Dodaj do ulubionych

prezent dla dzielnego tatusia

05.06.05, 15:09
Kochane dziewczyny,

na szkole rodzenia uczono naszych mezczyzn, zeby koniecznie sprawili swoim
zonom prezenty za porod, ale dali je wczesniej bo potem kobitki sa tak
zaaferowane dzieckiem, ze nawet pierscionek z brylantem przejdzie bez echa.
Fajnie.
Ale ja chcialabym tez sprawic prezent mojemu mezowi, bo jest bardzo kochany i
dzielny i mimo obaw idzie ze mna na porod. Chce mu pokazac jaka jestem z
niego dumna i mu wdzieczna. Ale nie wiem co mu sprawic. To powinna byc
pamiatka.
Na razie wymyslilam koszulke z napisem JESTEM TATA albo cos takiego, ale nie
jestem do konca prekonana Co o tym myslcie?
Macie moze jakies pomysly? Bede wdzieczna za natchnienie.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • guleranda Re: prezent dla dzielnego tatusia 05.06.05, 15:18
      koszulka-fajna rzecz ale chyba lepiej jakby na niej było juz zdjecie Waszego
      maleństwa, wiec po porodzie-tylko tedy to nie ma sie głowy do takich
      rzeczy.Sama nie wiem...ja od meza na wyjscie ze szpitala dostałam 20
      półmetrowych róż-piekne.tata nie oszczedza na mnie an na małej-kupił wszystkie
      zdjecia jakie miała robione w szpitalu i w ogóle.mysle,ze to musi byc cos
      osobistego i cos co najbardziej lubi
      • mamalgosia Re: prezent dla dzielnego tatusia 05.06.05, 16:13
        Jak to : kupił zdjęcia??? Nie rozumiem
        • guleranda Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 14:58
          mamalgosia napisała:

> Jak to : kupił zdjęcia??? Nie rozumiem
          w szpitalu zaraz po porodzie(na badaniu skali) robili zdjęcia- 38zł, potem
          przyszła pani fotograf i znów pstrykała-50zł, jakby jeszcze ktoś przyszedł to
          też by kupił.A przeciez sam był na porodzie i robił zdjeciasmile
    • mamalgosia Re: prezent dla dzielnego tatusia 05.06.05, 16:12
      mamaaga5 napisała:

>na szkole rodzenia uczono naszych mezczyzn, zeby koniecznie sprawili swoim
      > zonom prezenty za porod, ale dali je wczesniej bo potem kobitki sa tak
      > zaaferowane dzieckiem, ze nawet pierscionek z brylantem przejdzie bez echa.
      > Fajnie.
      A ja wolę PO. Byłam taka słaba i tak mi było ciężko, że prezencik bardzo mnie
      ucieszył.

>Co do koszulki, to chyba dobry pomysł
    • lolo09 Re: prezent dla dzielnego tatusia 05.06.05, 19:22
      ja tez wole po, myslalam ze dostane (za damiana) pierscionek a tu przyniesli
      wielki kosz kwiatow i liscik (zdjecie mam do dzis)
      ale mezowi nic nie kupilam, choc to faktycznie dobry pomysl bo byl dzielny
      mysle ze koszulka jest spoko i najlepiej kupic ja teraz bo potem na pewno nie
      bedzie sil, a tak dac swiezoupieczonemu tatusiowi jeszcze w szpitalu - fajny
      gest smile))))))))))))))
      • kasiamo tylko gdzie kupic taką koszulkę?? 06.06.05, 09:24
        ja tez bym cos chciała dac mojemu kochanemu, bo był naprawde supermanem, miałam
        ciezka ciaze i wszystko w domu spadło na niego a pozatym musiał miec duzo sił
        zeby wyciągac mnie z dołow, radził sobie super.I tak najlepszym prezentem i dla
        Niego i dla mnie bedzie nasza Zuzia ale cos ode mnie było by fajne. Moze ta
        koszulka??......
    • alcia76 Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 09:53
      Ja wprawdzie jestem lipcowka ale tez sie zastanawiam nad prezentem.
      Podaje wam link do strony gdzie sa koszulki tego typu.
      www.t-shirt.pl/
      Mam 2 koszulki od nich i gatunkowo bardzo dobre.
      Jednak moze macie jakies pomysly na bardziej osobite prezenty . Myslalam o grawerze itp. no ale na czym wydrukowac?
      Moze ktoras z was wpadnie jeszcze na jakis pomysl.
      Pozdrawiam
      Ala
      • kasiamo Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 09:57
        grawerka to tez dobry pomysł tylko moj mezulek nie nosi zadnych łańcuszkow i
        innych na czym mozna zrobic grawerke. Ale taką grawerke mozna zrobic u
        jubilera, płaci sie za jeden znaczek we Wrocławiu to trwa pare godzin i juz masz
        • aagulek Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 10:13
          czesc, super pomysl, dzieki alcia za link...pozdrawiam,Agnieszka i Magdalenka
          37tc rozpoczęty
    • romilka Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 11:44
      Fajny pomysl!!koszulka jest ok ale moze jeszcze ktos cos fajnego wymysli??
      Ja bede myslec!!Moze cos wymysle!!Ha,ha!!Co dwie glowy to nie jedna smile
      • kasiamo Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 12:01
        a moze medal ze specjalnym napisem DZIELNY TATUŚ tylko gdzie taki medal zrobic?
        • mamaaga5 Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 12:11
          tak, tak, medal to super pomysl! Ale ja tez nie wiem gdzie go zrobic, macie
          pomysl????
          • lolo09 Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 12:13
            mennica panstwowa?????????????? hiihihihih
            • kasiamo Re: prezent dla dzielnego tatusia 06.06.05, 12:22
              albo zamówmy u Prezydenta pieniązki okolicznościowe DLA DZIELNYCH CZERWCOWYCH
              TATUSIÓW 2005 hi hi takie tam zarty ale co naprawde mu kupic nie ma za duzo
              czsu a i mobilnosc nie taka........
              • aagulek Eureka :-) 06.06.05, 13:46
                mam namiar na medale...co prawda we Wrocławiu ale myślę, że gra warta świeczki,
                rozmawiałam z miłym Panem, który podał, że koszt mosiężnego medalu około 30 zł
                no jak mówił najlepiej zamówienie emaliem czy faxem i przedpłata, wiadomo,że
                koszta wysyłki my opłacimy..jak by było więcej chętnych może by się udało
                wytargować jakiś rabat dla forumiczek? na razie nie mam głowy pomyśleć o wzorze
                myślę, że liczy się intencja, wzory gotowców można tu obejrzeć
                www.benefix.com.pl/#medale ..jesli ktoras z Was mialaby zamawiac to moze
                naprawde wynegocjujmy rabat zbiorowy np na haslo forumowiczki czy czerwcoweczki?
                chetnie bym sie zajeja ale w srode do szpitala wiec na dzien ojca maz dostanie
                albo koszulke albo wlasnie medal..ale medal za porod, bo mam nadzieje dzielnie
                go zniesie smile buzka,Agnieszka gg434359 jakby co do wtorku moge dzialac
                tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;0/st/20050703/dt/7/k/2273/preg.png
                • alcia76 Re: Eureka :-) 06.06.05, 13:51
                  swietny pomysl. Hmmmm mzaraz bede szukac narazie na necie czy gdzies w szczecinei medale robiasmile))Ale pomysl rewelacyjnysmile))

Pozdrawiam
                  Ala
                • aagulek Re: Eureka :-) 06.06.05, 14:03
                  znalazlam jeszcze inne w Warszawie, i duzo taniej...ale mam frajde, kasiamo
                  powiem po mesku Ty to masz leb nie od parady, ja juz nie mysle..zyje sroda wink,
                  aha i tam czeka sie 3 dni, emaliem mozna popotwierdzac..jakby co chetnym moge
                  dac znac ale piszcie na gazetowa emalie..tylko plizz maz bedzie mial dostep do
                  poczty wiec piszcie Aga wyslij materialy wink w tytule tez materialy to bede
                  wiedziala o co chodzi, w takim tempie to uda mi sie zalatwic na porod smile
                  • mamaaga5 Re: Eureka :-) 06.06.05, 14:13
                    Super! ja koniecznie poprosze na namiary na ta warszawska firme!!!! wysylam tez
                    na maila prosbe.
                  • kasiamo Re: Eureka :-) 06.06.05, 15:25
                    dzieki Agulku ze mówisz tak o mnie to poczułam sie dumnie tez w środe idedo
                    szpitala wiec jestem okropnie rozkojarzona ale chciałabym bardzo taki medal
                    podaje moj nr telefonu Agulko prosze pisz jak to załatwic do jutra jestem w
                    stanie sie dogadac tel. 500143550, podaj mi nr swoj
                    Kaska
                  • ekim1 Re: Do Aagulek, prosba o namiary na sklep 06.06.05, 15:27
                    Aagulek,
                    Moglabys podac namiar na ten sklep z medalami w Warszawie???
                    Pomysl jest super wiec chetnie tez bym wykorzystala, jesli nie teraz to pozniej.
                    Jesli nie chcesz podawac na forum to ewentualnie na adres gazetowy, pls...

Z gory bardzo dziekuje,
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • kasiamo Re: Do Aagulek, prosba o sklep we Wrocławiu 06.06.05, 16:39
                      Jesli nie uda nam sie załatwic tego razem to prosze podaj mi namiar na sklep we
                      Wrocławiu
                • alcia76 Re: Eureka :-) 06.06.05, 17:19
                  jaj juz tez klaszcze w lapki ze nareszcie mam wymyslony prezent. Ciesze sie jak male dziecko.
                  Ciekawe czy na tych medalach mozna wygrawerowac jakis swoj rysunek. moj maz kocha sie w historii celtow i moglabym taka plecionke celtyckia na jednej stronie wygrawerowac i w srodku napis "super tata".
                  Ciekawe jaki to koszt.Ale nie wazne , najwazniejsze ze nareszcie jest pomyslsmile))

www.grawer.ipartner.com.pl/grawer_grawerowanie_laserowe.htm tu jest namiar na grawera w szczecinie. Kiedys u niego grawerowalm taki wzor celtycki i zaplacilam 20 zl wiec smieszna cene. Nie wiem wlasnie jak z medalami. Mam zamiar do niego maila napisac ale moj maz tu krazysmile))MOze mi sie jutro uda.Kurcze ze ten grawer nie moze byc gdzies w centrum juz bym tam dzisiaj pojechalasmile)

Pozdrawiam
                  Ala
                  • aagulek Re: Eureka :-) 06.06.05, 17:36
                    niestety nie doslali jeszcze detali mam namiar na Warszawę ale zwyczajnie
                    weszłam w wyszukiwarkę i wpisałam medal sportowe warszawa i podzwoniłam do
                    kilku, niestety w niektórych od 100 szt realizują zamówienia, w przypadku
                    innych miast proponuję zrobić to samo..namiary podam na emalię, bo tu to chyba
                    niezgodne z regulaminem...pozdrawiam,Agnieszka i Magdalenka 37tc
    • aagulek do Kasiamo 06.06.05, 17:39
      www.benefix.com.pl/#medale
      zajrzyj tutaj, troszke drozej niz w Warszawie to ten pierwszy, ktory podalam
      jak myslalam ze musze korzystac z wysylki..daj znac jak poszlo, powodzenia,
      Agnieszka
    • olga06 Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 10:12
      Ja raczej wolałaby sprawić mojemu mężowi breloczek do kluczy - na którym byłby
      napis: imię synka + data urodzin + coś w stylu "dla Tatusia". Chciałabym zeby
      miał to zawsze przy sobie!!! A przy kluczach takie coś, to chyba dobry pomysł.
      I poszukałam w Krakowie i jak narazie mam namiar na pracownię, która wyceniła
      się na 25,-
      Dzięki za naprowadzenie na pomysł!! smile)

Olga
      • romilka Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 10:18
        fajny pomysl z tym bryloczkiem:
        • aagulek Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 10:23
          witam, no wlasnie tu w wawie tez breloczki robia, na razie cisza pewnie od 11
          pracuje, dzis sama w domku do popoludnia jestem wiec wreszcie mam mozliwosc
          zadzwonic a tak emaliowy kontakt ciut mnie wczoraj rozczarowal, ale nie daje za
          wygrana..w koncu jutro juz szpital wiec nie mam czasu na pierdoly tylko na
          konkrety wink pozdrawiam,Agnieszka i Magdalenka 37tc
          • kasiamo Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 11:21
            czesc Agulko własnie zamówiłam medal dla supertaty czerwiec 2005 złoty hi hi,
            wszystko przez mojego kolege zobaczymy co z tego wyjdzie, sama jestem
            ciekawa smile, tylko podium jeszcze musze wybudowac hi hi. koszt jest nie duzy
            ok20 zł.
            Pozdrawiam Kaska i Zuzia
            • aagulek Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 11:32
              czesc, no to sie ciesze ze zdazylas, a u mnie cisza...zaraz zadzwonie i sie
              dowiem co i jak..wiem ze nie mam kogo wyslac po odbior i zaplate wiec nie wiem
              czy pojda mi na reke i kurier moze...ech..
              • aagulek Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 11:33
                Kasia a masz wzor?bo mi sie jakos te co mam nie podobaja?wyslij emaliem
                • kasiamo Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 11:37
                  nie nie mam, wybrał moj kolega zdałam sie na niego zobaczymy mam nadzieje ze mi
                  sie spodoba. dzis juz ma byc gotowy ale zobacze go dopiero w szpitalu jak mi go
                  przywiaza bo wyjechałam z Wrocławia w lepsze klimaty zeby sie dotlenic przed
                  wielkim dniem.....smile
                  • aagulek Re: prezent dla dzielnego tatusia 07.06.05, 11:44
                    hehe..ja sie boje nawet na spacer sama ruszyc..
                    rozmawialam z Panem, ma mi cos doslas jednak ja musze dotknac i zobaczyc a nie
                    tak w ciemno...ale wole nie uciekac sama teraz z domu bo jak wroci maz to bede
                    sie gesto tlumaczyc...pozdrawiam,Aga, aha zainteresowanym czyli tym, ktore
                    wyslaly mi email wysylam link do stronki, medal z grawerka 15 zl(7 cm srednica)
                    9 zl za taka podstawke akurat mi sie podoba...no i tylko kwestia dostarczenia,
                    Pan mowi ze moze poczta wyslac ale jak ja chce do szpitala to nie bede
                    ryzykowac ze nie dojdzie..musze teraz zorganizowac kto mi to odbierze i
                    zaplaci..pozdrawiam,Aga
                    • mamaaga5 do aagulek 07.06.05, 11:54
                      mam prosbe. Wyslalam ci maila z prosba o namiary ale nie dotarla do mnie
                      odpowiedz. Czy moglabys mi przeslac te namiary na adres aga@pfu.pl ? Bede bardzo
                      wdzieczna i tez bardzo zalezy mi na czasie.

pozdrawiam
                      • aagulek Re: do aagulek 07.06.05, 11:58
                        juz poszlo, odbierz poczte, rozmawialam z facetem cene potwierdzil wiec jestem
                        spokojna..jakby ktoras z dziewczyn jeszcze chciala to rozsylajcie miedzy soba
                        emalie, bo ja rano sie stawiam w szpitalu smile, powodzenia,Agnieszka i
                        Magdalenka 37tc
                        • kasiamo Agulek a czemu idziesz do szpitala? 07.06.05, 12:05
                          Ja tez jutro do szpitala i mam niezłego cykora jak to bedzie pozatym nie lubie
                          szpitali, jesli jestes w 37 tc to po co idziesz do szpitala? Masz stracha? jak
                          nie masz to pociesz mnie
                          • aagulek do Kasiamo 07.06.05, 12:13
                            Kasia, bo mam cukrzyce ciazowa i dzidzia rosnie za duza, w zeszly wtorek na usg
                            miala brzuszek starszy o tydzien to niby zadna roznica ale w przypadku cukrzycy
                            niestety jest, mimo diety Mała robi sie duza w 36tc i 2d wazyla 3160g i na
                            szczescie moja gina tego samego zdania co gin od usg(Makowski) zeby wyciagac,
                            bo i z dieta kiepsko i mialam juz brac insuline ale sie wybronilam i mowia
                            wywolywac, cieszylam sie, teraz sie boje ale najbardziej ze nie wiem kiedy,
                            boje sie ze mnie wezma na test oksytocyny i sie zacznie i maz nie zdazy...chyba
                            bym sobie nie darowala..Kasia kazda sie boi, ja najbardziej widoku krwi, igiel,
                            tego ze mam slabe zyly i mi sie ciezko wbijac..a tych najbardziej jest duuuzo
                            wiecej, jedno z nich to czy jak dadza mi Małą we krwi to nie padne im
                            tam..niezle by bylo, obciach jak trzeba..bedzie dobrze co ma byc zle?
                            najwazniejsze by nasze Maleństwa byly zdrowe
                            • kasiamo Re: do Kasiamo 07.06.05, 13:09
                              tak tak wszystko sie zniesie bo zdrowy Maluszek to nagroda, ze wiekszej nie ma.
                              Trzymam za ciebie kciuki Agulek i jutro bede o Tobie myslec. to nie bojmy sie
                              wyrzucamy stracha usmiech na twarz i nich sie dzieje.....
    • mamaaga5 DO AAGULEK 07.06.05, 12:52
      dzieki, dostalam materialy.
      Ale pomarudze ci jeszcze troche. Napisalam emaila do tego pana, ale nie
      odpowiada. czy moglabys mi przeslac jakies namiary na jego pracownie? adres albo
      telefon?

Bede wdzieczna i obiecuje juz ci nie zawracac glowy. W razie rewanzu, jesli
      bedziesz potrzebowala zeby ktos odebral ci medal i podrzucil do szpitala, to
      postaram sie pomoc bo jeszcze na razie jestem na chodzie wink
      • aagulek Re: DO AAGULEK 07.06.05, 14:06
        Aga, a Ty z Wawy tez? podalam link, wejdz na stronke masz wszystkie namiary..
        • aagulek Re: DO AAGULEK 07.06.05, 14:07
          no jestes a po co bylby CI ten adres...no chyba ze wysylkowo..ooo mamo ja juz
          nie mysle...przepraszam
          • mamaaga5 Re: DO AAGULEK 07.06.05, 14:38
            tak, tez z Wawy, ale spoko, ja tez juz prawie nie mysle i w dodatku w rozmowie z
            ludzmi zaczyna mi brakowac slow wink Boze, co ta ciaza robi z normalnego czlowieka.

pozdrawiam i trzymam kciuki jutro. Bedzie dobrze.
            • aagulek Re: DO AAGULEK 07.06.05, 14:53
              Aga, na gazetowy adres wyslalam link..pozdrawiam,Agnieszka
    • aagulek ja już zamówiłam 07.06.05, 16:58
      jak w tytule, na czwartek już mam mieć medal smile chyba wrobię w odbiór swojego
      Tatę smile ale frajda, jak dziecko wink polecam dla odprężenia, Agnieszka
      • kasiamo Re: ja już zamówiłam 07.06.05, 17:04
        Aga a co bedzie na medalu jaki napis i czy bedziezłoty czy jaki opisz?
        • aagulek Re: ja już zamówiłam 07.06.05, 17:21
          bedzie srebrny ale widze ze Pan mi zmienil na srebrno zloty no i w sumie dobrze
          bo bedzie sie lepiej komponowal, w srodku bedzie wklejka w kolorze zlotym (nie
          ma srebrnych) dwie dlonie gratulacyjne, na rewersie bedzie napis:
          Gratulujemy i dziękujemy Tatulku
          Magdulek i Mamulek
          Czerwiec 2005
          na podstawce - pudełku czerwonym lub czarnym co będzie

mam nadzieje, ze bedzie sie Tatulkowi podobal smiletroche mi te rece nie
          podchodzily ale juz jest ok..no bo to w sumie sa sportowe medale wiec trudno
          tak cos dobrac a juz jak sie czasu nie ma to wogole...mam nadzieje ze mi
          wywolaja do konca czerwca bo bedzie lipa...razem place 21,10 zl
          robia breloczki, nadruki na wlasnej koszulce i duzo roznych innych...fajnie na
          przyszlosc wiedziec, wiem ze zamowie koszulke na dzien ojca- super tata..
    • aagulek Re: prezent dla dzielnego tatusia 19.06.05, 13:44
      witam, ja juz mam piekny prezent a teraz czekam az Mala laskawie sie urodzi w
      czerwcu a nie w lipcu, bo mi nie wywolali w koncu, bo cukry spadly i niby jest
      ok...czekam az zaczne albo zaczna myslec..kumpela odbierala medal i przez
      pomylke wydali jakis inny...ale juz zamieniony...buziaki,Agnieszka i
      Magdalenka 38tc
    • grzechu1974 Re: prezent dla dzielnego tatusia 19.06.05, 14:49
      Witam

Zapęsził się wam facet na formu. Nie wiem czy wam to cos podpowie ale ja
      osobiście uważam że moja żona dała mi najwaspanialszy prezent na świecie -
      Naszego synki i nic żadna koszulka, breloczek czy inna rzecz nie jest i nie
      będzie lepszym prezentam dla męża.

Pozdrawiam
    • strzala04 Re: prezent dla dzielnego tatusia 19.06.05, 16:30
      W H&M jest body dla dzidziusiów z napisem I love dadsmile Moim zdaniem to bardzo
      słodki prezent.
      • renste Re: prezent dla dzielnego tatusia 20.06.05, 10:44
        A ja uważam,że te męczące w sumie 9 miesięcy + poród(jeszcze przede mną!)
        przemęczyłam JA!!! i rzeczywiście synek będzie wystarczjąco OGROMNYM
        prezentemsmile).
        Nie spodziewam się żadnych brylantów(nie noszę biżuterii,bo nie lubię),ale
        kwiaty mam nadzieję ,że tym razem też od męża dostanę.I buzismile).No i
        oczywiście,że będzie na równi ze mną opiekował się małym(tak jak to było przy
        córci).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka