wioliwi 16.11.05, 14:40 Witam.Chcialabym wymienic sie z Wami info.Mam syna prawie sześcioletniego ,który daje nieżle w kośc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia1302 Re: dziecko nadpobudliwe 16.11.05, 15:25 Niespełna dwulatek się liczy, czy to nie ten kaliber?-) Odpowiedz Link Zgłoś
bakami Re: dziecko nadpobudliwe 16.11.05, 22:51 Zawodowo zajmuję się dziećmi "niegrzecznymi". Może napiszesz coś więcej o swoim synku i o tym w jaki sposób daje Ci w kość. Jeżeli bedziesz miała ochotę posłuchać opinii specjalisty daj znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wioliwi Re: dziecko nadpobudliwe 17.11.05, 19:37 Mój synek wymaga ciąglej uwagi,bardzo szybko nudzi się zabawą,ma duże trudnosci z siedzenie w jednym miejscu,(co jest dośc kłopotliwe w przedszkolu podczas zajęc grupowych},nie potrafi się skupic na dłużej,przeszkadza innym dzieciom,nie potrafi bawic się z dziecmi-nie przestrzega reguł,głownie bawi się sam.Ma problemy z ubieraniem się,jedzeniem,a jednocześnie jest uważany za dziecko inteligentne.Lubi przebywac z dorosłymi,ale trzeba mu poswięcic szas w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
reforma Re: dziecko nadpobudliwe 17.11.05, 20:44 jest widocznie ponad przecietna. moze do grupy wyzej w przedszkolu go poslijcie Odpowiedz Link Zgłoś
q_21 Re: dziecko nadpobudliwe 18.11.05, 19:25 Mam pytanie do bakami Mój syn jest nadpobudliwy ma trzy lata i dotego ma opużnioną mowę.jest pod opieką psychologa logopedy i neurologa.Mam największy problem wtedy gdy dochodzi do zakazów niewiem co robić tłumaczenie nie bardzo wchodzi w grę bo On robi to co chce i wtedy kiedy chce.Kiedy jest zły ,żuca czym popadnie, bije, kopie itd.. Jeśli możesz coś poradzić to prosz(zażywa FRISIUM 10) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.chomka Re: dziecko nadpobudliwe 26.11.05, 19:32 Cześć Podobno mam dziecko nadpobudliwe, chłopca, sześć lat. Podobno? Nie każdy się zgadza. Na ogół diagnoza jest jedna: nadpobudliwy. W Synapsisie psycholog się nie zgadza na tę etykietę. W tym roku poszedł do zerówki. Chodził już do pierwszej grupy przedszkolnej (problemy), drugiej (jeszcze większe problemy) i zaliczył też kawałek trzeciej (wypisałam go z powodu nasilenia się zachowań agresywnych i innych niepożądanych). Teraz jest powtórka z rozrywki..a my się robimy coraz gorszymi rodzicami. Super. Staję się powoli dokładnym przeciwieństwem tego, czym według mnie powinien być rodzic. I nie potrafię, ani też mąż, sprawić by było lepiej z jego zachowaniem. W domu jest grzeczny, ale jest to tylko wynikiem naszej samodyscypliny. I co z tym począć? Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
jnielipinska Re: dziecko nadpobudliwe 21.11.05, 13:33 witam, mam 4 latka, który dosłownie roznosi mieszkanie, cały czas jest w ruchu, nie potrafi sie skupić na dłużej niz 5 minut, kopie ,bije, ucieka. Mój synek jest po prostu nieobliczalny. Posłąłam go teraz do przedszkola to Pani wyznała mi że jeszcze z takim przypadkiem nie miała nigdy doczynienia. Mały ma ADHD, trudno, mam nadzieję że kiedyś mu przejdzie, bo chyba wykończe sie nerwowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zonadreptaka Re: dziecko nadpobudliwe 23.11.05, 23:31 No to zajrzyj tu: portal.adhd.org.pl/phpbb/ Odpowiedz Link Zgłoś
zaq63 Re: dziecko nadpobudliwe 24.11.05, 19:57 tak szybko nie przejdzie jeszcze wiele przed tobą, zajrzyj na str. o ADHD, skontaktuj się ze specjalistą zacznij terapię . Gdyby wcześniej był leczony oje dziecko zdiagnozowano dopiero w 11 roku życia,gdyby wcześniej postawiono dobra diagnozę oszczędziło by nam to wiele nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
jnielipinska Re: dziecko nadpobudliwe 28.11.05, 11:39 mój syn zaczął być juz leczony, chodzimy na terapię, teraz jestem w trakcie badań EEG, potem wizyta u neurologa, psychiatry itp. Robie co mogę, ale naprawdę momentami jest mi bardzo ciężko. Jest dzieckiem bardzo kochanym, przytulanym, chwalimy go za kazde pozytywne zachowanie, za prawidłowa reakcję, ale to kropla w morzu. Synek potrafi chyba świętego z równowagi wyprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.chomka Re: dziecko nadpobudliwe 26.11.05, 19:34 Ja też czasami mam takie wrażenie, ale trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
q_21 Re: dziecko nadpobudliwe 28.11.05, 12:47 mam ten sam problem i nie jeden raz cierpliwości brak Odpowiedz Link Zgłoś