agata7377 08.02.11, 13:51 Czy mogę dać 1,5 rocznemu dziecku surówkę z chrzanem?A konkretnie marchewkę z chrzanem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Chrzan? 08.02.11, 13:57 uwazam, ze mozesz ale czy dziecko zje? dla mojej córki chrzan jest zbyt intensywny, jednak ćwikłę z baardzo małą ilościa chrzanu zje Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Chrzan? 08.02.11, 14:05 www.edziecko.pl/jedzenie/1,79377,3941618.html Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Chrzan? 08.02.11, 14:05 Mój jadł w wieku 1,5 roku chrzan, ale tylko jako dodatek do czegoś czy sos chrzanowy do mięsa. Do samego chrzanu się dobierał ale jak spróbował to pluł Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: Chrzan? 08.02.11, 14:29 Mozesz dać dziecku wszystko co jadalne i na co ma ochotę. Widziałam wietnamkę karmiącą maluszka sushi i na pewno u nich to normalne. Nie sadzę, że maluch zje duzo tego chrzanu Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Chrzan? 08.02.11, 14:55 ma_niusia napisała: > Mój jadł w wieku 1,5 roku chrzan, ale tylko jako dodatek do czegoś czy sos chrz > anowy do mięsa. Do samego chrzanu się dobierał ale jak spróbował to pluł Nie znam nikogo (ani dorosłego, ani dziecka) kto jadłby SAM chrzan - zawsze to jest dodatek do czegoś. Moje dzieci po roku jadły wszystko to samo, co my, więc jeśli na obiad była np. surówka z chrzanem albo ozorki w sosie chrzanowym, albo ćwikła do czegoś - to jedli. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Chrzan? 08.02.11, 15:24 budzik11 napisała: > Nie znam nikogo (ani dorosłego, ani dziecka) kto jadłby SAM chrzan - zawsze to > jest dodatek do czegoś. Moi rodzice i dziadkowie jedli chrzan "sam" w takim sensie, że starty na tarce pół na pół z marchewką (czyli naprawdę spora ilość) i bez żadnych dodatków. Synek dopadł chrzan jak obrałam do starcia na tarce i ugryzł ale pluł. W taki sam sposób próbuje wszystko co obieram łącznie z cebula i czosnkiem i te akurat uwielbia jeść na surowo i same. Ale jak podkreślam, chrzan jako dodatek do surówki, ćwikły czy jako delikatny sosik chrzanowy do mięsa - zjada. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Chrzan? 08.02.11, 15:39 ma_niusia napisała: > Moi rodzice i dziadkowie jedli chrzan "sam" w takim sensie, że starty na tarce > pół na pół z marchewką (czyli naprawdę spora ilość) i bez żadnych dodatków. Skoro jest pół na pół z marchewką, to nie jest sam. Sam to znaczy chrzan i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Chrzan? 08.02.11, 15:44 budzik11 napisała: > > Skoro jest pół na pół z marchewką, to nie jest sam. Sam to znaczy chrzan i nic > więcej No masz rację Ja to po prostu odbieram jako "sam" bo bez żadnych dodatków, dla mnie to za ostre zdecydowanie Ale rzeczywiście to nie był sam chrzan Odpowiedz Link Zgłoś
agata7377 Re: Chrzan? 08.02.11, 17:09 ha,moja córeczka wypluła tą pyszną surówkę,chrzan to jednak nie jej smak na ten moment...Dziękuję Wam bardzo dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś