ttkt 15.04.04, 20:28 Czy 5 miesięcznemu maluchowi można podać już biszkopt rozdrobniony np. w jabłku pozdrawiam KT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina_mama_leny Re: od kiedy biszkopty 16.04.04, 11:42 Zasadniczo możesz, nikt ci nie zabroni, nie? Tylko, że biszkopty robi się z mąki (gluten) i białek jaj. Jedno i drugie wprowadza się zgodnie ze schematami żywienia ok. 10 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenagr Re: od kiedy biszkopty 02.05.04, 09:56 Ja też pytałam o to lekarza i surowo zabronił podawania glutenu przed ukończeniem 10 m-ca.Podobno gluten za wcześnie podany dziurawi jelita i skutki tego mogą objawić się po wielu latach. Lepiej więc podawać chrupki. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: od kiedy biszkopty 02.05.04, 12:35 Ja już podaję.Moja córcia ma 7-miesięcy i nie zauważyłam zadnej reakcji alergicznej...Myślę,że może jeszcze poczekaj jak skończy 6-miesięcy i wtedy próbuj powolutku wprowadzać biszkopty... Odpowiedz Link Zgłoś
kejt130 Re: od kiedy biszkopty 04.05.04, 21:01 Moje dziecko ma 13 m-cy i jeszcze nie jadło biszkoptów ale jest alergikiem. Może matki alergików są bardziej przewrażliwione ale po co się spieszyć. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
ineiz Re: od kiedy biszkopty 05.05.04, 14:15 Mój synek niedawno skończył 10 miesięcy, ale narazie podaję mu jeszcze biszkopty bezglutenowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana5555 Re: od kiedy biszkopty 06.05.04, 22:17 moj synek ma 6 miesiecy i juz wcina biszkopty i nic mu nie jest. pozdrawiam mamaoskarka Odpowiedz Link Zgłoś
erinaceus Re: od kiedy biszkopty 07.05.04, 14:47 Moja córcia ma 7 miesięcy i je (obślinia, rozkrusza - nie wiem, ile połyka) biszkopty. Nic jej nie jest i jest szczęsliwa, ze może "jeść" razem z nami. Odpowiedz Link Zgłoś