Dodaj do ulubionych

pleśniawki

21.06.06, 06:37
Dziewczyny, czym to zwalczałyście? Ja mam aftin od kilku dni, ale nie widzę
poprawy.
Obserwuj wątek
    • jaga241 Re: pleśniawki 21.06.06, 08:02
      Ja zwalczyłam aphtinem ale i znalazłam przyczynę - oblizywanie smoczka przed
      podaniem dziecku. A jeśli chodzi o Aphtin to podawałam kroplę na smoczku a
      wieczorem palcem z gazą przemywałam całą buzię - podniebienie, języczek i dziąsła.
      Po kilku dniach nie było śladu ale to w końcu wróci kiedy mała zacznie wszystko
      do buzi brać.
      • lorunia Re: pleśniawki 21.06.06, 09:37
        A my na plesniawki stosowalismy stary sposob i pomoglo po trzech przetarcaich.
        Zakladalam malemu zwykla pieluszke, nasikal na nia i tym przemywalam mu
        dziaselka, jezyk i podniebienie. 2 dni i bylo juz po plesniawkach.
    • dawida25 Re: pleśniawki 21.06.06, 10:44
      mi aftin pomógł, własnie wczoraj się pozbyłam tego cholerstwa. Ale przyznam, że
      dość mocno tarłam, aż mi się serce krajało. Tak mi lekarka powiedziała, dosć
      mocno, nawet jak krewka polecisad((( Kilka razy dziennie, dzisiaj już ma Kuba
      ładniutki języczek ale i tak będę przemywać po kąpieli
      • o_tuska Re: pleśniawki wit c 22.06.06, 10:57
        ja po wielu próbach zastosowałam rozpuszczona wit c
        grzyby gina w kwasnym srodowisku-poleciła znajomA lekarka- pomogło pędzlujesz
        jak aftinem i możnz odrobine do picia dodac (ja kupiłam cebion w kropelkach)
    • polaquinha Re: pleśniawki 22.06.06, 11:54
      Wczoraj zainspirowal mnie post dawida25-potarlam dzis przy pedzlowaniu znacznie mocniej i zeszlo cholerstwo.Huraaa!!! Dzieki Kochana kiss
      Pedzluje aphtinem i wit.C w plynie od soboty i pomalu zaczelo odpadac ale wczesniej bylam bardzo delikatna smile
      Teraz ma prawie czysciutka buzke.Bede pedzlowac dalej-do 100% czystosci.
      • dawida25 Re: pleśniawki 22.06.06, 12:48
        no nie jest to przyjemne ani dla mamy ani dla dziecka, ale tak w ten sposób
        można zwalczyć to cholerstwo, bo inaczej czekają anybiotyki. Pomimo tego że
        zeszły Kubie pleśniawki, przecieram dwa razy dziennie już delikatniejsmile
        • matie31 a jak wygladaja plesniawki? 22.06.06, 16:23
          Tak z ciekawosci pytam, zeby w razie czego (tfu tfu) wiedziec smile
          • dawida25 Re: a jak wygladaja plesniawki? 22.06.06, 17:04
            pleśniawki to taki biały nalot na języku który po wytarciu po kilku godzinach
            wraca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka