majka.majka 07.02.06, 17:36 Moja córka ma zmiany alergiczne na nóżkach. Postanowiłam kąpać ją w Oilatum. Czy któraś z mam stosowała ten specyfik po uczuleniu i pomógł. Pozdrawiamy (mamy 6 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justin301 Re: Oilatum 07.02.06, 20:15 My używamy cały czas. Mały nie miał wprawdzie uczuleń ale skórę ma piękną moze właśnie po tym? Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: Oilatum 07.02.06, 20:47 Używamy od zawsze! Kąpiel w szpitalu taz w oilatum.Skórka rewelacyjna.Nie trzeba stosować mydła w czasie kąpieli ,ani oliwki po.Synek ma szorstką tylko buzię.Ciałko jest cudne! Polecamy wszystkim,nie alergikom też.Oilatum jest drogie,nawet bardzo.Najkorzystniej wychodzi kupić duża butlę 500 ml i parafinę ciekłą i stosować pół na pół.(Oilatum w swoim składzie ma ponad 60 % parafiny) Odpowiedz Link Zgłoś
otaota Re: Oilatum 07.02.06, 20:52 my też używaliśmy, skórka ładniejsza, a jakie ja mam ciałko jak po niej wskakuję do wody hihi Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: Oilatum 07.02.06, 20:54 otaota napisała: > my też używaliśmy, skórka ładniejsza, a jakie ja mam ciałko jak po niej wskakuj > ę > do wody hihi Hmmm... chyba też zacznę się kąpać w wodzie po kruszynie DDD Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: Oilatum 07.02.06, 20:52 Też polecam chociaż córka nie miała zmian alergicznych tylko przesuszoną skórę. Po Oilatum wygląda super. Dodatkowo smaruję jej tylko buzię kremem z serii "skarb matki" ( o tym kremie już jakaś mamana na tym forum pisała, że jest bardzo dobry) Odpowiedz Link Zgłoś
szyman33 Re: Oilatum 08.02.06, 12:35 Tez kapałam mała w Oliatum, ale musiałysmy zaprzestac bo Marysia ma wlasnie na nie uczulenie. Z tego co wiem to nie zawsze jest cudownym sposobem na cere dzieciaczka - zna inne matki, ktore tez to potwierdzaja. A teraz kapie ja w Johnson&Johnson i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś