kasia.bubelko 06.01.06, 10:18 Czy macie jakiś pomysł w co przebrać 2,5 letniego chłopca na balik przebierańców w żłobku? Chodzi mi o strój, który mogłabym wykonać sama przy jak najmniejszym wkładzie finansowym. Będę wdzięczna za podpowiedź)))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anniamk Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 06.01.06, 10:49 ja proponuje przebranie za pajacyka, śmiało możesz uszyć kololowy strój i dołączyć małą czapeczkę na głowę. Ze względu na wiek twojej pociechy nie ma co wymyslac skomplikowanego stroju, ktorego noszenie bylo by dla dziecka zbyt duzym obciążeniem. Sytuacja z przedszkola mojego syna, gdzie 2 chłopców w wieku 3,5 l przebranych bylo za kaczora donalda i misia. to byly stroje kombinezony łącznie z nakryciem glowy. Dzieci wrecz wyły bo nie chcialy tego założyc na glowe i wogole bylo im starsznie goraco,a do tego ciezko bylo się w tym poruszac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewladyka1 Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 06.01.06, 14:32 a może smerf. Myślę, że to proste. Z niebieskiego materiału (nawet takiego zwykłego podszewkowego) uszyć bluzeczkę, spodenki, nakrycie na kapcie ściągnięte gumeczką, biała czapeczka lub czerwona (jako papa smerf). Może być większe, a pod spód założyć normalnie jakąś bluzę. Myślę, żeby mojemu coś takiego uszyć. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2222 Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 06.01.06, 22:58 a może duszek? z prześcieradła albo diabełek różki z papieru na gumce, ogonek z materiału, czarne ubranko... można buzię trochę przyczernić... albo teletubiś? ubranko w kolorze wybranego teletubisia, naszyć tylko na bluzę trzeba telewizorek, i antenkę, jakbyś miała więcej czasu to czapeczkę z antenką i uszami... Odpowiedz Link Zgłoś
monmor Re: BALIK PRZEBIERAŃCÓW 07.01.06, 12:30 Mój syn (2,4) miał być teletubisiem - ale nic z tego - stroju (kupionego) za nic nie chciał założyć i bawił się (świetnie zresztą!) bez przebrania. Mi też nie pozwolił sie przebrać... Syn koleżanki miał świetny strój - z rozprutego pluszaka - osobno głowa, osobno łapki i ogonek - to był tygrysek - do tego ubranko w odpowiednim kolorze i elementy pluszaka ponaszywane gdzie trzeba. Głowa była przyszyta do czapki z daszkiem. Wyglądał superowo! Inny miał tylko kraciastą koszulę, kamizelkę, kapelusz, apaszkę i super kowboj gotowy! Udanej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Balik przebierańców 12.01.06, 20:21 Bardzo proszę o wyłącznie Capslocka - nie krzyczymy na siebie bez potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś