aaalutek 23.09.06, 09:56 Ratunku!!!moje słoneczko zaczeło chodzic do przedszkola, chodzi po domu i spiewa pod nosem: Słoneczko świeci dla grzecznych dzieci,a dla niegrzecznych deszczy pada..." a ja zapomniałam jak to było dalej! Ktoś zna? prosze o słowa)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: "Słoneczko swieci dla.........???" 23.09.06, 10:43 Straszne! Niepedagogiczne, dyskryminuje i głupie. Przykro mi, że takiego czegoś uczą od najmłodszych lat Odpowiedz Link Zgłoś
aaalutek Re: "Słoneczko swieci dla.........???" 23.09.06, 10:52 może masz rację...ale faktem jest że tam dalej jest o rybkach i ptaszkach a ja nie wiem dokładnie, a o tych ptaszkach go cieszy najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: "Słoneczko swieci dla.........???" 23.09.06, 12:31 Niestety nie jestem Ci w stanie pomóc, bo nie znam tego utworu. Ale na pewno ktoś się odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
aaalutek "Słoneczko swieci dla"proszę o słowa!!! 23.09.06, 23:53 naprawdę nikt nie zna? wiem już ze jest tak: 'Słoneczko świeci dla grzecznych dzieci, a dla niegrzecznych deszczyk pada. Rybki pływaja, ptaszki fruwają, a motylek...." i dalej nie mam. Buuuuuuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
szkasik Re: "Słoneczko swieci dla"proszę o słowa!!! 24.09.06, 10:22 No dobra :0), tyle pamietam (choć nie jestem pewna swej pamięci) Słoneczko świeci dla grzecznych dzieci, a dla niegrzecznych deszczyk pada. Rybki pływają, ptaszki fruwają, motylek poleciał w daleki świat. Słonko świeci, deszczyk pada, mały Jasio rączki składa. Rączki w górę, rączki w bok mały przysiad, duży skok. To tyle :0) - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaalutek Re: "Słoneczko swieci dla"proszę o słowa!!! 24.09.06, 11:36 A ja myślę czemu mój Jas to śpiewa!przecież tam o Jasiu jest:0)dziekuje po stokroć:0) Odpowiedz Link Zgłoś