kretoszczurek 10.08.05, 18:41 Od kiedy można pić herbatkę z liści maliny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaminia76 Re: Liście malin 10.08.05, 19:03 w szkole rodzenia mowili ze po 37tc, wlasnie zakupilam wraz z owocem maliny bo sam lisc podobno obrzydliwie smakuje wlasnie kupilam i od soboty zamierzam pic pozdrawiam k&Kubus 37tc trwa Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Liście malin 10.08.05, 19:56 otaota napisała: > a na co te herbatki mają wpłynąć? no wlasnie, powiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Liście malin 10.08.05, 22:01 Wpływaja na szybsze rozwieranie szyjki macicy, ponoć Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Liście malin 10.08.05, 22:10 aniapatryk napisała: > Wpływaja na szybsze rozwieranie szyjki macicy, ponoć kurcze, a na pewno sa bezpieczne dla ciazy, dziecka? naprawde polozne w szkolach rodzenia zalecaja picie po 37 tc? pytalyscie sie co na ten temat mowia lekarze? gdyby to bylo bezpieczne i skuteczne i dozwolone to super. Odpowiedz Link Zgłoś
youngeva Re: Liście malin 10.08.05, 22:40 pije od tygodnia, smakuje srednio, ale mzoe byc. zalecane 3 dziennie, zmiekcza szyjke, podobno dziala tez na sam przebieg porodu, pozytywnie oczywiscie. arnika tez podobno tak dziala, ale mi to jedno zielsko wystarczy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: Liście malin 10.08.05, 22:52 Polecam poniższą stronkę - jest tam trochę o liściach malin (jak stosować i na co działa), ale też sporo innych ciekawych porad jak najlepiej przygotować się do porodu. Dziewczyny, które stosowały, twierdzą że to działa... ) (ja też większość rzeczy stosuję / lub niektóre z nich dopiero zacznę). umamy.homestead.com/porod.html pozdrawiam Ewa z Mają tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20050903/dt/7/k/89cd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Liście malin 11.08.05, 10:35 Ja powiem tak , pilam przy pierwszym dziecku te maliny, jak juz mialam dzien terminu i niestety , porod został i tak wywołany przez masaż szyjki po 10 dniach. Tym razem jednak bede polegac na homeopatii, moze to pomoze, a moze sie łudzę Odpowiedz Link Zgłoś