Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z Warszawy,wybrałyscie juz szpital??

04.01.07, 08:43
Ja jeszcze nie i nie bardzo wiem na co sie zdecydowac. Jestem z Bielan,ale
bielański ma raczej kiepską renomę. I wogole to jak się na coś zdecyduje to
powinnam sie tam zglosic wczesniej, czy po prostu jak mnie bole chwycą jechac
i juz??
Obserwuj wątek
    • marysiowamama Re: Dziewczyny z Warszawy,wybrałyscie juz szpital 04.01.07, 11:10
      Dziwne bo ja słyszałam o Bielańskim same superlatywy. Nawet mieszkałam
      niedaleko, ale wcześniej ze względu na miejsce pracy męża leczyłam się i tam
      też rodziłam w MSWiA na Wołoskiej.
      Teraz uciekliśmy stamtąd do Otwocka i ciągle się zastanawiam czy Otwock(mam pod
      nosem, ale podobno kiepscy specjaliści), czy Międzylesie (nie mam samochodu,
      więc będę uzależniona od obecności zmotoryzowanych sąsiadów)
      I nie wiem czy cos sie zmieniło ale pierwsze słyszę aby trzeba to było
      wcześniej zgłaszać w szpitalu. Wydaje mi się że wszystko zależy od miejsc.
      Nawet ost.opowiadani mi o parze która na Żelaznej miała wykupiony wcześniej
      full-wypas i kiedy przyjechali rodzić nie przyjęli ich bo akurat łóżęk było
      brak.
      Mnie lek.z Wołoskiej uprzedzał że jeśli będę miała jechać karetka to od razu
      mam mówić że w tym szpitalu jest mój gino, wtedy nie będą mnie wozić od
      szpitala do szpitala (co niestety się zdarza)
    • sabina_74 Re: Dziewczyny z Warszawy,wybrałyscie juz szpital 04.01.07, 14:27
      Ja obstawiam szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej. W ostatnich wynikach ankiet
      Rodzić po ludzku nie ma najlepszych ocen, ale też świetne oceny Żelaznej nie
      wzbudzają mojego zaufania, więc specjalnie się tymi wynikami nie przejmuję. W
      przyszłym tygodniu pójdę zobaczyć jak szpital wygląda od środka (choć nie będę
      mieć pewnie specjalnego porównania, bo jeszcze nigdy w żadnym szpitalu
      warszawskim nie byłam...) i pewnie zdecyduję za co warto a za co nie zapłacić.
      Innych opcji nie biorę pod uwagę, choć nie mam żadnych argumentów ani za ani
      przeciw.
    • minka2403 Re: ja na karowej 04.01.07, 14:37
      Ja planuje rodzic na Karowej - z prostego wzgledu, ze jestem zarejestrowana w
      tamtejszej przychodni, no i moj lekarz tam pracuje. Oczywiscie tez licze sie z
      ewentualnoscia, ze moga odeslac, bo jak by nie bylo m-c, to przeciez tego nie
      przeskocza. Kiedys nastawialam sie na Solec - tam sa dobrzy lekarze i zdaje sie,
      ze porod rodzinny nic nie kosztuje. Szpital jest chwalony przez spora ilosc
      pacjentek - moze warto mu sie przyjrzec? Zdaje sie, ze jest odnowiony, wiec
      warunki tez pewnie przyzwoite.
    • bocianowa Re: Dziewczyny z Warszawy,wybrałyscie juz szpital 04.01.07, 15:11
      Ja będę rodzila na Inflanckiej.
      Rodzilam tam 5 lat temu córkę. Mój lekarz tam był ordynatorem, teraz jest na
      emeryturze, ale rzecz jasna zna lekarzy jakby co. Ale i tak moim zdaniem
      najwazniejsza przy porodzie jest polożna. "Znam" dwie z tego szpitala, które to
      prowadzą przy tym szpitalu szkołę rodzenia. Z jedna miałam przyjemność rodzić
      córkę, byłam bardzo zadowolona. Jestem umówiona na rozmowę w przyszlym tygodniu.
      Czytałam na forum, że w grudniu zakończono remont oddzialu porodów rodzinnych,
      więc zobaczę sobie, przez 5 lat mogło sie wiele zmienić.
      Ja sie nie przejmuję chodzącymi opiniami o szpitalach, jedni mowią tak, drudzy
      siak. Myślę, że te opinie są zależne od wielu rzeczy, od tego na kogo się
      trafi, wiadomo różni są ludzie, my różnie poród przeżywamy, jednych boli
      bardziej innych mniej, jedni to przechodzą bardziej, inni mniej ciężko, a to
      pewnie też wpływa na ocenę końcową szpitala.
      Ja mam bardzo miłe wspomnienia z porodu, gorzej z tygodniowego pobytu na
      oddziale ogólnym po porodzie. A to dlatego, że porod mialam w miarę łagodny,
      wszystko poszło gladko, do tego fachowa i mila obsługa. A po porodzie okazało
      się, że musze zostać dlużej bo córcia zachorowała, mialam problemy ogromne z
      piersiami, i co,,?? Byłam zagubiona, przerażona i nie umialam sama sobie pomóc,
      i wszystko było do kitu. A w rezultacie bylo tak jak inne dziewczyny piszą,
      poprostu nie umialam o tę pomoc prosić. Teraz jesetm mądrzejsza.
      Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie idealne od początku do końca, i
      tobie tez życzę dobrego wyboru.smile
    • mlwawpl Re: Dziewczyny z Warszawy,wybrałyscie juz szpital 04.01.07, 15:21
      ja też na Czerniakowskiej w Orłowskim. Mój gin twierdzi, że ten i Bielany to
      pierwsza liga. No może nie jest tak miło jak na Żelaznej, ale nie ma tłoku,
      sprzęt i fachowcy ok, a i oddział neonatologiczny, gdyby nie daj Boże coś było
      z maleństwem nie tak, jest na miejscu.
    • buska_77 Re: Dziewczyny z Warszawy,wybrałyscie juz szpital 04.01.07, 15:40
      A ja chcialabym na Zelaznej.Moj lekarz prowadzacy i polozna tam pracuja.wiec
      mam nadzieje,ze mnie nie odesla wink
    • niuta_s solec 04.01.07, 15:54
      bo tam pracuje mój gin, poza tym, szptal świeżo po remoncie, i są tam dobre położne
      • mardika Re: solec 04.01.07, 16:34
        Ja również będe rodzic na Solcu, słyszałm dużo dobrego o tym szpitalu, ponad to
        poleciła mi go lekarz, który sam pracuje na żelaznej.
    • kania_kania Dom Narodzin albo Inflancka 04.01.07, 17:29
      Ale mam nadzieje, ze nie bedzie przeciwskazan do DN i tam urodze Juniorke...

Kania
      • nowakaga5 Re: Dom Narodzin albo Inflancka 04.01.07, 18:29
        Ja na Karowej. Mam nadzieję, że już niedługo smile
        • aga_lub_marcin Re: Dom Narodzin albo Inflancka 04.01.07, 23:20
          kazda gdzie indziejsmileMarne szanse na spotkanie na porodówcesmileto moze ja jednak
          na bielańskim sie oprę zawsze to najblizej. Dzieki za odpowiedzismile
    • novinka_78 Madalińskiego 05.01.07, 10:11
      My będziemy się rodzić na Madalińskiego. Co prawda ginkę mam z Żelaznej i
      pierwszy zamysł porodu był na Żelaznej ale od mniej więcej X/XI zdecydowaliśmy
      się na Madalińskiego i trwamy w tym postanowieniu smile Wybraliśmy położną, z
      którą chcemy rodzić i w połowie stycznia jedziemy na drugie spotkanie z nią i
      domówienie szczegółów.

Pozdrowionka.
      • dziegielek Re: Madalińskiego 05.01.07, 16:26
        Ja licze na Solec, lub Bielański.Nie wiem , czy się uda ,bo na razie siedze sobie 90 km od stolicy a lekarza prowadzacego mam z Matki Polki z Łodzi.Jak się nie uda to zostaje Instytut Matki i Dziecka, gdzie pierwszy raz rodziłam.Nie cierpie na nadmiar gotówki, więc dla mnie priorytetem jest poród rodzinny bezpłatny.
      • annazmaria Re: Madalińskiego 05.01.07, 19:34
        My tez na Madalińskiegosmile
        Po pierwsze najbliżej domu, po drugie mamyu dobre wrażenia z wizyty w salach
        porodowych, po trzecie znajomy lekarz.
        Novinka, daj znać jak będziesz po spotkaniu ze swoją położną - czy tam się coś
        z tymi położnymi nie pozmieniało przypadkiem... gdzieś chodzą takie plotki, ale
        nie chcę na zapas rozsiewać niepewnych info.
        • novinka_78 Re: Madalińskiego 05.01.07, 19:46
          Aniu napisałam na priva gazetowego.
          Buźka.
          • justakoko Re: CM Damiana 06.01.07, 10:15
            tam urodziłam Adasia i Baśkę też chcę tam rodzić bo było super.
            • aga_lub_marcin jeszcze o bielańskim 06.01.07, 23:32
              wczoraj w nocy na forum "szpitale" czytałam co się dało o bielańskim,faktycznie
              większość dziewczyn jest zadowolona,tylko nie wiem... moze mi sie wydaje,ale
              wylapalam bardzo duzo wypowiedzi typu: poród zakończył sie cc, mialam cesarkę,
              cieła mnie dr jakaśtam, generalnie odniosłam wrazenie, że tam tna na akord !!
              • airlie Re: jeszcze o bielańskim 09.01.07, 10:28
                ja zastanawiam się ciągle. albo czerniakowski albo inflancka. w pierwszym
                podobno najlepsi lekarze, w drugim chodziłam do szkoły rodzenia, wiem gdzie, co
                i jak, w ogóle jakoś przytulniej jest, a opinie niezle i moje koleżanki
                polecają... który wybrać - nie wiem, chyba będę rzucać monetą...
    • gosiak781 Inflancka 09.01.07, 22:12
      ja na Inflanckiej - tam jest moj ginekolog. Poza tym rodzila tam moja
      przyjaciolka i byla zadowolona. Porody rodzinne - sale sa po remoncie wiec
      wszytsko jest nowe i ladnesmile
      • madzia1231 Re: Inflancka 10.01.07, 13:26
        Ja też na Inflanckiej. Tam rodziłam Maciusia i bardzo dobrze to wspominam.
        Zastanawiałam się jeszcze nad Solcem, bo tam się nie płaci za rodzinny i też ma
        dobre opinie, ale w końcu przeważa to, że tu już wiem co i jak, więc jakoś tak
        lepiej...
        • bocianowa Re: Inflancka 11.01.07, 21:34
          Dzisiaj była na rozmowie z polożną z Inflanckiej.
          Oglądałam sale porodów rodzinnym ( ostatnio widziałam je 5 lat temu, kiedy
          rodziłam coreczkę smile) wyglądają naprawdę super.
          Od razu czuję się lepiej po rozmowie z polożną, taka spokojna jestem
          psychicznie, moge już rodzić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka