Dodaj do ulubionych

ciekawy wozek dla dwojki phil&teds

08.03.07, 11:55
Wynalazlam w internecie ciekawy wozek dla dwojki firmy phil&teds model e3
niestety straaasznie drogi, no i chyba jeszcze nie do kupienia w Polsce.
Jak macie ochote popatrzyc to zdjecia sa np. tutaj:
www.philandteds.com/cat.htm
trzeba wejsc w products/buggies i strzaleczka w bok.
Obserwuj wątek
    • farpakon Re: ciekawy wozek dla dwojki phil&teds 08.03.07, 12:29
      a ja taki mam! czerwony.
      jak bylam na wakacjach w polsce, nie bylo doslownie osoby, ktora by nie zwrocila
      na ten wozek uwagi! smiac mi sie chcialo, potem juz mnie to nudzilo.
      jestem z niego bardzo zadowolona, obecnie najczesciej uzywamy w wersji
      pojedynczej, bo starszy woli juz sam chodzic.
      • rassia Re: ciekawy wozek dla dwojki phil&teds 08.03.07, 19:43
        Widziałam dokładnie taki w Gdańsku..chyba w wakacje (?)
        Oczywiscie należałam do tych zwracajacych uwagę.
        Bardzo fajny..a jak bardzo drogi?
        • oliwia244 Re: ciekawy wozek dla dwojki phil&teds 08.03.07, 20:40
          super ten wózek! napewno by mial u nas wziecie.
          ciekawe ile kosztuje?
          • bibba Re: ciekawy wozek dla dwojki phil&teds 08.03.07, 22:04
            w uk kosztuje ok 350 funtow.
            • bonkreta Re: ciekawy wozek dla dwojki phil&teds 09.03.07, 09:44
              Na angielskim e-bayu jest parę nowych za 180 funtów
      • kar.ola123 Re: ciekawy wozek dla dwojki phil&teds 09.03.07, 19:03
        Farpakon, uzywalas tego wozka w od samego poczatku (w wersji bobas + starszak)?
        Jak bobas oddycha (tzn. ktoredy wpada powietrze smile)? Jak duzo ma miejsca do
        siedzenia? Da sie wlozyc taka miekka torbe?

W Finlandii kosztuje ok. 740 euro, ale tutaj wszyscy maja straszne marze.
        • farpakon kar.ola123 13.03.07, 12:23
          tak, ja zaczelam uzywalac ten wozek zaraz po narodzinach mojej coreczki, w
          wersji bobas+starszak. tylna czesc rozklada sie na plasko, tam wkladziesz
          dziecko. miesjca jest dosyc, mozna wlozyc torbe. ja dokupilam z phil&teds
          specjlana torbe (cocoon- w akcesoriach) - rewelacyjna. wkladach dziecko, jak
          jest bardzo zimno, to mozna jeszcze opatulic kocem, zapinasz i wkladasz do
          wozka. gdy wracasz ze spaceru, a maluch spi, mozna wyjac te torbe z dzieckiem i
          bez budzenia przelozyc w dogodne miesjsce. u mnie ten kokon bardzo sie
          sprawdzil, akurat przez pierwsze 6 miesiecy, gdy dziecko lezy, a mielismy
          paskudna zime rok temu.
          powietrza tez moim zdaniem dziecko ma wystarczajaco. jesli popatrzysz na
          zdjecie, gdzie widac lezacego bobasa, to za jego glowa, od raczki przypina sie
          takie okienko z folii. ale jak jest cieplo, nie trzeba tego robic. poza tym,
          nawet z ta folia, to powietrze wpada przez siatke po bokach wozka. jesli nie
          masz zamontowanego krzeselka na gorze, to powietrze "idzie" od gory. nawet z
          krzeselkiem, jest przewiewnie.

sa dwie pozycje lezace, calkiem na plasko,a po 3 mies mozna podniesc nieco, zeby
          lezalo pod niewielkim katem.
          starsze dziecko caly czas siedzi z przodu wozka na krzeselku (dobule kit). po 6
          mies, gdy maluch siedzi bez podparcia, skladasz te czesc, ktora byla zlozona do
          pozycji siedzacej, a krzeselko montujesz z tylu. i tam sadzasz malucha, a
          starsze siedzi z tylu. jesli musisz wyjsc z jednym dzieckiem, opinasz krzeselko
          i masz pojedynczy wozek.
          siedzenia sa calkiem wygodne, moj starszy synek jest z tych wiekszych, w zimie
          jezdzil poubierany i miejsca mial sporo. to samo z tylu.
          zaleta tego wozka jest to, ze bardzo dobrze sie nim manewruje, mimo obciazenia
          mozna prowadzic jedna reka (mozna tez zablokowac przednie kolo), ma wymiary
          pojedynczego wozka na szerkosc i jest lekki, sklada sie go szybko. no i masz
          wozek podwojny, albo pojedyczy gdy zajdzie potrzeba.
          w anglii te wozki staly sie szalenie popularne (mimo ceny). ja na te zime
          dokupilam spiworek, bardzo cieply dla mlodszego dziecka (mozna tez uzywac w
          innym wozku). widzialam tez, ze mozna kupic blotniki na kola, bardzo przydatne,
          gdy chodzi sie na spacery w terenie.

jesli chodzi o wady, to dla mnie to jest podnozek, ktory wykonany jest niestety
          tez z materialu. strasznie sie u nas brudzi w przydka pogode. w ogole ten wozek
          ma tendencje do szybkiego brudzenia, hehe.
          no, ale nie ma rzeczy bez wad.
          ja osobiscie jestem zadowolona, uwazam, ze wart byl ceny. pomogl mi przetrwac
          najgorsze poczatki.
          jesli rowazasz ten wozek, to radze ci go gdzies najpierw obejrzec "na zywo".
          mnie poczatkowo sie nie bardzo podobal, ale gdy zaczelam sie zastanawiac nad
          wyborem, to stwierdzialam, ze to strzal w 10. i dalej tak uwazam.
          jesli masz jeszcze jakies pytania, to wal smialo.
          pozdrawiam

ps. rassia - w gdansku, to niestety nie bylam ja!
    • anna_sla tu sobie pooglądajcie 15.03.07, 21:07
      www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html
      albo tu www.twins.de/twinshop2003/wagen1.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka