Dodaj do ulubionych

ksiazka dla meza

27.10.14, 23:08
Mam 3 synków w wieku 3 miesiace, 3 lata i 6 lat.
trzylatek jest dosc powiedzmy wymagającym dzieckiem, duzo krzyczy, nie slucha, rozrzuca jedzenie, gryzie, jest głosny itd co przyprawia mnie i mojego czesto o frustracje. z drugiej strony jesli akurat nie jest wkurzony to jest najbardziej wesola osoba w naszym domu, emocje przezywa calym soba.
ale do rzeczy, moj maz wolalby go bic, ja tego nie chce. Troche rozmawialaismy i powiedzial ze jedna ksiazke o RB moze przeczytac (choc jest nastawiony dosc negatywnie jako na 'bezstresowe wychowanie').
i co byscie polecaly osobie nastawionej troche negatywnie zeby przyblizyc temat, podac przyklady sytuacji. nie chcialabym ksiazki ktora skupia sie na malutkich dzieciach/niemowlakach tylko wlasnie juz troszke starszych.
Obserwuj wątek
    • zycwzgodzie.pl Re: ksiazka dla meza 28.10.14, 11:26
      Polecam książkę "Szanujący rodzice, szanujące dzieci", mój mąż też ją czytał. Oprócz tego dlaczego nie należy bić dzieci jest mnóstwo alternatyw jak rozmawiać z dziećmi, szczerze polecam!
      Zapraszam też na mojego bloga, gdzie dzielę się własnym doświadczeniem w wychowywaniu dzieci bez kar, w duchu RB. zycwzgodzie.pl/rodzicielstwo.html
    • toya666 Re: ksiazka dla meza 06.01.15, 00:00
      Nam się bardzo podoba książka "Mądrzy rodzice" M. Sunderland. To nie jest konkretnie o RB, ale wyjaśnia naukowo (choć bardzo przystępnym językiem) jak (nie) postępować z dziećmi itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka