IP: 212.76.63.* 22.01.02, 14:33
Drogie E-Mamy, czy znacie jakieś krótkie wierszyki -rymowanki pomocne do nauki części ciała ?:wahoo: AnAn
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata-mama Sary i Jędrka Re: Wierszyki -części ciała IP: 212.76.32.* 24.01.02, 11:18
      Ten wierszyk znalazłam na forum :Policzymy co się ma :mam dwie ręce .łokcie dwa,dwa kolanka,nogi dwie -wszystko pięknie zgadza się,dwoje uszu,oczka dwa,no i buzię też się ma.A ponieważ buzia je-chciałbym buzie też mieć dwie!pozd.Bea
      • Gość: Karolka Re: Wierszyki -części ciała IP: (62.21.99.104) 62.21.80.* 26.01.02, 11:45
        Polecam stara zabawe ze spiewem:Glowa, ramiona, kolana, pietykolana, pietykolana, pietyGlowa, ramiona, kolana, pietyoczy, uszy, usta, nosPozdrawaiam Karolka
    • Gość: Sammy Re: Wierszyki IP: *.153.105.94) unknown 27.01.02, 17:19
      a ja pistacji w trakcie kąpieli śpiewam takumyjemy rączki, umyjemy rączki, co sięgały dziś po pączkiumyjemy nóżki, umyjemy nóżki, co chodziły dziś po gruszkiumyjemy uszka, umyjemy uszka, by słuchała nas dziewuszkaumyjemy oko, umyjemy oko, by patrzyła na świat szerokoumyjemy brzuszek, umyjemy brzuszek, taki straszny łakomczuszekumyjemy pupę, umyjemy pupę, co zrobiła wielką kupę :lol:i jeżeli wpadnie mi do głowy jeszcze jakiś rym, wówczas dołączam go do piosenkipozdrawiam sammy :)
      • Gość: MiGoTkA Re: Wierszyki IP: 217.99.1.* 27.01.02, 19:11
        Umyjemy głowę, umyjemy głowę mamy mydło koloroweUmyjemy czoło, umyjemy czoło by marszczyło się wesołoANia i Zoska.ps. kupujemy ta piosenke ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka