30.11.05, 22:07
co zrobic zeby dziecko jadlo, mam syna 4,5l. i nie je nic poza produktami
mlecznymi ktore go uczulaja, zupki jarzynowe slabo mieso,ziemniaki,chleb
wcale,moze ktos zna jakies witaminy lub leki na apetyt bo te popularne juz
podawalam i nic?
Obserwuj wątek
    • agab51 Re: niejadki 03.12.05, 23:52
      kurcze, dziewczyno, jeśli nabiał dziecku szkodzi, to mu go nie dawaj. nie kupuj
      nawet, bo jak nie będzie w lodówce, to mu na pewno nie dasz.
      i tyle.
      a moze on po prostu głodny nie jest skoro najada się przetworami mlecznymi?
      albo skoro zjada nabiał, a to mu szkodzi, to potem zupełnie nie ma chęci na nic
      innego do jedzenia, bo źle się czuje, źle mu się kojarzy, no nie wiem- z jakimi
      dolegliwosciami- ale np.z bólem brzuszka.
      przemyśl to.
      środków na apetyt jest wiele, ale chyba lekarz powinien dobrać odpowiedni.
      • agni.2558 Re: niejadki 04.12.05, 19:48
        Hej agab51 to nie jest tak jak myślisz,nie mogę nie mieć nabiału w domu bo mam
        jeszcze starszą córkę,która odżywia się normalnie i nie daję go małemu na każde
        jego zawołanie. Najpierw zawsze usiłuję mu wcisnąć jakieś normalne jedzenie i
        są to zazwyczaj dwa dania do wyboru- jakaś zupka i drugie danie. Czasem udaje
        mi się i zje 3-4 łyż. ale potem już jest bunt i odruchy wymiotne i tak gotuję
        mu ulubiony budyń lub kaszkę. Każdy posiłek to walka o każdy kęs.
        • atopik Re: niejadki 05.12.05, 11:02
          agab51 może mieć dużo racji. Jeżeli dziecko powinno byc na diecie bezmlecznej
          to absolutnie nie wolno robić ustepstw i podawać zakazanych produktów. Teraz w
          sumie nawet nie wiadomo czy niechęc do jedzenia jest konsekwencją zjedzenia
          szkodliwego pokarmu czy sa jakieś inne przyczyny.. Jest coś co lubi ?
          • agni.2558 Re: niejadki 09.12.05, 15:11
            To co mam go przetrzymać bez jego ulubionych dań aż z głodu zje coś innego?
            Która matka to wytrzyma wiedząc że dziecko nie woła jeść przez 6-7 godz.?
    • koszyk76 Re: niejadki 29.12.05, 23:00
      A ile waży? Mój straszny niejadek majacy 2,5 roku przy wzroście 95cm waży 12
      800g. Jeszcze nigdy od niego nie uslyszałam "mamo, jestem głodny". Ze wspomnień
      mojej mamy wiem, że z siostrą w dzieciństwie też byłyśmy niejadkami i kiedyś w
      przypływie gniewu powiedziała nam, żeby nasze dzieci jadly jeszcze mniej niz
      my. Szukam egzorcysty wink
      • azoorek Re: niejadki 22.01.06, 17:34
        sprobuj moze kozie rzeczy- u nas przeszly.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka