Dodaj do ulubionych

chcemy kupic psa....

14.07.06, 16:43
Jak Wam sie wydaje, czy to dobry pomysł? Czy przy dwójce maluchów (3 lata i
rok) znajde jeszcze czas na psa? No bo na męża to chyba jeszcze znajdę
chwilkęsmile
A czy Wy macie psy? No bo ja sie ciągle zastanawiam. Doradzcie coś. Dodam, że
pod koniec roku przeprowadzimy sie do domku, więc teraz to byłby odpowiedni
moment, żeby pies nauczył sie nie sikac w domu jeszcze na starej podłodze, a
nie tej nowej...
Obserwuj wątek
    • kalafior_tez_kwiat przypomniał mi się dowcip... 15.07.06, 09:04
      Zona do męża:
      - Jesz tą zupę czy nie, bo jak nie to dodam śmietany i dam psu...

A w odpowiedzi na Twoje pytanie to wydaje mi się, że jeżeli chcecie kupić psa
      to faktycznie chyba lepiej teraz. U nas jest kot, ale z nim nie ma problemu
      wychodzenia na spacery. I dlatego zastanawia mnie kiedy chcesz go wyprowadzać
      przy dwójce maluchów? Tego sobie jako mama maluchów w podobnym wieku nie
      wyobrażam (no, ale mojego męża od badego świtu do wieczora nie ma w domu).
    • habie Re: chcemy kupic psa.... 16.07.06, 09:54
      Ja mam dwa psy. Labladora i kaukazice. Synek ciągnie za ogon, uszy, futro
      labladora, chce tez kaukazice.Ta nie lubi dzieci i wogóle nikogo, tylko siebie,
      więc się boje i izoluje, ale to ukochany pies męża, wiec niewiele mogę zrobić,
      oprócz sie z nim pokłocić o to że kaukaz jest inteligentny i jak synek wejdzie
      do budy, gdy ona tam jest to go nie pogryziesad((((Pies to dodatkowy kłopot i...
      nie wiem czy dla niego to dobrze miec dzieci w domu, przynajmniej tak mi się
      wydaje parząc jak lablador ucieka od dziecka. Ja wybrałabym rybkismile)))
    • mamaszyma Re: chcemy kupic psa.... 16.07.06, 10:47
      Rybki juz mamy... Mojego męza też nie ma całymi dniami w domu, ale Szymus
      bardzo chce pieska, ja tez chce pieska, a majce jest na razie obojetne...
      Chciałam kupić beagla, jest nieduży i lubi dzieci. No ale kto bedzie z nim
      wychodził??? Pewnia skończy się tak że ja z dziećmisad
      • habie Re: chcemy kupic psa.... 17.07.06, 08:49
        dzieci potrafią być okrutne i nie bardzo będą oszczędzać pieska.Obok
        wyprowadzania trzeba cały czas uważać by nie zrobiły piesku krzywdy a w odwecie
        piesek dzieciom.Nawet nasz lablador, który wiele wytrzyma by być dotykanym ma
        czasem dosyć a beagle jest maly. Mi się też podoba
      • bajdus Re: chcemy kupic psa.... 17.07.06, 10:20
        a co zrobisz gdy dzieci będą chore albo będzie lało a pieska trzeba będzie
        wyprowadzić? - zawsze mnie to interesowało smile
      • gopio1 Re: chcemy kupic psa.... 17.07.06, 12:14
        Psy sa cudne. Pol zycia mialam psy. Kochalam je bardzo. Moj najukochanszy zginal tragicznie na 3
        tygodnie przed moim pierwszym porodem. Fatalnie to znioslam. Potem tez chcielismy miec psa. Dalej
        chcemy. Ale jeszcze nie teraz. Czekamy az dzieci podrosna. Odradzam Ci zdecydowanie kupowanie psa
        dzieciom. Nie w tym wieku. Jesli to mialby byc ich pies, to musza byc za niego odpowiedzailne. A
        trudno mowic o odpowiedzialnosci za zwierze u 3 latka. Jesli teraz chcecie psa, to to bedzie raczej pies
        dla Was, nie dla dzieci. Jesli mialabym sie decydowac na psa - najlepiej wiosna, latem, gdy jest cieplo.
        Zima ciezko wychodzi sie kilka razy dziennie na spacery z psem (szczegolnie ze szczeniakiem, ktory
        znacznie czesciej sika i nie potrafi zaczekac), gdy trzeba przy okazji ubrac dwojke dzieci.

A wiec wracajac do Twojego pytania: pies jak najbardziej tak, ale musisz pamietac, ze to przede
        wszystkim nowe obowiazki dla Ciebie - podolasz? Bedziesz musiala wytlumaczyc dzieciom, ze zwierze
        to nie zabawka, ze bierzecie odpowiedzailanosc za cale jego zycie, ze nie moze okazac sie chwilowa
        zachcianka.
        Gdybym byla w sytuacji jaka opisalas - gdy juz zima bedziecie miec wlasny domek - wzielabym. Dzieci
        wspaniale sie wychowuja ze zwierzatami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka