10.10.06, 10:44
witajcie,

zastanawiam si eczy faktycznie to baby tv jest lepsze dla maluchow niz
wszystkie inne dostepne dzieciece kanaly. czy ktos z was to ma i wie jak to
wyglada? Ja mam cyfre ale baby tv nie ma, czy da sie to jakos osobno wykupic
czy znalezc?
bede wdzieczna za wskazowki

pozdrwiam
aga
Obserwuj wątek
    • anik801 Re: baby TV 10.10.06, 20:28
      Mam ten program.Nie mam kablówki,ani cyfry.Idzie przez zwykły talerz. Program
      dość fajny dla małych dzieci.Moja córka ma 3lata i ogląda sporadycznie.Gdy była
      młodsza lubiła oglądać.Teraz woli oglądać Króla lwa,Kubusia Puchatka itd. W
      programie są piosenik,nauka liter i cyferek.Są pacynki i jakieś takie typu z
      ulicy Sezamkowej,krótkie bajeczki.Program w j.angielskim.
    • bemola1 Re: baby TV 10.10.06, 20:52
      babyTV nie znam, ale na pewno MINIMINI jest lepsze dla trzylatki niz Cartoon
      Network albo - brr - Jetix. Na MINIMINI bajki sa (mniej wiecej) dostosowane do
      wieku przedszkolnego i zazwyczaj nie ma w nich przemocy.
      • anik801 Re: baby TV 10.10.06, 21:38
        MiniMini jest fajne.Miałam ten program na kablówce(niestety już nie mam).Baby
        tv też jest dla maluszków.Żadnej przemocy,bajeczki proste w przekazie.No i
        dziecko może uczyć się angielskiegowink
        • ibulka Re: baby TV 10.10.06, 22:42
          Pamiętajcie jednak, drogie Mamy, że nie tylko to, co wasze dzieci oglądają jest
          ważne. Ważne jest też to, jak długo i jak często oglądają.
          Telewizja i komupter - a dokładniej promieniowanie z monitora - psują dzieciom
          oczka. Z umiarem, z umiarem wink
          • anik801 Re: baby TV 11.10.06, 20:19
            Co do oglądania z umiarem-mój brat jako małe dziecko ciągle oglądał bajki na
            video.Bajki te ogląda teraz moja córka.Mój brat poszedł rok wcześniej do
            szkoły.Był najlepszym uczniem.W podstawówce nudził się na lekcjach.Teraz ma
            18lat i ze wzrokiem u niego też wszystko ok.To samo było z moją siostrą.Oni
            naprawdę jako dzieci oglądali bardzo dużo bajek.Nie wiem,czy to naprawdę ma
            negatywny wpływ.Teraz zrobiła się moda,żeby dzieci oglądały mało tv.Ja oglądam
            mało,bo szkoda mi czasu na bzdury typu Klan itd.Jednak tv jest wszędzie i jest
            częścią życia większości ludzi.Jeśli dziecko chce oglądać fajną bajkę i nie
            koliduje to z jego innymi obowiązkami,czy zajęciami to niech ogląda.Tak się
            składa,że moje dziecko jest za małe by mieć obowiązki.A innych zajęć ma
            sporo.Nie siedzi 12godz.przed ekranem.Jednak 20czy 30min.dziennie na bajkę to
            jak dla mojej córki za mało.
            • fugitive Re: baby TV 15.10.06, 13:44
              podawanie tego typu przykładów jest zwykle mało bezpieczne, można np. być
              najlepszym uczniem w klasie, a mieć zupełnie inne problemy np. bierność w życiu,
              nieumiejętność nawiązywania kontaktów, ale jesli szkody psychiczne do Ciebie nie
              przemawiają to może inaczej jeśli dziecko nie ma dostępu do tv czy komputera to
              pozostawione sobie wymyśla zabawy RUCHOWE , zwyczajnie porusza się, a nie siedzi
              w jednym miejscu, a chyba nie trzeba nikogo przekonywać jaką wartość ma dla
              dzieci ruch, są jeszcze inne aspekty jak np. kształtowanie się wyobraźni, ale
              już mi się nie chce dalej rozwijaćsmile
    • agnessja Re: baby TV 11.10.06, 22:08
      baby tv jest fajne ,prawie całe jest już po polsku , moja mała mogłaby to
      oglądać całymi dniami, a ogląda może od roku, wolę jak ogląda to niż inne
      "chore"bajki
      • anik801 Re: baby TV jest po polsku? 12.10.06, 14:13
        Ja mam przez talerz i leci tylko po angielsku.
    • slawek73 Re: baby TV 12.10.06, 14:39
      W trosce o oczy radze posadzic dzieciaka przed pralka i wstawić pranie
      kolorowe - bedzie miał półtorej godziny bezpiecznego ogladania i dynamicznej
      akcji wink Pozdr.
      • titiritka Re: baby TV 13.10.06, 19:53
        Tak, to się zgadza! Ale do czasu wirowania. wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka