mageria2 04.07.05, 22:40 Witam, jestem 8 miesięcy po porodzie i od jakiegoś czasu strasznie wypadają mi włosy. Są dosłownie wszedzie! Kiedy myję głowę to mam je pełne garści, czy zostane łysa? Czy jest to normalne, jeśli tak to jak długo to potrwa? pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psg2 Re: wypadają mi włosy 05.07.05, 12:05 Wiem ze to malo przyjemny widok,kiedy sie wyciaga ze szczotki gars wlosow,ale nie mart sie tak ja tez tak mialam,jakos tak po 6 miesiacach po porodzie,dla mnie byl to tez szok,zaczelam wypytywac wszystkich,no i mnie pocieszono,ze kazda kobieta po porodzie tak ma,albo prawie kazda Wszystko wroci do normy tak po okolo 4 tygodni,uzywaj jakiejs odrzywki,grzebienia moze na jakis czas zrezygnuj ze szczotki,jedz duzo owocow i warzyw,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malopal Re: wypadają mi włosy 05.07.05, 16:28 Ja też tak miałam Zaczęło sie jakieś 2-3 miesiące po porodzie i trwało około 4 tygodni. Włosy wychodziły garściami... jest to związane z nagłą zmianą hormonalną w organizmie - taki szok Odpowiedz Link Zgłoś
scirprusik Re: wypadają mi włosy 12.07.05, 21:17 A ja polecam Henne Treatment Wax - odzywczy wosk w postaci maseczki.Do kupienia w aptece.Kosztuje 10 zl.Zauwazylam duuuza poprawe juz po dwukrotnym zastosowaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kakuja Re: wypadają mi włosy 05.07.05, 22:21 tak jak juz pisano jedz duzo owocow i warzyw,mi pomogl szampon z odzywka 2w1 h-pantoten. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: wypadają mi włosy 06.07.05, 09:29 Oj wiem cos o tym!Kosmetyki i preparaty tupu witaminy, skrzypy, pokrzywy itp nie pomahgały a łykałam tego sporo. Przeszło samo, bo jest to związane ze zmianami hormonalnymi - organizm po ciązy i porodzie dochodzi do normy. W każdym bądz razie łysa nie jestemBeata Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: wypadają mi włosy 11.07.05, 23:52 gdzies czytalam, ze w czasie ciazy u zdrowej kobiety wlosy nie wypadaja lub wypada ich bardzo niewiele. gubisz ja natomiast w kilka miesiecy po porodzie. zalecenia, tak jak juz dziewczyny pisaly, m.in. owoce i warzywa Odpowiedz Link Zgłoś
mageria2 Bardzo dziękuję 13.07.05, 11:25 za rady i wyjaśnienia. Podniosłyscie mnie na duchu )) Odpowiedz Link Zgłoś
kapunio_zabka Re: wypadają mi włosy 15.07.05, 10:17 witam no taki piszecie ze wasze wypadanie trwalo ok 4 tygodni a ja...........męcze sie juz tak z 10 miesiecy raz wypadają że aż fryzjerka była w szoku jest też taki czas co nie wypadaja mi synek ma roczek i nadal karmie piersia,brałam witaminy itd. ale guzik z tego Nasz szczęście nie jestem łysa "jeszcze" ale czuć różnice i to bardzo po grubości włosów - z tego co sie dowiedziałam to należałoby zrobić test hormonaly bo.......to jest przyczyna wypadania,jakiegoś hormonu brakuje albo za duzo go jest pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=22771218&v=2&s=0 kapunio_zabka.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś