Dodaj do ulubionych

Może się przedstawimy?

01.06.05, 11:26
Dziewczyny, co powiecie na to abyśmy w tym wątku napisały kilka słów o sobie?
Myślę, że łatwiej by nam się rozmawiało. Nie trzeba by było w każdym nowym
wątku pisać swojej krótkiej historii - zawsze można by było zajrzeć tutaj.
Obserwuj wątek
    • bajdus bajdus 01.06.05, 11:32
      Mam na imię Basia i jestem mamą Kuby - 11.02.2003 i Krzysia - 19.09.2004.
      Mieszkamy w Obornikach pod Poznaniem. Gdy jestem w pracy - pracuję na 1/2
      etatu, moimi pociechami zajmuje się teściowa.
      O tym co mnie cieszy i boli piszę na bieżąco w innych wątkach.
      Witam wszyskie mamy na tym forum!
    • gopio1 gopio1 01.06.05, 11:40
      Mam na imie Gosia. Mieszkamy w Warszawie. Moje 2 slonca to:
      Kuba (pazdziernik 2002)
      Maja (sierpien 2004)

Z urlopu wychowawczego nie skorzystalam. Gdy jestesmy w pracy z Maluchami siedza: babcia (troche z
      dwojka, ale glownie z Maja) i niania (zabiera Kube na 5 godzin). Od wrzesnia Kuba bedzie
      przedszkolakiem a wtedy niania bedzie na stale dla Mai.
      • kassada Re: gopio1 07.11.06, 23:43
        o kurcze znam rodzinkę z Kubą z X 2002 i Maja z X 2004 - prawie jak u Ciebie smile
    • d.orka Re: Może się przedstawimy? 01.06.05, 18:09
      O! Kącik dla mnie, ponieważ moje dzieci przychodziły na świat mniej więcej co
      dwa lata: Sikora - luty 2000, Sikorka - styczeń 2002, Jelonek - maj 2004.
      Od 5 przeszło lat zajmuję się dziećmi, nie pracuję zawodowo i bardzo sobie
      chwalę taki stan rzeczy. Mój mąż dba o nas, a my o niego wink
      Lubię tańczyć salsę, słuchać dobrej muzyki nie tylko podczas jazdy samochodem i
      takie tam... wink
    • hanti hanti 01.06.05, 19:59
      Mam na imię Ania i jestem mamą:
      Kubusia 27.01.2002
      Karolinki 17.12.2003

Mieszkamy w Warszawie, ja jestem na urlopie wychowawczym, ale po jego
      zakończeniu zrezygnuję z pracy, żeby zajmować się dziećmismile
      • kargab Re: hanti 02.06.05, 08:56
        Mam na imię Iwona mam dwie córeczki:Karolinka 29.06.2000 i Gabunia
        10.07.2002.Mieszkamy w Jaworznie koło Katowic,od pięciu lat siedzę z
        dziewczynkami w domku,jak na razie to nam odpowiada,ale za dwa lata to się
        zmieni.
        • britt7 britt7 02.06.05, 09:56
          Mama: Dorota
          Dzieci: Wojtuś (26.07.2002)
          Ania (17.09.2004)
          Mieszkamy blisko Piły. Do pracy wracam w pażdzierniku ( na szczęście tylko część
          etatu, ale muszę popracować bo zapominam powoli czego się nauczyłam)
          Ze wszystkich rzeczy najbardziej lubię spać wink)) I patrzeć na moje dzieci gdy
          słodko śpią.
        • mala281 Re: hanti 04.06.05, 18:49
          Witam.Mam na imie Agnieszka.Mam dwojke szkrabow Marta 15.04.2000 a Monika
          27.10.2002.Mieszkamy we Fromborku,ja zajmuje sie wychowywaniem naszych
          dziewczynek a maz pracuje.Taki uklad na razie nam odpowiada.
    • cusia Re: Może się przedstawimy? 02.06.05, 10:16
      Czesc,
      Mam na imie Monika i jestem mama Maksia (14.04.2002) i Mikusia (14.04.2004).
      Mieszkamy w Wwie.
      Od 3 lat nie pracuje, i tak bedzie do przyszlej wiosny, kiedy chlopaki skoncza
      4 i 2 lata. Starszy pewnie pojdzie do przedszkola w tym roku, a z mlodszym
      bedzie ciocia (9-17), a po 17 bede musiala znalezc jakas nianie, ktora odbierze
      Maksia z przedszkola i bedzie z dwoma chlopcami do naszego powrotu z pracy,
      czyli ok. 19. Jestem bardzo nieszczesliwa z powodu godzin pracy, ale w mojej
      branzy nie da sie niestety pracowac na 1/2 etatu, a nie mam narazie pomyslu na
      inne zajecie.
      Narazie ciesze sie, ze jestem w domu i patrze na moje pociechy, chociaz czasem
      brakuje mi snu i w konsekwencji cierpliwosci.
      Pozdrawiam,
      Monika
    • landrynka17 sylwia 02.06.05, 10:36
      sylwia z zamoscia jestem mezatka i mam dwoch synkow- krystianek 2 latka i 8 ms
      (prawie) i kacperek - 8 ms (prawie0, studiuje zaocznie na 3 roku fizjoterapię
      maz pracuje a my siedzimy w domku smile
    • anusik1 Re: Może się przedstawimy? 02.06.05, 10:41
      Hej!
      Mama - Ania
      Dzieciaczki - Franio (30.07.2002)
      - Tosia (04.06.2004)

Od niespełna roku mieszkamy w Krakowie ale od września wracam do pracy i
      przeprowadzamy się do rodzinnej Opalenicy (Wielkopolska) i wtedy Franio pójdzie
      do przedszkola. Teraz siedzę w domu z dziećmi - mąż wraca późno z pracy, babcie
      i cała rodzinka mieszka 500km od nas -więc czasmi jest ciężko... Ale dajemy
      rade - dzieci są szczęśliwe i zadowolone, a to chyba najważniejsze...!!!
      Może to głupie - ale ja naprawdę tęsknię za pracą... a zawsze myślałam, że
      siedzenie w domku z dziećmi to moje powołanie...Może gdybyśmy mieszkali blisko
      rodziny, znajomych byłby inaczej...
      Pozdrowionka
      • aska_f Aska 03.06.05, 08:38
        Hej, jestem Aska, mama Kuby - (2 lata i 2 miesiace) i Patrycji (5 miesiecy),
        jestesmy z Warszawy. Od urodzin Kuby siedze w domu i zajmuje sie malym, teraz
        juz dwojka maluchow, no i tak pewnie bedzie dopoki Patunia nie pojdzie do
        przedszkola smile) Chwilami brakuje mi sil, za malo sypiam, ale i tak jestem
        szczesliwa ze mam moje krasnale smile

Pozdrawiam!
        • mmwwmm Re: Aska 30.06.06, 19:29
          czesc smile
          mam na imie malgosia. moje maluchy sa w tym samym wieku: mis z 29.04.04 i ptys
          z 29.01.06.
          Niestety ja juz wrocilam do pracy. Na razie ratuje sie urlopem meza i litoscia
          babci. Najgorsze przede mna - od wrzesnaia bede z nimi od pon do pt sama. tzn
          oni rano w zlobku, a od 16 ze mna. Chyba ze znajde jakas syympatyczna nianie za
          wyobrazalne dla mnie pieniazki.
          Pozdrawiam
    • niespodziewanka Re: Może się przedstawimy? 05.06.05, 09:43
      Witam. Na imie mam Małgosia, jestem z okolic Warszawy tj. z Legionowa.Mam piątkę
      dzieci:Michał 8.12.1991
      Anna-Maria 22.01.1994(czyli 2 lata i 1 1/2 miesiąca)
      Aleksy zwany Kajtusiem 19.07 2000
      Marianna 2.07 2002(czyli 2 lata bez 2 tygodni)
      Anastazja 25.04.2005(czyli 2 i 10 miesięcy)
      Odkąd urodził się Kajtuś siedze w domu i zajmuję się wychowaniem całej gromadki,
      mąż pracuje na zmiany. W Legionowie nie mamy żadnej rodziny więc nieraz jest
      trudno dać sobie radę z tą ferajną.
      Pozdrawiam.
      • jessia Re: Może się przedstawimy? 10.06.05, 09:34
        Hej, ja jestem Jessia (Jessica) rodem z Anglii ale z wyboru mieszkajaca w
        Wieliczce k. Krakowa.
        Na razie jestem jednodzietna, z ukochana Milenka (11.2003), ale do miesiaca
        dolacze do Waszego grona na całego, 02.07 ma sie urodzic Pola.
        Obydwoje z mezem pracujemy, Mila ma ukochana opiekunke, Babcie Zosie, ktora
        jest dla nas jak trzecia prawdziwa babcia, a ja mam to szczescie ze pracuje w
        domu wiec moge co jakis czas pobywac z nimi. Od lutego Mila rowniez chodzi do
        zlobka na pare godzin bo tu w ogole nie ma dzieci, daleko na plac zabaw...
        Pozdrawiam
        jessia
    • abalaw Re: Może się przedstawimy? 10.06.05, 11:36
      Agnieszka z Gdańska. Z wykształcenia anglistka, ale siedzę w domu i wychowuję
      dwójkę szkrabów:
      Jaś - 4.11.2003
      Igusia - 18.02.2005

Czasami chciałabym wrócić do pracy, ale częściej jednak cieszę się, że jestem z
      nimi cały czas i patrzę jak się rozwijają w expresowym tempie. Mieszkamy z
      teściową, więc czasami mam chwilę dla siebiewink tak jak teraz: karmię Igusię i
      piszę posta, a Jaś został na huśtawkachsmileNiestety za dwa tygodnie nie będę miała
      takowej pomocy- zobaczę jakt to jest być samą z dwójką przez 2 miesiącewink i
      powiem szczerze, że za tym tęsknięwink
      • joasia291 Re: Może się przedstawimy? 10.06.05, 16:28
        Cześć.Mam córeczkę Klaudię,która ma 2latka i 7 m-cy oraz synka Wojtusia-5
        miesięcy.Mieszkam w Bydgoszczy,nie pracuję,ale szukam pracy i zajmuję się
        dzieciaczkami.Pozdrawiam.
        • lilka123 Re: Może się przedstawimy? 14.06.05, 23:54
          My jesteśmy z Katowic.Mamy synka Przemka,który ma teraz dwa latka i pięć
          miesięcy oraz 4 miesieczną coreczkę Kingusie.Po wykorzystaniu urlopu
          wypoczynkowego wybieram sie na wychowawczy wiec czekaja mnie dwa lata w domku z
          dziecmi.
          Pozdrawiam mama i Maluszki
    • lmdm20032005 Re: Może się przedstawimy? 15.06.05, 08:17
      mam na imie lucyna
      moja córeczka milla urodziła sie 19 listopada 2003 roku obecnie jestem w 9
      miesiącu ciąży synek ma sie urodzić 14 lipca 2005 r
      nie pracuje ,mamy własna działalność i mieszkamy w koniecpolu tj 40 km od
      czestochowysmile
    • kiuska Re: Może się przedstawimy? 19.06.05, 14:13
      Witam smile)
      Ja jestem Kasia ( 32 lata), mam coreczke Zosie 17.11.2003, a w grudniu
      przybędzie nam kolejne maleństwo (różnica będzie 2 lata i miesiąc(??)).
      Mieszkamy w Brwinowie pod W-wą, rodzinka daleko, mąż pracuje, ja zajmuje się
      Zosią. Nie szukam pracy, może za jakieś 2-3 lata mi się to zmieni, ale na razie
      jest mi dobrze tak jak jest. Pzdrawiam
    • monika_oli Re: Może się przedstawimy? 20.06.05, 17:39
      Hej.
      Ja mam ma imię Monika. Jak na razie jestem jeszcze pojedynczą mamą - córeczki
      Oliweczki (12.05.2003), ale już w najbliższych dniach dołączy do nas
      (najprawdopodobniej) druga córeczka.
      Mieszkamy w Lublinie. Do niedawna byłam jeszcze pracującą mamą, teraz jestem na
      zwolnieniu. Po urlopie macierzyńskim wracam do pracy. Dziewczynkami będzie się
      (jak dotąd Oliwią) zajmował mój mąż.
      Pozdrawiam ciepło.
      Monika
      • monika_oli Re: Może się przedstawimy? 20.07.05, 15:28
        Witam ponownie.
        Melduję się już jako 'podwójna' mama.
        Moja druga córeczka, Natalka urodziła się 28 czerwca. Jej pojawienie
        się 'namieszało' trochę w naszym (a szczególnie Oliwii) uporządkowanym życiu.
        Ale mam nadzieję że z czasem wszystko się dobrze ułoży.
        Pozdrawiam ciepło.
        Monika
    • dorota.alex Re: Moz˙e sie˛ przedstawimy? 28.06.05, 14:56
      Dorota z Warszawy. Mama Kubusia ( 3 kwiecien 2002) i Jagody (17 lipiec 2004).
      Niedawno mielismy jeszcze pieska ale niestety po ciezkiej chorobie zakonczyl
      zycie. W klatce w kuchni mieszka 5 ptaszkow - zeberek australijskich. Prowadze
      z mezem mala agencje reklamowa. Do pracy wrocilam jak Jagoda miala 2-tygodnie.
      Pracowalam w domu a dzieci byly pod opieka opiekunki. Ciezko sie pracowala, bo
      mala byla strasznie zarta - karmienie co godzine wink
      pozdrawiam
    • andziek Re: Może się przedstawimy? 28.06.05, 15:40
      Ja mam na imię Ania, mam 29 lat. Synka Kacpra urodziłam 08.04.2003r., a córcię
      Olgę 26.02.2005r. Jestem z okolic Krakowa. Obecnie jestem jeszcze na
      macierzyńskim, od 04.07. na urlopie do połowy sierpnia. Potem wracam do pracy.
      Z dziećmi będą moi rodzice. Mąż pracuje za granicą, nie ma go w domu prawie
      wcale.
      • lilka123 Re: Może się przedstawimy? 28.06.05, 23:42
        Witam!
        Mam na imie Iza a moje bobasy to Przemek(30.12.2002)oraz Kinga(06.02.2005)
        Wiem ,ze rocznikowo to 3 lata roznicy ale tak naprawde tylko 2 lata i miesiacsmile
        Obecnie jestem na urlopie ale od sierpnia wybieram sie na wychowawczy.
        Pozdrawiam

Mama Przemka(2002)i Kingusi(6.02.2005)
    • bakaty Re: Może się przedstawimy? 29.06.05, 12:31
      Witam!
      Mam na imię Kasia. Mam dwie córeczki: Wikusię 24.03.2003 i malutką Karolinkę
      15.06.2005.
      Mieszkamy w Warszawie.
      Od wrzesnia wracam do pracy...
      I obecnie jestem na etapie poszukiwania opiekunki do Karlinki.
      Pozdrawiam.
    • aaania Ania 30.06.05, 22:01
      Moje szkraby: córka Emilka, rocznik 2002, synek Miłosz, rocznik 2004.
      Mieszkamy w okolicach Warszawy.
      Jestem w domu już 3 rok (wychowawczy na córkę) i od czasu do czasu grożę, że wracam do pracy! Ale po weekendzie mi najczęściej przechodzi. I tak zamierzam wytrwać do czasu, kiedy drugi maluch nie pójdzie do przedszkola.
      • r.kruger r.kruger 05.07.05, 13:33
        Witam,
        Mam 18mc Mikolaja i czekam na Adasia który ma urodzic sie w listopadzie.leze w
        domu na podtrzymaniu czemu sprzyja mój smyksmilePo porodzie chyba pójde na urlop
        wychowawczy bo nie mam z kim zostawic dzieci.A kariera poczeka
        Pozdrawiam Renata z Czestochowy
    • anaj75 Re: Może się przedstawimy? 08.07.05, 08:41
      Witam!
      Podczytuje to forum od pierwszych postówsmile Jestem mamą Maciusia (20.09.2003) i
      Bartusia? (35tc). Niebawem przekonam się jak to jest zajmować się jednocześnie
      dwoma urwisami. Korzystam z urlopu wychowawczego i jeszcze przez jakiś czas
      stan ten się nie zmieni. Z bardzo rzadka pracuję na zlecenia. Wtedy przyjeżdża
      do nas, z odległych zakątków Polski, któraś z mam do opieki nad synkiem.
      Mieszkamy w Warszawie. Mąż w pracy do późnych godzin.
      Pozdrawiam ciepło.
      Jana
      • anaj75 Re: Może się przedstawimy? 06.08.05, 14:26
        20 lipca urodziłam Bartusia i na razie jestem kompletnie niezorganizowana,
        jeśli chodzi o opiekę nad chłopakami, mimo pomocy teściowej. Co do różnicy
        wieku, to u nas wyszło równo 22 miesiące, ponieważ młodszy pospieszył się o 3
        tygodnie.
        Pozdrawiam.
        Jana
    • budusia Re: Może się przedstawimy? 20.07.05, 00:32
      Witajcie. Jestem mamą dwojga urwisków: Kubusia (04.11.2002) i Majusi (24.08.2004)(Do gopio1: Wygląda na to, że podobają nam się te same imiona smile Masz już wybrane dla ewentualnego trzeciego szkrabika?). Na razie zajmujemy się głównie sobą nawzajem, ja od czasu do czasu pracuję. Po wakacjach planujemy zmiany. Kuba zostanie przedszkolakiem. Ja będę więcej pracować zawodowo, bo w domu z dziećmi jest fajnie, ale... potrzebuję odmiany.
    • agutek10 Re: Może się przedstawimy? 20.07.05, 15:57
      Mam na imię Agnieszka, mieszkam w Warszawie. Do grona mam posiadających dzieci
      z 2 letnia roznica wieku dołącze prawdopodobnie w lutym. Jak na razie jestem
      mama Kacperka - 1 rok i 7 mcy no i malutkiej fasolki.
      • tamm Re: Może się przedstawimy? 04.08.05, 15:05
        Jestem mamą 12 i 14 latka ... równe dwa lata + 8 dni smile
        Mieszkamy w P-niu smile Mamy wakacje ja piszę wierszyki na forum, chłopcy
        oceniają... mówią, że takie dziecinne... hi,hi,hi no takie mają być smile
        pozdrawiam Wszystkie mamy i maleństwa te maluskie i te wyrosnięte smile
        • zziolkowska Re: Może się przedstawimy? 04.08.05, 18:52
          Mam na imię Zośka, jestem mamą dwóch dziewuszek- Majeczki (25.09.02) i Lidzi
          (09.10.04). Mieszkamy pod Łodzią, Maja od września idzie na pół dnia do
          przedszkola a ja zostaję jeszcze na wychowawczym z Lidką. Buźka dla Mamuś
          • prolens prolens 05.08.05, 09:38
            To i ja sie tu dopisze.

Mam na imie Ania, coreczke Basie (15.03.2004) i w brzuszku dwa maluchy (termin
            na 28.01.2006). Mieszkam w Warszawie na Pradze Pld.
            Jestem na urlopie wychowawczym i do pracy pewnie szybko nie wroce (zwlaszcza ze
            pracuje w Bydgoszczy). Chce byc z dziecmi jak najdluzej sie da.
    • kkama1 Re: Może się przedstawimy? 05.08.05, 14:54
      Cześć
      Mam na imię Kamila i jestem mamą Karolinki (21.05.2003) i Maciusia (29.04.2005).
      Mieszkam niedaleko Żar. Obecnie jestem na uropie macierzyńskim ale później
      wracam do pracy (niestety). Karolinka od września idzie do przedszkola, a z
      Maciusiem będzie babcia.
      Pozdrawiam wszystkich
    • aga9982 aga9982 10.08.05, 19:50
      Mam na imie Agnieszka.Mam dwa ukochane słoneczka, Kamila 12 marca 2003r i
      Oskara 22 maja 2005.Mieszkamy z naszym tatą w Łodzi.Ja nie pracuję, siedzę
      sobie w domciu i wychowuje moje szkrabiki.Z wykształcenia jestem pracownikiem
      socjalnym.A mam 24 latka.
    • agutek10 Re: Może się przedstawimy? 11.08.05, 14:07
      czesto tu zaglądam a jeszcze się nie przedstawiłam! Nadrabiam więc zaległość:

Agnieszka, 29 lat, mężatka, Warszawa
      dwojga zawodów: dietetyk i księgowa. Obecnie nie pracuję.

Jak na razie mama Kacpra - 07,12,2003, a w drodze druga dzidzia - rózżnica
      między nimi, jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem, będzie 2 lata i 2 mce
      • agutek10 Re: Może się przedstawimy? 11.08.05, 14:10
        oj skleroza nie boli!! no i ze wzrokiem coraz gorzej!jednak już sie
        przedstawiałam pare watkow wyzej - w kazdym razie pozdrawiam wink)

Kacperek ma juz

fasolka
        • velopedus velopedus 12.08.05, 12:19
          Przedstawialam sie w jakims innym watku, ale dla porzadku wypada sie wpisac i tutaj.

Maja, 24 lata, wieczna studentka dziennej logopedii wink. Maz Kuba, syn Janek
          (12.12 2003) i Coreczka w brzuchu (termin na pocz. pazdziernika). Mieszkamy w
          Warszawie (teraz w centrum, ale za 2 m-ce przenosimy sie na Ochote). Roznica
          miedzy malymi wyniesie 21,5 m-ca. Nie powiem, ze podchodze do tego faktu bez
          niepokoju..
        • kejtka1 Re: Może się przedstawimy? 12.08.05, 14:46
          Witam.
          Jestem mamą Jasia(30.10.02.) i Natalki(12.09.04.). Mieszkamy w Warszawie na
          Jelonkach. Mój mąż ma na imię Arek ja Kasia i mam 29 lat.
          Na początku było bardzo ciężko ale chyba się już wszyscy "docieramy" powolutku.
    • mini_27 Re: Może się przedstawimy? 13.08.05, 19:47
      Witamy i my: Oleńka( 10.12.2003), ja Wiola z drugą dzidzią pod sercem z
      terminem na luty 2006, mąż Jacek. Mieszkamy w Białymstoku. Z zawodu jestem
      pielęgniarką.Pozdrawiamy...
      • natalia433 Re: Może się przedstawimy? 19.08.05, 10:51
        mam na imie Natalia i jestem mamą Dawidka (25.07.03) i Martynki (12.07.05)
        mieszkam w Jeleniej Górze (woj.dolnośląskie)

pozdrawiam

zdięcia moich dzieciaczków na forum "zobaczcie"
    • yenna_m Re: Może się przedstawimy? 06.09.05, 11:02
      Czytam Was od jakiegos tygodnia, a poniewaz troche dzisiaj popisalam na
      forum - wypada sie wiec przywitac i przedstawic smile
      Mam 33 lata, jestem matką dwoch synow - Michala (nieco ponad 4,5 roku) i
      Wojtka (prawie 3 lata) - roznica wieku: 21 miesiecy. Mieszkam we Wroclawiu.
      Serdecznie witam wszystkie Mamy dzieci z 2-letnia roznicą wieku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka