Dodaj do ulubionych

BALIK PRZEBIERAŃCÓW

06.01.06, 10:18
Czy macie jakiś pomysł w co przebrać 2,5 letniego chłopca na balik
przebierańców w żłobku? Chodzi mi o strój, który mogłabym wykonać sama przy
jak najmniejszym wkładzie finansowym. Będę wdzięczna za podpowiedźsmile))))))
Obserwuj wątek
    • anniamk Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 06.01.06, 10:49
      ja proponuje przebranie za pajacyka, śmiało możesz uszyć kololowy strój i
      dołączyć małą czapeczkę na głowę. Ze względu na wiek twojej pociechy nie ma co
      wymyslac skomplikowanego stroju, ktorego noszenie bylo by dla dziecka zbyt
      duzym obciążeniem. Sytuacja z przedszkola mojego syna, gdzie 2 chłopców w wieku
      3,5 l przebranych bylo za kaczora donalda i misia. to byly stroje kombinezony
      łącznie z nakryciem glowy. Dzieci wrecz wyły bo nie chcialy tego założyc na
      glowe i wogole bylo im starsznie goraco,a do tego ciezko bylo się w tym
      poruszac.
      pozdrawiam
    • ewladyka1 Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 06.01.06, 14:32
      a może smerf. Myślę, że to proste. Z niebieskiego materiału (nawet takiego
      zwykłego podszewkowego) uszyć bluzeczkę, spodenki, nakrycie na kapcie
      ściągnięte gumeczką, biała czapeczka lub czerwona (jako papa smerf). Może być
      większe, a pod spód założyć normalnie jakąś bluzę. Myślę, żeby mojemu coś
      takiego uszyć. POzdrawiam smile
    • katarzyna2222 Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 06.01.06, 22:58
      a może duszek? z prześcieradła wink
      albo diabełek różki z papieru na gumce, ogonek z materiału, czarne ubranko...
      można buzię trochę przyczernić...
      albo teletubiś? ubranko w kolorze wybranego teletubisia, naszyć tylko na bluzę
      trzeba telewizorek, i antenkę, jakbyś miała więcej czasu to czapeczkę z antenką
      i uszami...
      • monmor Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 07.01.06, 12:30
        Mój syn (2,4) miał być teletubisiem - ale nic z tego - stroju (kupionego) za nic
        nie chciał założyć i bawił się (świetnie zresztą!) bez przebrania. Mi też nie
        pozwolił sie przebrać...
        Syn koleżanki miał świetny strój - z rozprutego pluszaka - osobno głowa, osobno
        łapki i ogonek - to był tygrysek - do tego ubranko w odpowiednim kolorze i
        elementy pluszaka ponaszywane gdzie trzeba. Głowa była przyszyta do czapki z
        daszkiem. Wyglądał superowo!
        Inny miał tylko kraciastą koszulę, kamizelkę, kapelusz, apaszkę i super kowboj
        gotowy!
        Udanej zabawy!
    • driadea Balik przebierańców 12.01.06, 20:21

Bardzo proszę o wyłącznie Capslocka - nie krzyczymy na siebie bez potrzeby smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka