ja-sarenka 26.11.04, 10:29 Znacie?Podobno taki istnieje i Sw Mikolaj przesyła życzenia Jesli znacie, podzielcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anek.anek Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 26.11.04, 13:45 Obiecuję, że poszukam i wyślę. Mój mąż popłynął w rejs pod Koło Podbiegunowe. Zatrzymali się oczywiście w miasteczku Św.Mikołaja.W zeszłym roku zamówił co prawda nie maile, ale zwykłe, klasyczne listy (dosyć drogo, bo to kilka euro za sztukę kosztowało), które Św. Mikołaj tuż przed gwazdką wysłał bezpośrednio do dzieciaków z rodziny. Pisany po polsku, własnoręcznie przez Mikołaja Fajna sprawa. Maila podobno tez można, ale taka klasyczna forma korespondencji w przypadku Świętego jest milsza mojemu sercu. Wieczorem jak mąż wróci, postaram się napisać Ci wszelkie namiary.Mam nadzieję, że ich się nie pozbył. Odpowiedz Link Zgłoś
grocho Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 26.11.04, 15:06 Czy ja tez mogę prosić? grocho@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
rufusowa Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 26.11.04, 17:32 w zeszłym roku były podawane takie, ale nie wiem czy aktualne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=8915788&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
rufusowa Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 26.11.04, 17:36 Tu jest !!! www.santagreeting.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
cruella List 28.11.04, 21:58 Zaskoczyła mnie informacja, że za list trzeba zapłacić. Chyba, ze źle zrozumiałam. W zeszłym roku wysłaliśmy list, napisany przez chłopców. Odpowiedź dostaliśmy chyba w maju, nawet przestaliśmy na nią liczyć. Radość niesamowita, list autentycznie wysłany, ze znaczkiem, pieczątką. Dzieci cieszyły się bardzo))))) Postaram się poszukać jutro, w liście był podany adres. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: do cruella 02.12.04, 12:39 Przepraszam ale zgubiłam wątek, niestety listu też nie znaleźliśmy((((Dobrze go schowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 27.11.04, 13:46 No, to własnie o Rovaniemi chodziło Naprawdę warto, a jeśli dla dziecka, to warto zamówić prawdziwy list, drogi, ale miła sprawa No, i znaczek będzie autentyczny z pieczątką spod Koła podbiegunowego - dziecko nie pomyśli, że to jakaś próbujesz je "wkręcić" Odpowiedz Link Zgłoś
ja-sarenka Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 27.11.04, 14:09 DZIEKUJĘ!dziś napiszemy!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vailet Re: adres internetowy Sw.Mikołaja:) 29.11.04, 10:07 witajcie, weszłam na podaną stronkę, ale niestety nie znam angielskiego i nie za bardzo wiem o co chodzi. Czy ktoś mógłby mi pobierznie wytłumaczyć? Czy list do Św. Mikołaja należy napisać w języku angielskim, czy może być po polsku? Jaki koszt jest takiego listu? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka RATUNKU 30.11.04, 11:22 mam problem z tym zamówieniem, może pomogą mi osoby, który,m się powiodło. Na zamówieniu chcą potwierdzenia numeru karty (3 ostatnie cyfry pod podpisem), ale pod moim podpisem nie ma żadnych cyfr (Visa electron). Na przedniej stronie są wytłoczone cyfry (ledwo widoczne) wpisałam je jako nr karty, a 3 ostatnie jako potwierdzenie Zahlungsart Zahlungspflichtiger: Adresse: Postleitzahl & Stadt: Land: Zahlungsart: Visa / Mastercard Kartennummer: Bestätigung der Karte: ??????????????????????????????????/ Die drei (3) letzten Ziffern (unter der Unterschrift) Gultigkeit der Karte: Zahlungsempfänger: Oy Santa Claus Greeting Center Ltd Santa Claus P.O. Box, Rovaniemi 96930 ARCTIC CIRCLE FINLAND Betrag: 6.95 EUR Odpowiedz Link Zgłoś
s-y-l-l-a Re: RATUNKU 02.12.04, 10:58 Ja tu czegoś nie rozumiem . Do św. Mikołaja list można wysłać a On odpisuje i za to się płaci?? a może jeszcze inaczej?? Niestety również nie znam żadnego języka do tego stopnia, żeby zrozumieć ze strony.... Jeśli możecie to wytłumaczcie dokładnie o co w tym chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka już wiem:( 02.12.04, 11:57 Juz rozumiem, napisałam maila z pytaniem i dostałam odpowiedź. Można płacić TYLKO kartą Visa lub Master Card (ja mam visa electron, więc lipa). Poza tym w Finlandii wycofali z użycia czeki, więc jedyna płatność kartą. resztę wypełniać zgodnie z poleceniem. W razxie czego służe pomocą, bo znam dobrze niemiecki i względnie ang. A płaci się pewnie dlat3ego, że trzeba opłacić elfy))) i znaczek i nakarmić renifery Odpowiedz Link Zgłoś