Dodaj do ulubionych

syn i córeczka

21.03.05, 08:56
Witam.
Mam synka ur.02.07.2002 i córcię ur.14.11.2004r. Choć to dzieci jednych i
tych samych rodziców, z niedużą różnicą wieku są zupełnie różne od siebie.
Syn jest wiercipiętą, jest głośny, wszędzie go pełno i to mały łobuz. I taki
był od urodzenia. A córeczka na razie aniołek i mam nadzieję, że jej tak
zostanie smile
Obserwuj wątek
    • gopio1 Re: syn i córeczka 30.03.05, 08:22
      Witaj,
      Moja Majeczka też Aniołek. Słyszałam teorię, że drugie dziecko jest
      grzeczniejsze. U moich dzieci się sprawdza (narazie), ale u mnie i mojej
      siostry absolutnie. Ja jestem młodsza, a od zawsze żywioł, moja siostra to
      razczej Myślicielka. Ale słyszałam też inną teorię. Że drugiedziecko ma przy
      porodze zawsze większą masę urodzeniową. Sprawdziłam na wszystkich znajomych
      dzieciach i się sprawdza. Usłyszałam to w szpitalu, w którym rodziłam od
      położnej. U mnie Kuba 3750, a Maja 4300. Pozdrawiam Gosia
      • fisherprice Re: syn i córeczka 06.04.05, 19:29
        A ja mam teorię, że córeczki grzeczniejsze! Mam starszą córeczkę - Maję (4lata)
        i młodszego synka 1,5 roku. I ten dopiero jest obóz. Cały w sińcach! Na czole
        ma aktualnie siny znak NIKE. HA HA!
    • jawi71 Re: syn i córeczka 06.04.05, 23:03
      U mnie sprawdzaja sie obie teorie. Synek (mlodszy) byl wiekszy w momencie
      urodzenia i jest duuuuzo grzeczniejszy niz corcia. Ale jesli chodzi o mnie i
      mojego brata (ja jestem starsza), to niestety ja bylam grzeczna a on rozrabial.
    • agacz2905 Re: syn i córeczka 21.04.05, 22:29
      Witajcie. Ja też mam synka i córeczkę. Synuś to nadpobudliwy furiat, wariatek i
      rozrabiaka, córunia - aniołeczek (no, wyjąwszy chyba przechodzony obecnie bunt
      dwulatka). Moje dzieci temperamentami, usposobieniem i skłonnościami różnią się
      niesamowicie. U mnie teoria, że drugie dziecko grzecniejsze, jak też, że
      dziewczynka grzeczniejsza - sprawdza się w 100 %. Pozdrawiam i niebawem napiszę
      coś więcej.
      Agnieszka
    • andziek Re: syn i córeczka 22.04.05, 16:13
      witajcie!!!. Mam na imię Ania, 29 lat, synka z 08.04.2003r. i córcię z
      26.02.2005r. Syn to typowy 2-letni buntownik, którego odkąd pamiętam wszędzie
      pełno, a córcia- no cóż, to się jeszcze okarze!!!
      Bianko twój synek opisem przypomina mi mojego!
      • aska_f Re: syn i córeczka 22.04.05, 19:43
        Witam,

U nas jest 22 miesiace roznicy. No i patrzac na wasze opisy - u nas jest tak
        samo. Synek "zywe srebro" - wszedzie go pelno, kochany lobuziak smile Coreczka -
        aniolek, spi i je, w przerwach chichra sie niesamowicie. I juz teraz wpatrzona
        w brata.
        Niestety jest mi ciezko, mimo ze rodzice mi pomagaja troszke. Kuba
        przyzwyczajony do mamusi, coreczka uzalezniona od cyca. A ja nie umiem sie
        rozdwoic sad((
        Do tego Kuba przechodzi bunt dwulatka i rosna mu 4 piatki na raz (juz od 2
        miesiecy!!!) - czasami dostaje atakow histerii, na ktore ja nie zawsze umiem
        dobrze reagowac (udaje mi sie to w zaleznosci od stopnia mojego zmeczenia).

Ciesze sie ze powstalo takie forum, choc pewnie za czesto nie bede mogla
        zagladac.

Pozdrawiam,
        • andziek Re: syn i córeczka 22.04.05, 22:14
          Wiesz aska_f jakbym słyszała siebie. Mój Kacper jest z 08.04.2003r., a Olga z
          26.02.2005r. Ona grzeczna, je i śpi, a on żywe sreberko i do tego też
          przechodzi bunt dwulatka. Mamy te same problemy!!! I wiesz co ja też często mam
          doła z powodu zachowania synka, a do tego mój mąż jest za granicą, więc nie
          jest w stanie mi pomagać nawet wieczorami. Auuuuuu!!! Napisz jak sobie radzisz
          z synkiem i co psoci. Możesz też pisać na mój adres: punta@poczta.onet.pl.
          Pozdrawiam, Ania
    • hanti Re: syn i córeczka 22.04.05, 21:30
      To czas na nas. Moje starsze dziecie-Kubuś, to taka mała iskierka, wiecznie
      zakrzyczany, posiniaczony i zabiegany. Chociaż to mały diabełek jest mocno
      zakochany w swojej siostrze, którą usiłuje wszędzie ze sobą ciągnąć smile))
      A Karolcia, mały aniołeczek, potrafi pół godziny w skupieniu układać klocki
      smile))Zawsze uśmiechnięta,jest poprostu cukiereczkiem.
      Fajnie jest mieć bąble o tak różnym usposobieniu, Kuba jest taką iskiereczką,
      która wnosi dużo energii i śmiechu, a Karolka to "lek na całe zło...", działa
      jak balsam na moje skołatane nerwy wink))

Niestety co do wagi urodzeniowej to my nie jesteśmy miarodajni, bo oba bąble to
      wcześniaki, Kuba 35 tc 2650 g, a Karolka 30 tc i waga 1700 g. Malutkie te moje
      pesteczki były smile)))
      • aaania Re: syn i córeczka 22.05.05, 20:43
        Starsza pociecha -córeczka (2,5 r.): uważna, wyważona, choć ma własne zdanie i potrafi go obronić, wszędobylska, bardzo spostrzegawcza i bystra istotka.
        Synek(7 m-cy): rozkrzyczany, temperamentny, dobrze wyglądający, nieco leniwy jeśli chodzi o postępy ruchowe, ale równie spostrzegawczy kotlecik. smile
        Synek był rzeczywiście większy od córku przy narodzinach.
        Pozdrawiamy
    • edka05 Re: syn i córeczka 01.06.05, 10:22
      u mnie odwrotnie córka 01.09.2002r a synek TEZ 14.11 ale 2003r. I mimo to że
      skorpionek też grzeczniejszy od starszej łobuzicy. To chyba taki wiek
      trzylatków, jakoś trzeba zwrócić na siebie uwagę przecież... Pozdrawiam
    • abalaw Re: syn i córeczka 09.06.05, 21:39
      Oj nie wiem, czy dziewczynki grzeczniejsze... Jak na razie twierdzę, że jak
      starsze spokojne to drugie daje popalić. U mnie Jaś z 4.11.2003 typowe dziecko
      ciekawskie, ale w miarę grzeczne, bezproblemowe, łatwo adaptujące się do nowych
      sytuacji. Igusia z 18.02.2005 i śpi chyba mniej niz Jaś teraz, gdy niezadowolona
      to piszczy, aż wibruje w uszach, nie znosi zmian- od kilku dni mieliśmy
      nieprzespane noce i zachodziliśmy w głowę dlaczego, już wiemy, zaczęliśmy się
      kłaść na inną stronę łóżka...wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka