agnes2605 10.08.08, 13:14 jestem mamą 7 dniowego synka, karmię piersią, zastanawiam się czy mogę jeść arbuzy- które tak uwielbiam! wiecie coś na ten temat? czy macie jakieś dania np obiadowe dla matek karmiących? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziiba Re: arbuzy??? 10.08.08, 13:15 ja jadłam, podobno można, ale rtak naprawdę wszytskiego musisz spróbowac i obserwować maluszka, być moz e on arbuzow nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2605 Re: arbuzy??? 10.08.08, 13:25 a czego mogę się spodziewać jak nie polubi arbuza czy innych rzeczy: złego spania, wysypki...? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: arbuzy??? 10.08.08, 13:25 Arbuzy są dyniowate, a ta grupa jest uwazana za jedną z bezpieczniejszych, taką dynię wprowadza się do diety niemowląt na poczatku. Sądzę więc, że małe jest prawdopodobienstwo, ze arbuz zaszkodzi dziekcu matki karmiącej, ktora zje. Odpowiedz Link Zgłoś
caro_lina78 Re: arbuzy??? 10.08.08, 15:37 Ja karmię piersią arbuz był pierwszym owocem który wprowadziłam do diety w domu i mojej córci nie przeszkadza. Czytałam, że rzadko są na niego reakcje uczuleniowe. Próbuj śmiało ale na początek mało i patrz przez 2-3 dni na dziecko jeśli nie dostanie wysypki, jeśli nie zmieni się kolor kupki, i nie zauważysz większych kłopotów z brzuszkiem to znaczy, że spokojnie możesz jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm_marta Re: arbuzy??? 10.08.08, 16:30 ja się zastnanawiam, kiedy mogę dać mojemu maluszkowi arbuza ). za kilka dni kończy 6 miesięcy. korci mnie, bo arbuziaki takie przepyszne Odpowiedz Link Zgłoś
79gosia Re: arbuzy??? 10.08.08, 18:23 Ja bardzo lubię arbuzy, jednak po wprowadzeniu ich do mojej diety (karmię piersią) stwierdziłam, że mój synek jest na niego uczulony - pojawiła się wysypka. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: arbuzy??? 10.08.08, 20:46 moja miała coś z 8 m. jak babcia dała jej arbuza. Efektem była wysypka. Odpowiedz Link Zgłoś
katharinasz-s Re: arbuzy??? 11.08.08, 13:04 Ja jadłam od początku... Małemu nic nie było. dziś sam zajada sie arbuzami. zresztą tylko owoce je... Odpowiedz Link Zgłoś