kasia.ola 12.04.07, 09:32 zaczęły sie nowalijki i mam dylemat.od kiedy podawaliscie swoim pociechom zupę z botwinki? bo dzis mam w planie na obiad i nie wim czy jej moge podać czy musze cos osobno ugotować.mała ma 10 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamucha27 Re: od kiedy botwinka???? 12.04.07, 10:02 Po pierwsze to nie należy podawać dzieciom nowalijek. A po drugie to mam zamrożoną botwinkę z zeszłego roku i też jestem ciekawa kiedy mogę mu podać Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: od kiedy botwinka???? 12.04.07, 10:07 Botwinke można podawac jako jedną zpierwszych zup czyli zaraz po sławetnej marchewkowej. Tylko jak napisała moja przedmówczyni nowalijki nie są za bardzo wskazane.Szkoda bo też myślałam nad tym by zrobic małemu, ale wstrzymam się jeszcze trochę Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: od kiedy botwinka???? 15.04.07, 22:16 pierwszy raz zjadła botwinkę w wieku 11 miesięcy - zwyczajną dorosła z jajem, wczesniej nie wpadłam na to , żeby jej dac. Aha, miała wtedy zajawki pierwszego zęba. Odpowiedz Link Zgłoś