Dodaj do ulubionych

Groholiczki...

16.01.13, 20:39
Gracie kobity ze swoimi dzieciakami lub same....ja ostatnio wpadłam w wir gier....
Oczywiście gram z dzieciakami , syn lat 10, córka 4.5
Ostatnio u nas na tapecie tabu ( oczywiście córka w to nie gra),
Super hiper krótka imprezówka i zarazem to dobble, to gra dla wszystkich grup wiekowych.
Quoridor kids, też super choć się przy niej wkurzam bo przegrywam z 10 latkiem ( to gra logiczna)
Skaczące jajeczka haby, bardzo fajna, choć moja córka nie bardzo się w niej jeszcze odnajduje, ale jest bieganie dookoła stołu z jajkami trzymanymi w różnych miejscach no i jest zabawa, na koniec "wielka góra mądrości", tę uwielbia mój syn, ale gra i córka, to gra orzyrodnicza.

Gracie w coś, polećcie jakieś, ale nie takie komercyjne z reklam, najlepiej imprezowe od 2-3 graczy no i z zasadami które mogą ogarnąć dzieciaki.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Groholiczki... 16.01.13, 21:21
      Bardzo Wam polecam "Podaj cegłę" - gramy całą rodzinką, choć u nas najmłodszy to 10 latek. ( 4,5 latka raczej sobie nie poradzi-chyba, że razem z dorosłym-może wtedy domki stawiać)
      Bardzo, bardzo lubimy "Osadników z Catanu, Blokusa,
      A taka, żeby i 4,5 lata zagrała to np "Palce w pralce"
      • saszanasza Re: Groholiczki... 16.01.13, 21:56
        Zakup palce w pralce rozważałam....chyba jednak się zdecyduję skoro fajnasmile
    • gopio1 Re: Groholiczki... 16.01.13, 21:49
      My maniakalnie gramy w Cytadelę, Agricolę i Osadników z Catanu. Często, ale nie maniakalnie w Samuraja, Blokus, Wsiąść do pociągu, Carcassone. Rzadko, ale też są fajne - Fauna, Dixit, Cluedo, Czarne historie.

Mój 10-latek często gra z kolegami. Raz w tygodniu chodzi też na zajęcia z gier planszowych i fabularnych. Przyniósł stamtąd fascynację paroma tytułami - nie znam, więc nie wiem czy rzeczywiście takie fajne, ale podaję: Łowcy i zbieracze, 7 cudów świata, Fasolki, Wyspa, Qwirkle.
    • slonko1335 Re: Groholiczki... 16.01.13, 21:50
      Pictureka, jenga, pędzące żółwie, nogi stonogi, uno, zgadnij kto? to nasze ulubione z dzieciakami(7 i 4,5).
      Ze znajomymi gramy w tabu, skojarzenia, scrabble, blokusa, tantrixa i ostatnio nabyłam connect 4x4 ale jeszcze nie ograny.
    • estragonka Re: Groholiczki... 17.01.13, 12:39
      blokus duo albo normalny (mamy 3 rozne), ale w normalnym gramy jako 4 graczy - czyli corka ma dwa kolory i ja mam dwa kolory bo inaczej gra nie ma sensu - kiedys wygrywalam, wczoraj na kilkanascie razy ani razu nie wygralam ...

gra w zycie

lego creationary

zgdanij kto to ekstra, musimy dorobic nowe plansze bo ile mozna grac w te same wink

te sa najczesciej w uzyciu ostatnio, jak corka byla mlodsza to na topie byla operacja, bobr billy, kikki ricky.

no i karty od wakacji jakos sie zaszczepily - duren, makao, wyscig pokoju, poker itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka