Dodaj do ulubionych

Bromba i inni - polecam stronę www

IP: 62.233.151.* 05.01.03, 17:52
Czy pamiętacie bajkę pt. "Tajemnica zielonej pieczęci". Ja ją uwielbiałam, choć troszkę mnie przerażała. Była taka tajemnicza...Postacie z tej bajki opisane zostały w książeczce "Bromba i inni" Macieja Wojtyszko. Przypuszczam, że to książeczka była pierwsza ale o czasie można by pogadać z którymś z Pciuchów gdyby udało się wam wrócić do wczoraj lub wskoczyć do jutra... Jeżeli nie pamiętacie, kto to taki Pciuch a także Gżdacz, Fikander, Gluś, lub Vicewersy dzikie i wiele innych fantastycznych postaci polecam stronę:http://web.pertus.com.pl/~mysza/bromba/index.htmlMKatarynka
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Oli i Jedrka Re: Bromba i inni - polecam stronę www IP: 217.99.112.* 05.01.03, 19:44
      MKatarynko! Chętnie zajrzę na tę stronę, ale mam jedną uwagę - ten film miał tytuł "Tajemnica Szyfru Marabuta". :)Z innych filmów pamiętam "I ty, szeryfie, kładź swój ogonek na stół także" - w reżyserii Glusia. Na cześć tego szeryfa i jego ogonka nasz pierwszy chomik został nazwany właśnie Szeryfem!!!!:hello: Monika
      • Gość: mama Patryka Re: Bromba i inni - polecam stronę www IP: 62.233.151.* 05.01.03, 22:44
        O rrrany, Hermiono, rzeczywiście !!! Jak mogłam się aż tak pomylić ????? :lol:Dla małej dziewczynki, którą wtedy byłam, samo słowo "marabut" brzmiało nie mniej tajemniczo niż tajemnica jego pieczęci :hap:Dzięki za przypomnienie.No i jak Ci się podobają opowiadanka?MKat
        • Gość: mama Oli i Jedrka Re: Bromba i inni - polecam stronę www IP: 217.99.112.* 06.01.03, 09:30
          Opowiadanka znam skadinąd, bo miałam kiedyś tę książeczkę! :)A zainteresowało mnie coś jeszcze - Muminki, będące od zawsze moją wielką miłością. Na tej stronie są teksty piosenek z kasety "Lato w Dolinie Muminków", tzn. na niej była cała książka, świetnie opracowana przez najlepszych polskich aktorów; wydana chyba ze 25 lat temu. Tak bym ją chciała gdzieś zdobyć, bo moją jako nastolatka zniszczyłam, nagrywając na niej jakieś "wycia". Nie przewidziałam, że moje dzieci też chciałyby jej posłuchać. A te "nowoczesne" bajki na kasetach nawet się nie umywają....:hello: Monika
          • Gość: thessi Re: Bromba i inni - polecam stronę www-mam kasete z muminkami IP: 80.50.144.* 06.01.03, 19:14
            Witam :)Mam kasete o kotrej mowisz. Dostalam od ktorejs z mama na necie. Jesli jestes zainteresowana wysle ci nagrana plytka lub jak masz FTP moszesz sobie sciagnac z mojego serweraThessi
            • Gość: Mika_P Re: Bromba i inni - polecam stronę www-mam kasete z muminkami IP: 213.77.146.* 06.01.03, 22:27
              A może jakiś adresik ? :) Czy to tylko dla wybranych drogą e-mailową ? :)
            • sproket_mmm Re: Bromba i inni - polecam stronę www-mam kasete 03.04.03, 11:06
              ja też byłabym zainteresowana. jak można się z Tobą skontaktować?
            • misiek111 Re: Bromba i inni - polecam stronę www-mam kasete 04.04.03, 09:54
              Thessi, pisałam kiedyś do Cieie na priv w sprawie tych Muminków, ale nie
              dostałam odpowiedzi... A ja tak kocham Muminki (juz zaraziłam Wojtka smile )
              Thessi, jakby co, nadal chciałabym je zdobyć, odezwij się, proszę...
              Dorka, mama Wojtka
          • magda.szczucka Re: Bromba i inni - polecam stronę www 15.05.03, 16:31
            Witam,
            baśń muzyczną "Lato Muminków" kupiłam w zeszłym roku na CD w sklepie Media
            Markt. Płyta została wydana przez firmę fonograficzną Komandor (03-286 W-wa,
            ul. Malborska 6/227, tel. (0-22) 723 70 26. Podany jest też adres
            folk.pl, ale nie zaglądałam tam.
            Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka