03.10.06, 14:08
hej, prosze Was o rade! Zaczelam wprowadzac mojemu 6. miesiecznemu synkowi,
karmionemu piersią, nowe produkty. Nie zaakceptowal ani jablka ani marchewki.
Polubil sliwke Gerbera. Dalismy mu w niedziele i w poniedzialek (w sumie
zjadl prawie caly sloiczek) i niestety ku mojemu zaskoczeniu maluch nie moze
zrobic kupki. Je rowniez od ponad tygodnia kaszke ryzowa na moim mleku, ale
do tej pory nie mial takich problemow. Dopiero po tej sliwce .... Jestem
zdziwiona, poniewaz myslalam ze bedzie wrecz odwrotnie sad Jak moge mu teraz
pomoc? Nie dawac juz sliwki? Wprowadzic cos innego? Poradzcie. wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • blamblam Re: Zaparcia 04.10.06, 13:26
      stawiałabym raczej na kszke niz na śliwke jako przyczyne zaparć. Moze spróbuj
      robić mniej gęsta kaszke albo przerzuc sie na kukurydziana (tez nie za gęstą).
      No i moze soczek do popicia albo więcej mleczka z piersi? Skoro dostaje
      konkretne jedzenie to moze musi wiecej popijac? A mozę po prostu organizm musi
      sie przyzwyczaić do nowych produktów?
    • edelka Re: Zaparcia 04.10.06, 13:31
      raczej ta kaszka ryzowa - śliwki raczej pomogą, ale nie zadziałają w 5 minut po
      zjedzeniusmile
      Przerzuć się na kleik kukurydziany.
    • bea113 Re: Zaparcia 04.10.06, 14:36
      o ile pamiętam, mój synek podobnie zareagował na rozszerzenie diety. Nie robił
      kupy przez kilka dni, i już myślałam, że konieczna będzie wizyta u lekarza.
      Ale potem było już dobrze. Organizm musi się przestawić na nowy rodzaj pokarmu.
    • karin.dsi Re: Zaparcia 04.10.06, 23:18
      Podaj mu moze sok np. z kperkiem albo winogronowy? są od 4 m-ca i wiem, ze
      dobrze działają na brzuszek...
    • stypkaa Re: Zaparcia 05.10.06, 08:57
      Wszelkie nowości powinno się wprowadzać od maleńkich ilości, i nawet jeśli to
      nie śliwki są przyczyna zaparć (racze byłoby to dziwne, bo śliwki działają
      odwrotnie) to jeśli były podawane pierwszy, drugi czy trzeci raz to nie cały
      słoiczek smile Tak mi się wydaje smile
    • fufcia26 Re: Zaparcia 08.10.06, 14:01
      ja podaje rumianek, zwykly parzony z torebki, rumianek wzmaga prace jelit, poza
      tym jak sie dodaje nowe posilki dziecku, powinno ono zaczac rowniez pic, nie
      tylko i wylacznie mleko dlatego wprowadzilam rumianek mozna rowniez dodac
      odrobinke herbaty z miety, do posilko gotowanych powinno sie dodawac np oliwe z
      oliwy lyzke do herbaty na caly posilek, marchewka zatwardza ,banan zatwardza
      ryz zatwardza,jablko odczekaj z jablkiem,albo podaj w soczku zrob go sama taki
      jest najlepszy,odrobinke mozesz nawet podac rozcienczony z woda, jablko rowniez
      wzmaga prace jelit gg 7778334
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka