makuki 05.04.08, 15:01 witam, pomózcie bo nie mam pomysłu co gotować mojemu 6 miesiecznemu szkrabowi,moze macie jakies ciekawe przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_male Re: co gotujecie? 05.04.08, 23:04 Ja kupuję Gerberki. Zawsze możesz poprzeglądać etykiety i "sciagnać" przepis Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyszkrabek Re: co gotujecie? 09.04.08, 09:21 ja gotowałam zupki, deserki tez sama robiłam. np. zupka: jak dziecko je mięsko już to : woda, cielecina, albo piers z kurczaka( 1/2) lub indyka( zawsze troche obgotowywałam i wylewałam wywar) do tego dwie marchewki, pietruszka, ziemniaczek. troszeczke masełka a poźniej żółtko co drugi dzień pożniej zaczełam dodawac inne warzywa. jak kalafior brokuły itd. ps. zupke gotuje zawsze tylko na 2 dni teraz córcia ma prawie roczek a wiec je prawie wszytko. deserki: jabłko + banan zmiksowane brzoskiwnia+ jabłko same jabłko+ troszeczke soczku marchwiowego pozniej zaczełam podawac zmiksowane truskawki z jogurtem, maliny lub jagody( sama mroziłam na zime) robiłam kisiel mleczny na bebiku 2 i kisiel owocowy na kompocie z jabłek lub truskawek dodam że bardzo żadko kupuje gotowe słoiczki. chyba że nie mam czasu zrobic albo jak jesteśmy gdzieś na wycieczce lub u znajomych ps. gotowanie dla dziecka jest bardzo dużą przyjemnoscią. a czas na to sie zawsze znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.benek Re: co gotujecie? 10.04.08, 09:47 ja pare razy tylko ugotowalam a tak daje gotowe jedzenie ze sloiczkow z gerbera, bo zastanawiam sie nad swiezoscia i jakoscia warzyw i owocow dosepnych w sklepach w mojej miejscowosci....a moze daje sie zwariowac? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_kuba Re: co gotujecie? 11.04.08, 13:38 Duzo przepisow jest na www.osesek.pl. Tam tez znajdziesz podpowiedzi co i kiedy wprowadzac. Odpowiedz Link Zgłoś