Dodaj do ulubionych

Od kiedy mleko

IP: *.* 20.04.01, 08:08
Dziewczynyproszę Was o radę: czy roczne dziecko może już pić krowie mleko, czy nadal należy podawać mu mieszankę. A może przejść z NAN 2 na mleko z probiotykami (też Nestle). Czuję, że coś należałoby zmienić "w kwestii mleka", czy NAN 2 jest jeszcze dobry dla takiego dużego chłopa?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Od kiedy mleko IP: *.* 20.04.01, 10:48
      Chciałabym przyłączyc sie do pytania Agaty. Moj synek ma co prawda dopiero 8 miesięcy, dostaje NAN 2R. Od kiedy mozna podac dziecku krowie mleko?Pozdrawiam Kassia
    • Gość: guest Re: Od kiedy mleko IP: *.* 23.04.01, 16:32
      Wszędzie piszą, że w drugim roku życia najlepiej jeszcze wcale nie podawać dziecku mleka krowiego, bo jego skład obciąża nerki dziecka itp. Ja bym polecała raczej modyfikowane 3.
      • Gość: guest Re: Od kiedy mleko IP: *.* 23.04.01, 17:32
        Anka, chyba trochę przesadzasz z tą wiedzą książkową. Ja też tak robiłam i doszło do tego, że Kuba NIE CHCIAŁ NIC JEŚĆ. Zmądrzałam i nie czytam już tyle. Podobno uczeni amerykańscy dowiedli, iż można dawać dzieciom 1-rocznym mleko krowie. Mój 11-miesięczny Kuba dostaje kaszkę na mleku krowim i nic mu nie jest. Nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam i czekam na e-mail. Pa!!!
        • Gość: guest Re: Od kiedy mleko IP: *.* 24.04.01, 11:33
          Przecież nie powiedziałam że dzieci umierają od tego! Zwykle właśnie nawet się w życiu nie zauważa że coś jest np. ciężkostrawne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka