra odradza wszelkiego typu chodzi i potrzymywacze jezeli dziecko jeszcze nie chodzi ono ma samo do tego dojsc Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:17 a jezeli chodzi dookola lozeczka lub przy meblach to tez jest odradzane? to nie jest typowy chodzik, wydaje mi sie ze tutaj dziecko musi samo sie trzymac i chodzic, nie jest przeciez przez nic podtrzymywane, nie wiem moze sie myle.. ja typowym chodzikom tez mowie nie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:21 Moja córka ma takich pchacz i bardzo się jej podobał. Teraz jest już starsza ale koło roczku to był u nas hit. Jakoś nie zauważyłam, by źle na nią wpływał i na jej chodzenie, wręcz przeciwnie. Normalnym chodzikom oczywiści emówimy wielkie NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-aka1 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:21 ja lekarka mowi zeby lepiej wyjmowac z lozeczka i zeby jak najwiecej raczkowal poniewaz to wzmoci mu miesnie a na nozkach to sie jeszcze w zyciu nachodzi ja bym sobie chyba dala na wstrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:25 ależ oczywiście niech sobie raczkuje ile chce ale żeby wstać i tak musi się przytrzymać szafy, łożeczka, kanapy czy czegokolwiek, nie widzę problemu, lekarka chyba przesadza Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:29 jak dziecko juz wstanie to bardzo nie chce raczkowac, przynajmniej tak jest u nas jak wkladam synka do kojca to caly czas stoi a jak klade na podloge to raczkuje do mebli, lawy itp i wstaje i stoi zadowolony, wydaje mi sie ze taki chodzik nie jest zly pod wzgledem zdrowotnym tak jak normalne, typowe chodziki Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:32 Mi się wydaje nawet więcej Taki chodzik nie jest zły pod żadnych względem. Co więcej to fajna zabawka jak dziecko już umie chodzić. Pamiętam jak przyszedł do nas 1,5 roczny chłopczyk to całą wizytę jeździł tym po pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: chodzik pchacz-polecacie? 13.05.09, 11:49 u mojej chrześnicy to była rewelacja. Dokładnie taki sam, jak ten z linku. Solene miała 10 miesięcy kiedy go dostała i był nieustającym hitem przez 5 mcy. Koza pewnie dostanie w spadku po starszej kuzynce . Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka chyba sie zdecyduje... 13.05.09, 12:55 mam troche pieniazkow odlozonych i tak szukam jakis sensownych zabawek dla synka, moze polecicie cos co okazalo sie hitem u Waszych maluszkow? moj synek ma 9 m-cy ale zabawki moga byc takie przyszlosciowe zeby na dluzej starczyly Odpowiedz Link Zgłoś
martulinka85 Re: chyba sie zdecyduje... 14.05.09, 00:05 Ja polecam taki drewniany wózeczek na kółkach, z rączką do pchania, a w wózeczku są drewniane kolorowe klocki. My mieliśmy taki z ikei. Sprawdził się bosko... Wejdź na www.drewniaczek.pl i wpisz w wyszukiwarce chodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-gaga Rewelacja!!! 14.05.09, 00:16 Maciek dostał taki pchacz od chrzestnego na roczek. Jest mega zadowolony. Chodzi sobie przy nim, włącza melodyjki, bawi się gadżetami. A ja mam odciążenie, bo nie ciąga mnie za rękę żebym z nim po domu urzędowała (sam jeszcze nie chodzi). Powiedziałam,że mamy coś takiego naszej rehabilitantce i powiedziała,że jest to jak najbardziej wskazane. My mamy pchacz firmy Smiki- z tego co widziałam dostępny na Allegro. I z czystym sumieniem mogę polecić, bo wiem,że szybkość kółeczek jest tak ustawiona,że dziecko nie biegnie za zabawką'na złamanie karku' tylko powoli sobie drepta. Aha...a jak już bedzie dzieciak sam chodził to można z tego zrobić stoliczek Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka czy to cos takiego jak jezdzidlo? 14.05.09, 10:39 babcia chce wnukowi kupic jezdzidlo,taki samochodzic z raczka z tylu ktora moze sobie pchac i robic kroczki-czy o cos takiego jak pchacz? bo nie wiem czy to dobry pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 dareczka 14.05.09, 11:00 ja swojemu kupiłam taki samochodzik w auchanie. Żadnych grajek, czy grzechotek nie ma, tylko siedzisko i rączka do pchania. Kosztował 30PLN i jestem bardzo z niego zadowolona. W ciągu tygonia od kupienia i początku używania zaczął chodzić sam..tylko teraz to wykumał juz po co siedzisko i włazi tam ciągle, siedzi i macha nogami. Odpychać się jeszcze nie może, bo nóżki za krótkie, tylko siedzi, tak na okrak. No i jeszcze teraz na to siedzisko ładuje swoje misie i je wozi i śpiewa im (kołysze do snu???). Świetna zabawka, bardzo polecam, bo i niedroga. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: czy to cos takiego jak jezdzidlo? 14.05.09, 11:08 dare-czka napisała: > babcia chce wnukowi kupic jezdzidlo,taki samochodzic z raczka z tylu > ktora moze sobie pchac i robic kroczki-czy o cos takiego jak pchacz? > bo nie wiem czy to dobry pomysl... to nie jest jak jezdzidelko tylko cos takiego: allegro.pl/item623655874_chicco_2009_edukacyjny_chodzik_pchacz_2w1_gratis.html a jesli chodzi o jezdzidelko to zamowilam taki niby rowerek wlasnie z taka raczka z tylu do pchania wiec jak do mnie dojdzie to zdam relacje czy sie oplaca cos takiego kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
julka0712 Re: chodzik pchacz-polecacie? 14.05.09, 11:01 Moje dzieciaki mają takiego hipcia www.allegro.pl/item634250653_extra_zestaw_zabawek_fisher_price_super.html jak dla mnie super jedno i drugie nauczyło się przy tym chodzic a teraz sobie jeżdzą Odpowiedz Link Zgłoś