Dodaj do ulubionych

jaki wozek??

21.01.05, 14:13
zastnawiam sie na kupnem wozka... bo to w sumie nie lada wydatek i chyba
najwiecej kosztuje ze wszystkiego, z drugiej strony nie chcialam oszczedzac
na wozku bo chce zeby posluzyl juz dla dwojki, czyli dla nastepnej dzidzi
tez...
nie stac nas na wozek powyzej 1500 zlotych, bo to gorna granica tego, co
jestesmy w stanie do czerwca dozbierac, wiec zastanawialam sie nad "driverem
4xl" implastu, wydaje mi sie calkiem sensowny, a na allegro mozna kupic nowy
wraz z fotelikiem samochodowym w cenie okolo 1300 zlotych...
moze ktoras z was ma lepsze propozycje w przybliizonej cenie??
mysle ze taka dyskusja o wozkach sie przyda, do czerwca jeszcze w sumie
troszke czasu jest i ewentualnie mozna myslec odozbieraniu jakichs
pieniazkow...

pozdrowka
elka
Obserwuj wątek
    • lolo09 Re: jaki wozek?? 21.01.05, 18:45
      moj mlody jest z czerwca. mial polski wozek (stylizacja
      chicco), ale pasowaly mi kolory i wyglad, torba na zakupy, pokrowiec na nogi,
      przekladana raczka, wkladka na lezaco i do auta, 3 stopniowa regulacja
      siedzenia czyli wszystko super,(okolo 800 zł) ale byl duzy i jak zima minela to
      w kwietniu przeszlismy na spacerówke-parasolke tylko z rozladanymi pleckami do
      lezenia (ok. 100 zł) i ta nam awaryjnie sluzy do dzis (jezdzi w bagazniku, choc
      mlody juz jej prawie nie uzywa). jednak prze 2 lata uzytkowanie troche sie
      rozklekotala i na chrzciny krystiana bedziemy musieli podpowiedziec aby ktos
      kupil nowa.
      nasze dzieciaczki sa letnie, jak przyjdzie zima beda polsiedzaca, a na wiosne
      starczy spacerówka. mysle ze warto zainwestowac ale w porzadna parasolke (jest
      lekka i zajmuje malo miejsca w transporcie)
      pozdrawiam smile)))0
    • rene41 Re: jaki wozek?? 21.01.05, 19:32
      Sadze ze na lato niebedzie potrzebny wozek z gondola bedzie cieplo a do zimy dzidzia juz bedzie na tyle duza ze sie niezmiesci w gondole.
      Zakupilamjuz wozek z Graco jest wmiare lekki ma skretne pompowane kola koszyk na zakupy i bardzo wazne przykrycie na nogi ,wydaje mi sie ze tego trzeba szukac w wozku .TO moj juz 3 wozek i jak na razie wystarczy zobaczymy jak bedzie w latem na spacerkach .
      pozdrawiam
      • magdapik Do rene41 23.01.05, 12:33
        Ja również planuję zakup wózka Graco, ale mam do Ciebie pytanie. Który z wózków
        Graco ma pompowane i skrętne koła, bo przeglądam ofertę internetową i wychodzi
        mi jedynie, że te 3 kołowe, ale czy one nadają się dla takich maluszków? Jaki
        dokładnie model kupiłaś i za jaką cenę?
      • elza78 Re: jaki wozek?? 24.01.05, 17:07
        wlasnie ja tak postanowilam a propo tego tez sprawe przemyslec, i kurcze
        wychodzi mi ze jednak dobry wozek z dobra spacerowka od razu zeby kupic, w taka
        gondolke mozna dzidzie wlozyc (a driver ma bardzo obszerna gondole) i wyjsc np
        do ogrodu i posiedziec sobie gdzies w cieniu a dzidzia moze sobie w wozeczku
        spac smile wlasnie zauwazylam ze sa dwie szkoly z wozkami, jedni mowia ze najpierw
        gondole tylko a potem dobra spacerowke, a inni, ze lepiej wielofunkcyjny...
        mnie do tego drivera przekonuje jeszcze fotelik samochodowy ktory mozna
        zamontowac na stelazu wozka...
        chociaz teraz tyle tych bajerow jest smile
    • rene41 Re: jaki wozek?? 23.01.05, 18:08
      Czesc moj wozek kupilam na allegro i niedawno sprzedalam tam moja spacerowke wiec to bylo na zasadzie zamiany i doplaty 100zl.Zakupiłam wózek GRACO VOYAGER ma pompowane ,skretne kola i to na czym mi najbardziej zalezało koszyk na zakupy jedna wygodna raczke do prowadzenia i nakrycie na nogi.
      www.deltim.com.pl
      www.miko.poznan.pl
      www.implast.com.pl
      www.chicco.pl
      Znalazłam strony z wozkami i chyba tylko tyle jak narazie moge pomoc.
      Renata Mateuszek (05.11.2001r) DZIDZIA (z usg 15.06 z ok.21.06)
    • rene41 Re: jaki wozek?? 23.01.05, 18:30
      dodaje strone wozkow Graco
      www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=673
      • magdapik Re: jaki wozek?? 24.01.05, 11:50
        Dziękuję za odpowiedź. Teraz dopiero zaskoczyłam, że koła pneumatyczne to
        przecież pompowane. Tylko dziwi mnie dlaczego na ich stronie w opisach piszą
        czasem pompowane a czasem pneumatyczne. Jakoś na zdjęciach nie widać że te
        pneumatyczne można pompować. W każdym razie przed chwilą dzwoniłam do hurtowni
        i powiedzieli mi, że na początku lutego będzie nowa kolekcja 2005 to wtedy się
        tam wybiorę i na coś się zdecyduję.
        • pocahontas_kw Re: jaki wozek?? 25.01.05, 11:14
          Jeszzce nie mamy wózka, ale zrobilismy rekonesans. Myślę, że zdecydujemy się na
          trzyfunkcyjny, chcemy więc zainwestowac w cos porządnego, zauwazyłam,że w
          sklepach z dzieciecymi artykułami, jak smyk czy mother care, mozna kupić fajne
          wózki, za cenę ok 1000 zł, radze tam zajrzeć.

pocahontas
    • aaniagdynia Re: jaki wozek?? 25.01.05, 11:36
      Niestety wózek Graco nam się nie sprawdził.Mieliśmy model Voyager.Kupiłam go
      dla synka(4lata),który urodził się w połowie marca.Pomyślałam że zanim
      wyjdziemy na spacer to bedzie juz prawie kwiecień i bedzie coraz cieplej,a na
      jesień bedzie dosć duży i spacerówka wystarczy.Niestety szybko
      załowałam,ponieważ wózki Graco są dość wąskie i niewygodne dle maluszków,nie
      mają przekładanej rączki co jest dużym minusem,jak świeci słońce to nie mozna
      obrucić a porasolka raczej słabo się sprawdza.We wrzesniu kupiliśmy inny
      wózek,poniewaz 6-cio miesieczne niemowle jeszcze głownie śpi na spacerach,a w
      Graco jest wąsko i nie ma mowy zeby sie zmieściło w zimowym kombinezonie i
      jakims śpiworku czy kocyku.Koła w wózku szybko zaczeły piszczeć i nie dało sie
      je nasmaować,sprzedawca w sklepie powiedział ze "wózki Graco już tak
      maja".Teraz kupimy dla czerwcowego malucha wózek wielofunkcyjny,ale ten bez
      gondoli,tylko z wkładem ,przekładana raczka itd.Sprawdził sie właśnie taki dla
      synka,to był chyba jakiś Polak nie pamietam dokładnie nazwy.Używaliśmy go na
      zmiane z parasolką prawie 2,5lata.
      Pozdrawiam Ania z córeczką(8lat),synkiem(4lata) i niespodzianką(?20.06.2005?)
      • rosanna Re: jaki wozek?? 25.01.05, 12:21
        A co myslicie o wozkach DELTIM?
        Slyszalam dobre opinie i ceny sa przystepne.
        • monika_oli Re: jaki wozek?? 25.01.05, 13:11
          Mój wrześniowy bratanek w takim jeździ. Jeśli się nie mylę to jest to model
          Voyager - taki wielofunkcyjny. Wózeczek jest ładny, stabilny, chociaż ciężki -
          ale coś za coś. Generalnie wózek mi się podoba, ale wypatrzyłam ostatnio w
          necie coś co bardzo mi wpadło w oko - Baby Drems Exsplorer - muszę go tylko
          zobaczyć na żywo, cena jest bardzo kusząca. Inny mój typ to Polak Orion - też
          bardzo mi się podoba. Myślę że będziemy wybierać właśnie z pośród tych dwóch
          modeli, chociaż rozważamy też opcję kupna podwójnego wózka - tak aby oboje
          naszych dzieciaczków jeździło razem.
          Pozdrawiam
          Monika.
          • romilka Re: jaki wozek?? 25.01.05, 15:53
            Dziewczyny poszukajcie na alegro!Jest bardzo duzo ofert i nowych i uzywanych
            wozkow>Zazwyczaj sa tez zdjecia.Ja kupiłam wozek chcicco 4WD
            (gondola,spacerowka+fotelik samochodowy za 600 zł)bardzo dobry stan,kolor taki
            jaki chciałam.Polecam serdecznie duzo nizsze ceny i wybor spory!!
            link do strony www.allegro.pl/showcat.php?id=11844

Romi-Dzidzia
            • hayet Re: jaki wozek?? 02.02.05, 09:09
              Ja kupilam wozek chicco 3WD (gondola i spacerowka), niestety bez fotelika za
              1000,00. KOla pomopowane, duzy kosz, wygodny, lekko sie prowadzi.
              • ewucha28 Re: jaki wozek?? 02.02.05, 10:06
                img04.allegro.pl/photos/400x300/38/3896/389688/38968818
                co sądzicie o takim wozku,nie chce nikomu robic reklamy ale cena jest super jak
                na mozliwości wozka ,mozliwość wyboru tapicerki itp.
                Wózki dziecięce firmy DZIMEX przeznaczone są do przewożenia dzieci w pozycji
                siędzącej lub leżącej.
                Wózki są wykonane z profili stalowych płaskich i owalnych.
                WYPOSAŻENIE:
                - szelki przymocowane do siedziska;
                - śniadaniówka;
                - pompowane koła;
                - pojemny bagażnik;
                - dodatkowa kieszeń na budzie;
                - torba podróżna;
                - budka i pokrowiec posiadają dodatkowe zabezpieczenie przed deszczem przez
                włożenie do tapicerki folii polietylenowej;
                - folia przeciwdeszczowa;
                - folia ochronna na nogi;
                - wahacze zamocowane po 2 na każdej osi;
                - hamulce na 2 koła;
                - mikrowentylacja;

FUNKCJE:
                - regulowane oparcie;
                - regulowany podnóżek;
                - wyciągane nosidełko z dopinanym daszkiem;
                - przekładana kierownica;
                - zdejmowana barierka;
                - składana budka;
                - prosty sposób składania;

DODATKOWE ZALETY:
                - możliwość zdjęcia tapicerki w celu samodzielnego wyprania;
                - waga: 16,5kg;
                - wymiary po złożeniu:
                * dł. ok. 100 cm.
                * wys. ok. 50 cm.
                * szer. ok. 60 cm.
                - możliwość samodzielnej kompozycji kolorystycznej!
                - 12-miesięczna GWARANCJA!
                Wzornik materiałów przesyłam na maila: monicasd@wp.pl
                Czas transportu: do wartości wózka trzeba doliczyć cenę przesyłki w kwocie
                30zł. (Poczta Polska).
                Czas realizacji: od momentu zakończenia aukcji i złożenia zamówienia (ustalenia
                kolorystyki) w ciągu do 5 dni wysyłam wózek priorytetem (czas realizacji
                zamówienia w danych kolorach).
                • ewucha28 Re: jaki wozek?? 02.02.05, 10:08
                  Zapomniałam dodac ze cena to 450 -aukcja allegro
                  • lolo09 Re: jaki wozek?? 02.02.05, 18:32
                    wyglada niezle, tylko troche ciezki
                    ale jak ci pasuje to mysle ze warto smile))
        • aagulek Re: jaki wozek?? 21.02.05, 12:57
          witam, my sie zdecydowalismy na parasolke - quick firmy Deltim, jest niemal
          identyczny jak chicco a kosztuje 999 zl za zestaw gondola montowana na
          spacerowce i fotelik i pokrowce deszczowe i nie wiem co jeszcze w sklad
          wchodzi...pozdrawiam, Agnieszka i Magdalena
    • funana Re: jaki wozek?? 04.02.05, 14:17
      Ja już kupiłam Emmaljunga Crossway-teraz na promocji można dostać za 1500 zł
      spacerówkę z małą gondolką.16 lat temu mój syn miał też tej firmy wózek - nie
      do "zdarcia"smileSpacery po lesie z korzeniami na drodze, plaża,nierówne chodniki-
      nigdy mi nie nawalił. Wtedy to były lane z dubego gumo-plastiku koła, teraz
      pompowane.Kupiłam na Grójeckiej w Warszawie, ale wydaje mi się, że promocja
      jest we wszystkich sklepach z wózkami Emmaljunga.
      • lesia28 Re: jaki wozek?? 21.02.05, 12:06
        Juz prawie zdecydowalismy ze bedzie to x-lander x3 , wszystko mozna latwo
        wpinac w stelaz : gondola, spacerowka, fotelik. Fotelik chcielismy z maxi-cosi
        i taki wlasnie pasuje do tego wozka. Jedyny minus spacerowka montuje sie tylko
        tylem.
        www.x-lander.com/x3_gondola.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka