maykaf 01.01.07, 14:38 Pakuje powoli torbe do szpitala i już sama nie wiem czego ile mam zabrac. Ile ubranek dla małego i w jakim rozmiarze itd. Wiem ze ten temat był juz kiedys poruszany ale może macie jakąs gotowa liste rzeczy. Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nhania Re: Torba do szpitala!! 01.01.07, 15:38 czesc, ja nie mam gotowej listy, ale sama 3 dni temu zaczełam pakowanie, wiec... ja nastawiam sie na cesarke, bo córcia siedzi dupka na dole. zapakowałam wiec 4 body i 4 pary spioszek, skarpetki, czapeczke, pieluszki tetrow (bo pampersów jeszcze nie mam)mysle ze to wystarczy na poczatek, bo wrazie potrzeby to mi maz doniesie przygotowałm mu szuflade z najmniejszymi ciuszkami i w razie potrzeby poprostu powiem gdzie i co ma mi przynieść Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: Torba do szpitala!! 01.01.07, 15:39 aha i ja biore ciuszki w rozmiarze 56 i te większe bo nie wiem jak duza bedzie córeczka no i biore kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: Torba do szpitala!! 01.01.07, 15:44 Przede wszystkim zacznij od telefonu do swojego szpiatala. Każdy szpital ma swoje zwyczaje i wymagania. Ja dostałam z mojego szpitala pełną listę, co mam wziąć i np dla dziecka ubranek nie muszę brać, bo dają swoje, chyba, że bardzo chcę Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 ps. i wyszukiwarka;) 01.01.07, 15:46 skorzystaj z wyszukiwarki, jest wiele wątków na ten temat, ne tylko n naszym forum, ale np forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39984&w=50308825&a=50310421 Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: Torba do szpitala!! 01.01.07, 20:04 Ja właśnie dziesiaj zaczęłam pakowanie. Na razie w torbie jest: szlafrok dwa ręczniki (duży i mały) kosmetyczka pieluszki + chusteczki koszulka do porodu dopakuję jak kupię klapki i koszulę nocną do karmienia W moim szpitalu zabronili przynosić ubranek dla dzidzi, ale warto zapytać w swoim szpitalu o spis rzeczy potrzebnych. Odpowiedz Link Zgłoś
amagda80 Re: Torba do szpitala!! 02.01.07, 08:40 popieram jeden z wyzszych watkow: zadzwon do szpitala w ktorym bedziesz rodzic bo kazdy ma swoje zasady, czasem tak durne ze samemu trudno by bylo sie domyslic ) poza oczywistymi rzeczami (szlafrok, kosmetyczka, koszule do karmienia itp) szpital czasem np pozwala miec swoje bawelniane majtki, czasem wymagaja tylko jednorazowych a czasem w ogole nie pozwalaja ich nosic; to samo z ciuszkami i kosmetykami dla dziecka- albo maja swoje i nie pozwalaja ubierac w te z "zewnatrz" albo nie maja wcale itd Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: Torba do szpitala!! 02.01.07, 09:41 I spotkałam się jeszcze z tym że szpital wymaga aby matka (na wszelki wypadek) miała ze sobą mleko NAN !!! Odpowiedz Link Zgłoś