moofka 15.02.11, 17:12 poratujcie sprawdzonym przepisem na sojową zupę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agao_72 Re: zupa z soi 16.02.11, 09:56 ale zupę z fasolek sojowych, czy pasty miso? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: zupa z soi 16.02.11, 10:05 ze zwyklej najsurowszej soi namoczonej już Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: zupa z soi 16.02.11, 10:40 Soja jest IMHO masakrycznie ciężka w obróbce, taka namoczona po ugotowaniu smakuje niespecjalnie i nie wyobrażam sobie w ogóle zrobić z niej zupy. Kiedyś próbowałam zrobić pasztet - najpierw moczyłam, potem gotowałam, potem mieliłam, potem piekłam przez pół dnia, a i tak się to do jedzenia nie nadawało i miało taki surowy smak. Może spróbuj ja ugotować tak jak fasolę po bretońsku? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: zupa z soi 16.02.11, 10:42 wiem dlatego wlasnie pytam o sprawdzony przepis jakbym miala kalafior to wiedzialabym co z nim robic - szoł mi so potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: zupa z soi 16.02.11, 11:27 dlatego licze na taki ktory lepiej sie sprawdzil Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: zupa z soi 16.02.11, 10:43 w czasach wegetariańskich popełnialam takie cuda. odzielnie gotowałam zupę z warzyw, oddzielnie soję (długo sie to gotuje), odcedzałam, wrzucałam do zupy zasadniczej, dodawałam passaty pomidorowej, przyprawiałam i było. taki posiłek "zdrowy" i tylko tyle. wolę zupę z soczewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: zupa z soi 16.02.11, 12:17 Proponuje, bys te soje ugotowala, a potem lekko opryskala oliwa, odrobineczje posolila i podprazyla w piekarniku - dla mnie to jedyna zjadliwa postac w jakiej moze wystepowac soja. Odpowiedz Link Zgłoś