Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik samochodowy?

17.11.06, 20:08
Własnie bedziemy kupować fotelik samochodowy dla naszego Jasia. Wybór jest
ogromny i stąd moje pytanie o sprawdzone i dobre modele. Jakie foteliki macie
i jakie polecacie kupić??
Obserwuj wątek
    • patoga Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 20:25
      też jestem ciekawa, właśnie kupiliśmu samochód i zaczynam rozglądać się za
      fotelikami, myślałam nad tym:
      www.allegro.pl/item141141583_fotel_jumbo_baby_dreams_wys_0zl_7x_supergratis_.html
      cena przystępna, fotelik rośnie z dzieckiem
      jakie Wy macie?
      • kasikk_29 Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 20:48
        ja własnie taki kupiłam - szary
        bardzo miły w dotyku materiał
        cena, jak z allegro w sklepie w w-wie
        małej bardzo sie podoba i co chwila w nim siada,
        chociaż w samochodzie jeszcze nie używaliśmy
        podoba mi sie, że boli zagłówka są z plastiku, ale wyłożone styropianem
        trałe, a jednocześnie przy buzi delikatne
      • wiolk77 Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 11:06
        też taki mamy i Patryk jest z niego bardzo zadowolny - a to najważniejsze ..smile
        • ninjo Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 11:19
          wiolk77 napisała:

> też taki mamy i Patryk jest z niego bardzo zadowolny - a to najważniejsze ..smile

moim zdaniem zadowolenie dziecka z fotelika akurat w ogole nie powinno
          swiadczyc o tym czy fotelik jest dobry
          Pewnie ze najfajniej jest, gdy fotelik jest super pod kazdym wzgledem, ale
          akurat dla mnie obicie czy nawet wygoda podczas jazdy sa o wiele mniej wazne
          niz bezpieczenstwo i trudno mi zrozumiec, ze mozna myslec inaczej
    • patoga Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 20:50
      ten też mi się podoba:
      www.allegro.pl/item141287967_foteliki_fotelik_maly_podroznik_deltim_9xgratis.html
      Ala mogłaby w nim się zdrzemnąć, bo reszta fotelików jest bardziej na prosto.
    • sdec Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 21:20
      Przy wyborze fotelika warto zwrócić uwagę, jak dany fotelik wypadł w testach.
      Wg mnie bezpieczeństwo jest głównym kryterium przy wyborze fotelika.
      Na tej stronce są testy fotelików:
      fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=grupa
    • agnieszkaela Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 22:08
      W starych watkach jest sporo na ten temat. Ja powtorze, ze mamy Maxi Cosi
      Priori i sprawdza sie swietnie. Drogi niestety, ale jak ktos duzo podrozuje tak
      jak my nie ma co oszczedzac na foteliku.
      • patoga Re: Jaki fotelik samochodowy? 18.11.06, 17:18
        Najlepiej w testach 9-18kg wypadł ten:

bebe confort iseos

www.allegro.pl/item140572914_nowy_iseos_tt_bebe_confort_palak_samolot_gratisy.html
        potem jest maxi cosi tobi

www.allegro.pl/item140043692_tobi_maxi_cosi_9_18kg_maxi_pilot_i_takie_gratisy.html
        Korzystałam z testów na stronie:
        www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569.
        wcześniej zastanawiałam się nad fotelikiem 9-36 bo na dłużej by starczył, ale
        tamtych nie można ustawić tak żeby dziecko mogło w czasie podróży się zdrzemnąć.
        Na stronie pisze żeby fotelik wypróbować,ciekawi mnie jak to zrobić skoro w
        całym Gorzowie najlepsze co mają to graco - a ja z tej firmy już nic nie chce!
      • smeagoul Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 10:55
        my mamy ten- bo wolałam kupic nowy niż używany - nigdy nie bede miała pewności
        czy nie brał udziału w wypadku- a nawet stłuczce- bo wtedy też może uledz
        uszkodzeniu- i co mi po testah jeśli choćby najlepszy z testowanych będzie miał
        mikro uszkodzenia?? a na nowy fotelik za 800z mnie poprostu nie stacsad choć
        powiem że jak by mnie było stać nie zastanawiałabym sie ani przez chwilę nad
        lepszym fotelikiem.
        www.allegro.pl/item142390825_nowy_odjazdowy_meggy_challenger_od_0_18kg_folia.html
        mamy jeszcze dodatkową pianke kupioną od producenta.wczesniej fotelik jak dla
        mnie był za twardy teraz jest już ok.
        • agnieszkaela Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 11:12
          Czemu sie w Polsce wszyscy tak boja uzywanych fotelikow? Konstrukcja fotelika
          nie jest az tak skomplikowana aby uszkodzen nie bylo widac. Jesli bral udzial w
          stluczce uszkodza sie pasy, mocowanie pasow...

My mamy uzywany. Kupiony w Holandii, za polowe ceny. Fakt-Holendrzy nie
          oszukuja i uszkodzonych rzeczy nie sprzadaja, zreszta za fotelik uszkodzony w
          wypadku tez dostaje sie zwrot kosztow z ubezpieczalni.
    • pati775 Re: Jaki fotelik samochodowy? 18.11.06, 20:18
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_49_319&products_id=5151
      mamy Bebe Confort drogi jak pies ale zrobilismy zrzute rodzinna
      sprawdza sie super jestesmy zadowoleni no i w crashtestach ma wysokie notowania

ps. to czy jest mily w dotyku i ma fajny kolor bylo ostatnia rzecza na jaka
      zwracalam uwage - bezpieczenstw, bezpieczenstw i jeszcze raz bezpieczenstwo w
      koncu po to kupujemy te foteliki
    • w1paula Re: Jaki fotelik samochodowy? 18.11.06, 23:29
      Dla nas też bezpieczeństwo było na pierwszym planie i dlatego kupiliśmy Maxi
      Cosi Tobi i jest superancki. Fakt, drogi ale dobry. Uważam, że tanie foteliki
      niestety w czasie wypadku mogą nie zdać egzaminu
    • ninjo Re: Jaki fotelik samochodowy? 19.11.06, 21:58
      Celem zakupu i uzywania fotelika samochodowego jest przede wszystkim
      bezpieczenstwo, a cala reszta na samym koncu.
      Nie kupowalabym na pewno fotelika, ktory nie jest sprawdzany czy wypada slabo w
      miedzynarodowych testach.
    • monika9710 Maxi Cosi 20.11.06, 11:57
      Priori XP
      www.pulpa.pl/index.php?dir=produkty&act=showone&id=15568&cid=&productname=Fotelik_samochodowy_Priori_XP
      _kolor_Harry.html
    • sylwia_zi Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 23:52
      zgadzam sie z ninjo w calej rozciaglosci.
      Dziecku to ganc pomada i watpie aby w jednym byl zadowolony a w drugim nie...
      Ja fanka koncernu maxi cosi quinny niestety musialam przyoszczedzic i kupilam
      testowany nasz polski ramatti, cieszacy sie doswc dobra opinia. Poki co
      sprawdza sie i dziecko moze si ew nim wygodnie przespac. Choc kumpela, a nasza
      tez fotumowiczka mowila, ze fatalny przy praniu - tego nie wiem, wyrodna matka
      nie pralam jeszcze...
      Co do wypadkow. Moja brat mial wypadek z dzieckiem, Krzys jechal w dziadowskim
      foteliku renolux. WYpadek byl dos cpowazny i duza byla sila hamowania, a po
      foteliku nie bylo nic widac. Watpie jednak w jego sprawnosc dzis. I teraz
      wyobrazcie sobie ze taki fotelik idzie na sprzedaz...
    • doso1 Re: Jaki fotelik samochodowy? 22.11.06, 18:10
      Maxi Cosi Priori XP z mocowaniem Isofix.
    • aniapatryk Re: Jaki fotelik samochodowy? 24.11.06, 13:22
      Ja mam Chicco ale to dlatego ze jest po starszym,wiem jednak ze grono moich
      znajomych ma MAXI COSI i sa bardzo zadowoleni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka