Dodaj do ulubionych

"Mamine kołysanki"

IP: *.192.80.2) 10.9.5.59, unknow 07.01.02, 13:13
Dziewczyny, ale bomba...właśnie odkryłam tę płytę. Jeśli ktoś szuka jakichś ładnych nagrań dla dzieciaczka, polecam gorąco. Moja córeczka je uwielbia, a ja mam łzy w oczach, słuchając Kasi Kowalskiej i piosenki "Jesteś odrobiną szczęścia".... Śliczota!Pozdrawiam Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: "Mamine kołysanki" IP: 62.179.0.* 07.01.02, 14:05
      Ja odkryłam tę płytę już rok temu. Uważam, że jest świetna. Są to nagrania w moim guście, balladowe, trochę "przynudzające". Ja uwielbiam taką muzykę. Ale ...Nie zaakceptowała jej moja córka, która na hasło "kołysanki od Mikołaja" protestowała bardzo głośno. I dalej protestuje chociaż od tamtego Mikołaja minął już rok. Nie wiem dlaczego. Natomiast ja gdy chcę się wyciszyć puszczam sobie "Mamine kołysanki". A może tytuł świadczy, że są to piosenki dla mamy ;)Pozdrawiam, Kasia.
      • Gość: AKasia Re: "Mamine kołysanki" IP: 62.179.0.* 23.01.02, 01:09
        I doczekałam się. Córcia pierwszy raz nie protestowała, gdy zaproponowałam tę płytę na dobranoc. Ale jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że są to piosenki dla starszych (dzieci i mam). Poza tym są cudowne.
        • Gość: m.Uli Re: "Mamine kołysanki" IP: 62.32.206.* 23.01.02, 09:27
          A my lubimy ją obie - i ja, i Ula. W dodatku mała wsłuchuje się w nie z wielką uwagą i prawie od razu sie uspokaja. puszczam płytę też na popołudniowe drzemki i - z czego zawsze się smiejemy - Ula zasypia najczęsciej przy pierwszych trzech piosenkach, za to regularnie budzi się przy ostatniej - "Nie chcesz spać - to nie śpij"!A kołysanki nucę nawet w czasie jazdy samochodem. Wiadomo - inne wykonanie, ale i tak dzialają rewelacyjnie...
    • Gość: Anka mama Julki Re: "Mamine kołysanki" IP: 217.96.162.* 07.01.02, 18:40
      Ja uwielbiam kasetę, o której mowa, niestety moja córcia ma inne zdanie. Może dlatego że jest już przemądrzałą dwulatką, fanką piosenek Misia i Margolci i pioseneczek jedyneczki (bokieeeem wyyychodzi). Ale ta muzyka jest świetna na to, by zacząć puszczać dziecku jeszcze w brzuszku, a następnie tuż po urodzeniu, z pewnością działałaby super uspokajająco na takie maluszki.
      • Gość: Nika Re: "Mamine kołysanki" IP: 212.180.150.* 08.01.02, 14:37
        Niektóre ze znanych kołysanekumieszczonych na płycie >>> piękne wykonania >>> podśpiewywałam mojej Marci jeszcze w ciąży... Kupiłam ją kiedyś przypadkowo, Marcela rozpoznała melodie i... nie ma wieczoru bez maminych kołysanekczyli usypianek do poduszki! :crazy:Uwielbiamy je całą rodzinką, takżez powodu magicznego działania na naszą nie zawsze skorą do spania Marcelę
    • Gość: wiesia Re: "Mamine kołysanki" IP: 195.116.213.* 15.01.02, 15:07
      A ja uwielbiam "Niekołysankę" z tej płyty :-)
      • Gość: Adzia Re: "Mamine kołysanki" IP: *.192.80.2) 10.9.5.59, unknow 18.01.02, 10:32
        wiesia napisała/ł:> A ja uwielbiam "Niekołysankę" z tej płyty :-)Hehe, wcale mnie to nie dziwi ;-)
    • Gość: Beacia Re: "Mamine kołysanki" IP: 217.153.60.* 17.01.02, 15:48
      Kupiłam jak jeszcz byłam w ciąży - specjalnie zrobiłam obchód sklepów z płytami - gdzie nie mogłam znaleźć, a następnie przypadkiem weszłam na tę płytę w supermarkecie.Beata
    • Gość: agata Re: "Mamine kołysanki" IP: 213.77.91.* 22.01.02, 16:29
      Ja lubię kołysankę śpiewaną przez Danutę Błażejczyk. Bardzo mi się też podoba Kasia Kowalska i Anna Maria Jopek.
    • Gość: Agnieszka, mama Ani Zosi i Julki Re: "Mamine kołysanki" IP: 217.99.13.* 22.01.02, 19:28
      Słuchajcie coś jest w tym tytule "Mamine kołysanki". One poprostu sa dla Mam, a nie dla dzieci. Moje dziewczyny też ich nie lubią, ja za to bardzo.Miłych snów, niech was kołyszą "Mamine kołysanki".:hello: Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka