maria_ach 05.09.07, 08:48 Ciekawa jestem ile % naszych dzieci siada samodzielnie. Mój Jasio bardzo by chciał ale na razie udaje mu się to tylko z moją pomocą. Zatem samodzielnie NIE SIEDZI. A Wasze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenas4 Re: sonda: siedzi/nie siedzi 05.09.07, 08:50 Moja usiąć to za bardzo sama nie potrafi-musze Jej dać ręke. Ale jak już Jej pomoge to siedzi sama. Więc Ona tak pół na pół Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: sonda: siedzi/nie siedzi 05.09.07, 08:53 mój ani nie siada, ani nie siedzi sam żeby siedzieć, musi trzymać się np mojej ręki albo 'stoliczka' w wozku. Odpowiedz Link Zgłoś
groszki-dwa Re: sonda: siedzi/nie siedzi 05.09.07, 09:11 Mój też nie siedzi sam. Bardzo próbuje, ale jeszcze nie do końca mu wychodzi pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
karina.82 Re: sonda: siedzi/nie siedzi 05.09.07, 09:14 Moj tez nie siedzi a tym bardziej nie siada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maria_ach Re: ODPOWIEDZI 05.09.07, 09:19 może łatwiej byłoby gdybyście ,tak jak thaigirl piały w temacie SIEDZI lub NIE SIEDZI Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk nie siedzi 05.09.07, 09:46 Siedzi z podparciem albo jak się czegoś trzymz. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr trochę siedzi ;-) 05.09.07, 17:11 A wygląda to tak: jak go się posadzi z podparciem, to siedzi, jak ma ochotę czyli np w wózku na spacerze. Samodzielnie nie - opada na bok. Siada tylko jak mu się np poda palce. Czytałam, że samodzielne siadanie to znacznie bardziej skomplikowana umiejętność niż siedzenie i na to jeszcze przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak781 nie siedzi jeszcze sam 05.09.07, 18:15 ale mam nadzieje ze niedlugo zacznie Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Siedzi 05.09.07, 18:47 juz od jakichs 3 tygodni. sama nie siada ale probuje wiec moze niedlugo usiadzie. corcia byla sadzana od dawna wiec miala czas wyrobic sobie miesnie. zaczela dobrze siedziec po tym jak nieswiadomy niczego dziadzio ja posadzil na dywanie i walnela sie glowka o stol Odpowiedz Link Zgłoś