moopsenia 17.11.06, 20:08 Własnie bedziemy kupować fotelik samochodowy dla naszego Jasia. Wybór jest ogromny i stąd moje pytanie o sprawdzone i dobre modele. Jakie foteliki macie i jakie polecacie kupić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patoga Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 20:25 też jestem ciekawa, właśnie kupiliśmu samochód i zaczynam rozglądać się za fotelikami, myślałam nad tym: www.allegro.pl/item141141583_fotel_jumbo_baby_dreams_wys_0zl_7x_supergratis_.html cena przystępna, fotelik rośnie z dzieckiem jakie Wy macie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk_29 Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 20:48 ja własnie taki kupiłam - szary bardzo miły w dotyku materiał cena, jak z allegro w sklepie w w-wie małej bardzo sie podoba i co chwila w nim siada, chociaż w samochodzie jeszcze nie używaliśmy podoba mi sie, że boli zagłówka są z plastiku, ale wyłożone styropianem trałe, a jednocześnie przy buzi delikatne Odpowiedz Link Zgłoś
wiolk77 Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 11:06 też taki mamy i Patryk jest z niego bardzo zadowolny - a to najważniejsze .. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 11:19 wiolk77 napisała: > też taki mamy i Patryk jest z niego bardzo zadowolny - a to najważniejsze .. moim zdaniem zadowolenie dziecka z fotelika akurat w ogole nie powinno swiadczyc o tym czy fotelik jest dobry Pewnie ze najfajniej jest, gdy fotelik jest super pod kazdym wzgledem, ale akurat dla mnie obicie czy nawet wygoda podczas jazdy sa o wiele mniej wazne niz bezpieczenstwo i trudno mi zrozumiec, ze mozna myslec inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 20:50 ten też mi się podoba: www.allegro.pl/item141287967_foteliki_fotelik_maly_podroznik_deltim_9xgratis.html Ala mogłaby w nim się zdrzemnąć, bo reszta fotelików jest bardziej na prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 21:20 Przy wyborze fotelika warto zwrócić uwagę, jak dany fotelik wypadł w testach. Wg mnie bezpieczeństwo jest głównym kryterium przy wyborze fotelika. Na tej stronce są testy fotelików: fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=grupa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Jaki fotelik samochodowy? 17.11.06, 22:08 W starych watkach jest sporo na ten temat. Ja powtorze, ze mamy Maxi Cosi Priori i sprawdza sie swietnie. Drogi niestety, ale jak ktos duzo podrozuje tak jak my nie ma co oszczedzac na foteliku. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Jaki fotelik samochodowy? 18.11.06, 17:18 Najlepiej w testach 9-18kg wypadł ten: bebe confort iseos www.allegro.pl/item140572914_nowy_iseos_tt_bebe_confort_palak_samolot_gratisy.html potem jest maxi cosi tobi www.allegro.pl/item140043692_tobi_maxi_cosi_9_18kg_maxi_pilot_i_takie_gratisy.html Korzystałam z testów na stronie: www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569. wcześniej zastanawiałam się nad fotelikiem 9-36 bo na dłużej by starczył, ale tamtych nie można ustawić tak żeby dziecko mogło w czasie podróży się zdrzemnąć. Na stronie pisze żeby fotelik wypróbować,ciekawi mnie jak to zrobić skoro w całym Gorzowie najlepsze co mają to graco - a ja z tej firmy już nic nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 10:55 my mamy ten- bo wolałam kupic nowy niż używany - nigdy nie bede miała pewności czy nie brał udziału w wypadku- a nawet stłuczce- bo wtedy też może uledz uszkodzeniu- i co mi po testah jeśli choćby najlepszy z testowanych będzie miał mikro uszkodzenia?? a na nowy fotelik za 800z mnie poprostu nie stac choć powiem że jak by mnie było stać nie zastanawiałabym sie ani przez chwilę nad lepszym fotelikiem. www.allegro.pl/item142390825_nowy_odjazdowy_meggy_challenger_od_0_18kg_folia.html mamy jeszcze dodatkową pianke kupioną od producenta.wczesniej fotelik jak dla mnie był za twardy teraz jest już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 11:12 Czemu sie w Polsce wszyscy tak boja uzywanych fotelikow? Konstrukcja fotelika nie jest az tak skomplikowana aby uszkodzen nie bylo widac. Jesli bral udzial w stluczce uszkodza sie pasy, mocowanie pasow... My mamy uzywany. Kupiony w Holandii, za polowe ceny. Fakt-Holendrzy nie oszukuja i uszkodzonych rzeczy nie sprzadaja, zreszta za fotelik uszkodzony w wypadku tez dostaje sie zwrot kosztow z ubezpieczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Jaki fotelik samochodowy? 18.11.06, 20:18 calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_49_319&products_id=5151 mamy Bebe Confort drogi jak pies ale zrobilismy zrzute rodzinna sprawdza sie super jestesmy zadowoleni no i w crashtestach ma wysokie notowania ps. to czy jest mily w dotyku i ma fajny kolor bylo ostatnia rzecza na jaka zwracalam uwage - bezpieczenstw, bezpieczenstw i jeszcze raz bezpieczenstwo w koncu po to kupujemy te foteliki Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Jaki fotelik samochodowy? 18.11.06, 23:29 Dla nas też bezpieczeństwo było na pierwszym planie i dlatego kupiliśmy Maxi Cosi Tobi i jest superancki. Fakt, drogi ale dobry. Uważam, że tanie foteliki niestety w czasie wypadku mogą nie zdać egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Jaki fotelik samochodowy? 19.11.06, 21:58 Celem zakupu i uzywania fotelika samochodowego jest przede wszystkim bezpieczenstwo, a cala reszta na samym koncu. Nie kupowalabym na pewno fotelika, ktory nie jest sprawdzany czy wypada slabo w miedzynarodowych testach. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Maxi Cosi 20.11.06, 11:57 Priori XP www.pulpa.pl/index.php?dir=produkty&act=showone&id=15568&cid=&productname=Fotelik_samochodowy_Priori_XP _kolor_Harry.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: Jaki fotelik samochodowy? 20.11.06, 23:52 zgadzam sie z ninjo w calej rozciaglosci. Dziecku to ganc pomada i watpie aby w jednym byl zadowolony a w drugim nie... Ja fanka koncernu maxi cosi quinny niestety musialam przyoszczedzic i kupilam testowany nasz polski ramatti, cieszacy sie doswc dobra opinia. Poki co sprawdza sie i dziecko moze si ew nim wygodnie przespac. Choc kumpela, a nasza tez fotumowiczka mowila, ze fatalny przy praniu - tego nie wiem, wyrodna matka nie pralam jeszcze... Co do wypadkow. Moja brat mial wypadek z dzieckiem, Krzys jechal w dziadowskim foteliku renolux. WYpadek byl dos cpowazny i duza byla sila hamowania, a po foteliku nie bylo nic widac. Watpie jednak w jego sprawnosc dzis. I teraz wyobrazcie sobie ze taki fotelik idzie na sprzedaz... Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: Jaki fotelik samochodowy? 22.11.06, 18:10 Maxi Cosi Priori XP z mocowaniem Isofix. Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Jaki fotelik samochodowy? 24.11.06, 13:22 Ja mam Chicco ale to dlatego ze jest po starszym,wiem jednak ze grono moich znajomych ma MAXI COSI i sa bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś