Dodaj do ulubionych

W czym mogę Pani pomóc? :)

IP: *.* 13.03.03, 23:33
Mam taki pomysł, choć wyrażam go "z pewną taką nieśmiałością", jako, że czasem tutaj, wydawałoby się na 1-szy rzut oka dobre pomysły wywołują burze z piorunami.choć burza i te pioruny powinny wywołać też wiosnę, wyczekaną, upragnioną, tak więc zaryzykuję :)Tak sobie dziś myślę filozoficznie i doszłam do wniosku, że razem jak się zbierzemy do kupy, dysponujemy ogromną wiedzą, siłą i niech będzie: wieeeeelką ebabską ePOTĘGĄ ;)Nie jeden raz sobie pomagamy w wielu sprawach, radzimy i tp. To pomyślałam, coby tu napisać w razie czego w czym możemy być innym emamom pomocne. Takie pogotowie ratunkowe :) Ostatnio zaobserwowałam w zyciu dużo postaw roszczeniowych, to ja chcę odwrotnie ;)No to walę. Do mnie można jak w dym w poniższych sytuacjach: Gdy kupujemy/sprzedajemy/najmujemy/wynajmujemy/dzierżawimy itp. jakąś nieruchomość, bo znam się i chętnie pomogę w zakresie nieruchomości, bo to moja pasja i zawód ;)dotyczy to kupna, sprzedaży, wynajmu i całego obrotu. Również znam się na umowach, prawie lokalowym i wszytkim, co z tym związane. Mam mnóstwo wzorów umów, sama sporządziłam ich chyba juz z kilkaset, również z zakresu prawa cywilnego, umowy cesji itp.To tak na szybko, co mi przychodzi o glowy, nie wiem, czy temat podchwycicie ;)A olśniło mnie, bo kilka emam "wywęszyło" ;) czym się zajmuję i trafiło do mnie na priva. Mam nadzieję, że pomogłam i jeśli ktoś chce to mogę jeszcze. Sama chętnie skorzystam z czyjejś pomocy, jeśli będę takowej potrzebować, mam tu więc na myśli pomoc-za pomoc, a nie reklamę usług :) łatwiej nam napewno będzie, jak będziemy wiedziały do ogo z czym możemy się zwrócić i kto do takiej bezpłatnej, a czasem nieocenionej pomocy jest skory.skora akacha
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_G Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 13.03.03, 23:44
      Super pomysł :)Podłączam się. Studiowałam pedagogikę - nauczanie początkowe (szk. podst. klasy 1-3). Dla emam nauczycielek :mogę podesłać lub pomóc napisać konspekty, scenariusze; emamy - rodzice dzieci w wieku wczesnoszkolnym: odpowiem (a w każdym bądź razie postaram sie) na wszystkie pytania dotyczące szkoły, nauki itp. Wiem, że to trochę skromnie, ale może się na coś przydam :)Pozdrawiam Kasia.
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 13.03.03, 23:50
        A ja?Jak macie problemy w kwestii angielskiego i francuskiego- pomoge- przetlumacze w te i wewte, wytlumacze jak ktos sie przed jakims egzaminem miota, cwiczenia podrzucewink))I oferuje nieustajaca pomoc w kwestiach jak nie zabic bachora chociaz prosi sie oj prosi ;)Chetnych oprowadzam po bazarku na Wolumenie pokazujac u ktorej pani warto a u ktorej nie warto i dlaczego ;))))
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 01:56
          Ja też oferuję pomoc w sprawach językowych - angielski i rosyjski (ale bardziej to pierwsze). W miarę mozliwości - pomogę, wytłumaczę (to mój zawód)...PozdrawiamGraz
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 15:30
            No to i ja językowa się dopisuję - niemiecki w obie strony. I wszystko, co jest związane z bliźniakami! :-) AsiaT
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 15:35
              najpierw napisałam, potem przeczytałam! Umiem też gotować, piec (nie najgorzej), dziergać i szyć. Robić na szydełku. :-) Mieszkałam w Niemczech, służe poradami. :-) Poza tym czyyyyytam. I internet to mój przyjaciel (połączenia lotnicze, plany lotnisk za granicą itd :lol: )Mąż sie pewnie też by dopisał - on jest PRowiec i tłumacz rosyjskiego i łotewskiego. Jakby ktoś chciał do Rygi pojechać... ;-)
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 09:19
              Asiu mam prośbę! Ale podaj mi swojego maila, albo napisz do mnie na priv
              • Gość: asia_t Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 26.03.03, 11:26
                a o co chodzi? bo maila nie ma, jak sie nie zalogujesz...asiaT
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) do Gosi WM IP: *.* 14.03.03, 03:32
          Ach Gosiu! A ja bym chciała po tym Wolumenie! A Ty wiesz, która Pani marcheweczkę teges a która nie? ;) Bo ja już nie wiem gdzie warzywa dla Florka kupować coby się nie świeciły :grin: To kiedy idziemy na zakupy????zilka :)
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) do Gosi WM IP: *.* 15.03.03, 22:58
            kurcze Zilka w tym ci nie pomoge, bo prawde mowiac w ogole na to uwagi nie zwracam i wybieram wylacznie po smaku.Natomist moge cie po bazarju oprowadzic, bo w dni targowe wybor przeogromny i na pewno cos zdrowego znajdzieszsmile
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 21:06
          Ja w tej samej kwesti co Gosia_wiecznie_i_skutecznie.:lol:Dzieciaki i jezory.;)Patent na corke tez podsune,jakby kto reflektowal.;).No i wszelkie `aromatyczne`sprawy,przyspieszanie porodu i inne takie.;)A i po bazarku moge oprowadzic,a co.:lol:Tyle,ze lokalnym.:grin:
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 09:57
            A możesz objawić ten patent na córkę? Bo ja BARDZO zainteresowana! Katasia
            • Gość: Ika Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 10:45
              Ja też chcę patent na córę!!! Wprawdzie na razie nie zamierzam "odjedynaczać" :crazy: Żuczka, ale zachowam w pamięci, bo kiedyś planuję i bardzo bym sobie życzyła, coby była parka :p Zwłaszcza, że Żuś taki troskliwy dla dziewczynek :)
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 03:36
      Ja to chyba mogę pomóc w tym co się ogólnie nazywa "robienie dobrego wrażeniaa" ;) :grin:Z rzeczy praktycznych - mam turystyczne łóżeczko, co jedni wiedzą a inni nie. W każdym razie Florek jeszcze w nim nie spał a kilka e-dziecków już tak :)Mamom szukającym pracy - przeczytam CV i list i bez skrupułów poprawię ;), jak komuś dolega brak drukarki, etc. mogę też wydrukować pięknie.Kurcze, narazie mi nic więcej nie przychodzi do głowy jakiś taki pieski mam ten zawód :grin: ale może to z powodu pory??? Jak przyjdzie to dopiszę.zilka :)
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 08:05
        Mi dośc łatwo przychodzi pisanie wierszyków i rymowanek (także okolicznościowych) więc jesli ktoś ma zapotrzebowanie to chetnie cos naskrobie ;)pozdrawiam bajbus
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 09:19
      `Dużo forum czytam, mało piszę ale do pomocy chętna jestem.Kto potrzebuje porady przy zagospodarowaniu ogrodu, działki, a w przypadku arystokracji parku- pomocą służę.Na co choruje fikus na oknie raczej nie odpowiem bo w dziedzinie śćiśle ogrodniczej słabo mnie edukowali, ale balkony, tarasy i inna architektura krajobrazu jak najbardziej.
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:54
        Ja chcę!. Czy możesz podać maila do siebie?Pozdrawiam, Katasia
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 15:10
          oczywiście marta@magnolia.pl
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) gos IP: *.* 17.03.03, 23:54
        serdecznie bylabym wdzieczna za jakies pomysly z tym ogrodem no moze nie jest on taki wielki---ale dlamnie bedzie. Moze jeszcze nie wtej chwili ale moze za pare miesiecy jezeli mozemy sie jakos skontaktowac (wtych klockach jestem jeszcze slaba od niedawna mam internet i niewiem jak sie tu poruszac) to bardzo prosze, chetnie skorzystam z pomocy.
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 26.03.03, 13:39
        Marta, napisalam do Ciebie na adres, który podałas ale dostałam zwrot. Czy masz może inną skrzynkę?
        • Gość: olaija Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 27.03.03, 11:06
          Pisz na adres marta@magnolia.pl albo bluette@tlen.pl
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 09:27
      Też dużo czytam, mało piszę. Jestem psychologiem, zajmuję się relacjami rodzice dziecko i całym systemem. To tak ogólnie, a tak szczególnie dziećmi nadpobudliwymi i ich rodzinkami.Pa,pa>
      • Gość: ruda Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 10:08
        Jestem prawnikiemkasia
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 10:58
          JA mogę pomóc w doborze okularów ,i dobrych butów :)To chyba niewiele :(IWo
          • Gość: lili Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 12:37
            Iwo co okulary mają wspólnego z butami ;) ?Dorota ortoptystka (leczenie zeza i niedowidzenia)
            • Gość: eBeata Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:02
              Szukał w ?!..... i w surducie,W lewym bucie, w prawym bucie ;-)
              • Gość: kadyga Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 19.03.03, 21:36
                :))))))))))))))))))))))))))))
            • Gość: iwo1 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:05
              Heh :)Kilka lat pracowałam w zakładzie optycznym a teraz pracuje w salonie z butami ECCO ,tylko tyle :)PozdrawiamIWO
            • Gość: maggii Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:46
              Dorotko, z nieba mi spadłaś!!!!!!!!!!!Widzicie, widzicie, ostrzegałam, że bedę z Was korzystać ... :)Czy mogłabyś przyjrzeć się zdjeciu mojej córci???http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_zdjecia&key=1047304058&first=1047388770&last=1047222781oraz troszkę starsze:http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_zdjecia&key=1040224544&first=1044907742&last=1044422828Mam niejasne wrażenie, że ma lekkiego zeza (lewe oczko) który widac nawet na zdjęciu, a lekarz ogólny jakoś nie chce go zobaczyć...Mała ma teraz 15 msc, czy iść z nia do okulisty????nadmienie, że najstarszy syn ma wadę wzroku + 3.5 dioptrii i astygmatyzm, od 9 msc życia nosi okulary, ale on miał wyraźnego zeza...Dziękuję!!magdaP.S.Z jakiego jestes miasta? Bo my z Gdyni...
              • Gość: lili Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 12:03
                odpowiedziałam Ci na priv, troche nagmatwałam z powodu przeszkadzającego Kacpercia,przepraszam za to :) więc pisz do mnieDorota
            • Gość: RenataSt Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:24
              DorotoMoja Julia jest po operacji zaćmy. Rehabilituję oko nakładając soczewki 23.0. Julia ma teraz 2 lata. Czy możesz podpowiedzieź jakieś ćwiczenia?Pozdrawiam RenataSt
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 11:02
          Ano i ja sie dołączę!Wszystko co was gnebi, trawi lub po prostu interesuje w kwestii psów.Żywienie, pielegnacja, podstawowa opieka pielegniarska (nie jestem wetem, acz chciałabym), wychowanie, szkolenie, wybór rasy, doradztwo przy zakupie, hodowla, wystawy itp.A także projektowanie kuchni (na razie raczkująco ale za to z namacalnymi efektami).Pozdrawiam.Sv
          • Gość: dyziak Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 11:20
            Ja tyż, ja tyż :bounce:zawodowo - sprawy bankowe, takie bardziej dla indywidualnych klientów, ale firmy też "liznęłam" :)a pozazawodowo - psy - wybór rasy, szkolenia, wystawy, wychowanie, pielęgnacja.A mój chłop (bo też chętny :what: ) konie - kucie, werkowanie, korekta kopyt, prowadzenie jazd, ujeżdżanie (dyzpozycyjny tylko w weekendy - o ile go puszczę, hihihi :lol: :lol: :lol: )no i mogę jeszcze doradzić, co zrobić, by po urodzeniu dziecka być chudszą niż przed ciążą ;) ;) ;) - ale to dla odważnych :)dyziak :hello:
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) DO DYZIAKa IP: *.* 14.03.03, 14:16
              Ja chcę być chudsza!!!!!!!!!!I jestem odważna!!!!!!POMÓŻ DYZIAK!!!!!Kaśka
              • Gość: dyziak Re: W czym mogę Pani pomóc? :) DO Kasi IP: *.* 14.03.03, 14:20
                Kasia, ale to trzeba zacząć jeszcze na początku ciąży :) Bo recepty na to, jak schudnąć po porodzie nie posiadam :( Ja tak naprawdę to miałam fatalny apetyt, a poza tym ........eh, reszta nei nadaje się na forum publiczne ;)dyziak :hello:
                • Gość: akacha Re: W czym mogę Pani pomóc? :) DO dyziaka IP: *.* 14.03.03, 17:20
                  powiedz dyziak, powiedz :)może jeszcze uratujesz teco w ciążę nie zaszły jeszcze ;)akacha
              • kzzk1 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) DO DYZIAKa 29.04.03, 15:49
                Na schudnięcie polecam Meridię tylko na receptę i drogie 250 zyla ale efekty
                rewelacyjne.
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 19:07
              Wchodzę w to! Co prawda niezbyt konkretny zawód - plastyk, ale doradztwo i projekty reklam, ulotek, plakatów, obrazy,wszelkie liternictwo i wszystko co z tym związane. Mąż zapalony elektronik i fachowy doradca w sprawach instalacji (grzewcze, elektryczne)oraz naprawa sprzętu AGD tez się poleca.Super pomysł! Magda
              • Gość: Anna72 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 20:37
                Jestem po fizyce, więc mogę pomóc starszym pociechom rozwiązać zadanie :-). Z pewną nieśmiałością, ale zaoferuję pomoc w problemach matematycznych też :-).Poza tym umiem robić na drutach i mam trochę przepisów na swetry. Jak sobie przypomnę o innych talentach nie omieszkam powiadomić :lol: Pozdrawiam, Anka.
                • mamamarka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) 02.02.04, 02:11
                  Aniu a skad jestes? ja planuje w przyszlym roku na AWF sie dostac a tam jest
                  egzamin z fizyki!!! a ja fizyki nie kumam. tzn wiem ze sie moge nauczyc jak mi
                  ktos logicznie wytlumaczy co i jak ale samymi zadaniami i wzorami nic nie
                  zdzialam. Masz jakies sugestie?
                  Agnieszka
              • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 29.03.03, 10:59
                CześćJesli masz ochotę trochę popracować , musze stworzyć logo, może pomożesz mi?Pisz na priv.Pozdrawiam Magdahcmagda@op.pl
            • Gość: mostrowska Do Dyziaka :) IP: *.* 17.03.03, 09:40
              Ja też chcę byc chudsza. Tak z 10kg. Szybko!!!!!!Rety.Przecież to juz wiosna.POmożesz?Monika
              • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc:) - do mostrowskiej IP: *.* 17.03.03, 09:47
                Ileż razy można prosić o niezmienianie tematu?????? burek zły
                • Gość: mostrowska Re: W czym mogę Pani pomóc:) - do mostrowskiej IP: *.* 17.03.03, 09:52
                  Mnie - raz.PrzepraszamCzuję sie ochrzanionaMonika
                  • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc:) - do mostrowskiej IP: *.* 17.03.03, 09:55
                    Może ciut za ostro się wyraziłam. Przepraszam. Zrozum mnie- mam subskrypcję. burek :)
                  • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc:) - do mostrowskiej od dyziaka IP: *.* 20.03.03, 14:13
                    Hm, metoda drastyczna. Jeśłi chcesz pisz na priv. Acha, i kontrowersyjna :ouch:dyziak :hello:
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 23:15
              Ja chcę być chudsza... choć to już 2 lata po porodziesmileA tak przy okazaji to ja się zajmuję marketingiem, reklamą (pracuję w agencji reklamowej). Poza tym interesuję się prawem i psychologią społeczną...Jeśli będę mogła jakoś pomóc, zapraszamwinkMagda
            • Gość: domali Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 28.03.03, 09:48
              Odwagi mi nie brakuje!!! Wagi niestety tez... ;)
          • Gość: granna Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 20.03.03, 13:21
            Sylweser ja ma psią sprawę, ale wolałabym na priv. Ponieważ Twojego nie ma podaję swój granna13@wp.plDziekuję
          • Gość: gosiah Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 13:00
            skoro juz sie ogłaszamy, to ja o tą kuchnię.... my właśnie na etapie projektowania i szukania (mieszkanie dopiero "wychodzi z ziemii, wiec troche czasu jest, ale coraz mniej, bojakies 6 m-cy - rok). Napisalabym na priv z pytaniami lub planem, ale nie ma adresu bo quest....
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :)- PRAWNIK IP: *.* 18.03.03, 09:20
          Jestem prawnikiem. Prawo rodzinne, adopcja.
        • basiulla76 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) 28.04.03, 20:23
          Gość edziecko: ruda napisał:

> Jestem prawnikiem
          > kasia
          Witaj,czy możesz podać adres na priv? Pozdrawiam!!! basiulla@go2.pl
      • Gość: RenataSt Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:16
        Od pewnego czasu męczy mnie sprawa co mówić Julci o tacie. Julia ma 2 latka - lada dzień. Nie pamięta już ojca, a on nie przychodzi. Mówię jej, że on mieszka daleko. Jednak co jeszcze i co dalej.Mój adres rekawest@wp.plPozdrawiamRenataSt
      • Gość: Isia Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 19.03.03, 19:02
        Trolka :)Jak mogłabym się z Tobą skontaktować?Czy możesz do mnie napisać?Pozdrawiam :hello:Isia
      • Gość: gosiah Re: W czym mogę Pani pomóc? :) Do TROLKI IP: *.* 21.03.03, 13:40
        chciałabym skorzystać z Twej wiedzy i doświadczenia .... ale nie podałaś maila, a to chyba nie jest zbyt dobre miejsce na rozpisywanie się... podaj adres, na który mogę napisać...
      • Gość: iwonaw Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 27.03.03, 13:45
        Byłabym zainteresowana.....Podaj mi proszę e-mailaIwona
      • Gość: iwonaw Re: W czym mogę Pani pomóc? Do Trolki IP: *.* 27.03.03, 14:05
        trolkachciałabym do Ciebie napisać na priva...Iwona
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 11:18
      Też jestem za! :) Pomogę z podatkami,księgowością i prowadzeniem działalności.Pozdrawiam i uważam ,że pomysł jest super. :)
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 22:57
        Pozdrawiam!Dołaczam się jako ekspert (hmmm...) z dziedziny podatków, tudzież działalności gospodarczej...Bilag - Agnieszka
        • Gość: EwaP Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 26.03.03, 22:48
          Agnieszko,chcialabym sie z Toba skontaktowac, ale jak? Czy mozesz sie do mnie odezwac na priv?Ewa
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - do EwyP IP: *.* 27.03.03, 16:28
            Ewa - nie mogę się zalogować na forum, bo zgubiłam hasło, a system go też "zapomniał"...Podaję ci - i wszystkim zainteresowanym - maila;bilag@wp.pl
    • Gość: maggii Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 11:43
      No nie , niektóre posty zwalaja mnie z nóg po prostu :)Skad Wy bierzecie takie fajowe pomysły??????????Akasiu, gratuluję !! :)Pewnie często bedę korzystać z tej pomocy...A ja , a właściwie moja połówka służymy pomocą w sprawach ubezpieczeniowych (samochód, mieszkanie itp - tylko bez ubezpiecze emerytalnych...)Mój zawód jest tak beznadziejnie nieżyciowy, że raczej tu nie posłużę pomocą (chyba, ze ktoś chce koniecznie kupić acetylen), ale z pasją szyję od wielu lat i chętnie podziele się doświadczeniami :)acha i mamy za soba budowę domu, więc praktyczne rady dotyczące budowy są na topie, zachęcam :)O dzieciach nie wspomnę, bo tych rad nie skapimy sobie nawzajem..Magda z Gdyni
    • Gość: Aluc Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 12:35
      jak która ma milion dolców albo dwa, chce zainwestować i potrzebuje dobrej umowy, to do mnie :grin:no właśnie, problem polega na tym, że najbardziej się znam na rzeczach, które zwykłemu śmiertelnikowi są potrzebne tak sobie ;)ale mogę pomóc w różnych sprawach związanych z ogólnie rozumianym prawem cywilnym (tylko na rozwodach i alimentach nie znam się ni w ząb :D), przetłumaczeniu w te (na angielski) i we wte (z angielskiego) tekstu prawnego albo prawnopodobnego:hello:
    • Gość: Reszka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 12:51
      A ja jestem lekarzem - specjalistą medycyny rodzinnej.Leczenia przez Internet się nie podejmę w żadnym wypadku, mogę pomóc w drobnych problemach które da się rozwiązać bez badania (np. leki, dawkowanie, leki bez recepty itp.)i też raczej nie doraźnie – nie mam możliwości wiszenia na komputerze przez cały czas, mogę pomóc w orientowaniu się w meandrach opieki zdrowotnej zwłaszcza w woj. małpolskim, zgodnie zaś z moim hobby zawodowym – chętnie wysłucham żalów i smutków.BTW – czy znajdzie się emama prowadząca pośrednictwo pracy zwł. Dla lekarzy, bo zagląda mi w oczy widmo zakończenia urlopu macierzyńskiego, pardon, zasiłku macierzyńskiego? ;)
    • Gość: ika72 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 12:57
      Gratuluję pomysłu - bardzo praktyczne. Ja jestem po resocjalizacji, pracuję z nieletnimi oraz rodzinami patologicznymi. Znam się trochę na prawie rodzinnym (aspekty władzy rodz.- ograniczenie, pozbawienie; przysposobienie małoletniego; alimenty; składanie pozwów do sądu itp.) Jeśli się komuś przyda moja wiedza to zapraszam na priv. Monika
      • Gość: zeta Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:03
        A ja pracuję w firmie internetowej więc może w tej kwestii pomogę .Renata
    • Gość: eBeata Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:08
      Jak ktoś jest piękny, szczęśliwy i bogaty to pomogę mu z tego wyjść :-).
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:36
        Pomogę w tłumaczeniu z i na angielski...Jakby ktoś miał pytania dot. zagranicznych stypendiów studenckich to służę poradą.
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:31
      W poniedzialek bronie licencjata na studiach ,jestem na polonistyce . Moge pomoc w kwestiach spornych dotyczacych naszej ojczystej mowy :) a takze napisac wypracowanie dla dziecka albo zrobic korekte tekstu . asiaasia
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:31
      Swietny pomysł!Zajmuję się PR i sponsoringiem. Organizuję konferencje, seminaria i takie tam. Orientuję się trochę w rynku kapitałowym.Gdyby któraś z Was miała problem ze zorganizowaniem czegoś takiego chętnie doradzę.Chętnie też doradzę gdzie jechać na spływy kajakowe w Polskę, gdzie na kajaki górskie, jak zorganizować względnie tanie i ekscytujące wakacje w Turcji (tylko dla bardzo ciekawskich i odważnych).Zapraszam na priva.
      • Gość: Anika Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:40
        Hejka, ja mogę natomiast pomóc w doborze komputera, pracuje w branży ;) :lol:Umiem tez szyć, wiec służe pomocą.A pozatym chętnie pomogę w tym o co mnie poprosicie :)Ania
      • Gość: ulcik Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:47
        A ja...... organizacja imprez ( to z pracy ), sekretarka.. czyli ogólnie pojmowane organizacja imprez :) oraz z zamiłowania kuchnia czyli wszystko ( no może prawie o gotowaniu ) ... a w szkółce jak na razie Hotelarstwo i Turystyka :)aaaaaa moją pasją jest.. internet, aukcje internetowe :)ulcik
        • Gość: ulcik Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 15:51
          noooooo i Avon oraz Oriflame w Avonie przeszłam szkolenia kosmetyczne :) więc jak coś mogę doradzać w tej kwestii :)ulcik
    • Gość: plepla Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:44
      Plepla - inżynier geotechnik - jakby ktoś nie wiedział, to jestem taki skrzyżowaniem budowlańca z geologiem. Zajmuje się tym jak bezpiecznie przekazać obciążenia od budowli na podłoże gruntowe. Zajmuję się statecznością skapr i zboczy (np osuniętych w trakcie powodzi).Projektuje posadowienia raczej dużych obiektów - fabryk, domów towarowych z parkingami podziemnymi, ale emamom mogę spróbować doradzić również w problemach gruntowo-wodnych o mniejszej skali np. dot. posadowienia ich planowanych domów.
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:53
        Tu się podepnę, bo trochę podobnie. Jako budowlaniec i osoba,która remont gruntowny własnego mieszkania prowadziła co -nieco na temat budowania wiem i podzielić i się tym mogę. Poza tym tłumaczenia w te i wewte - angielski (ale w tym widzę, że na forum dużą konkurencję, chyba że tłumaczenia techniczne). Jeśli kotś jeszcze nie wie, to uwielbiam pieci gotować i znam 10001 przepisów. Poza tym zanim cokolwiek kupię to prowadzę dokładne badanie rynku: wiem naprawdę sporo na temat wszystkich urządzeń jakie kupowałam: począwszy od wózka, przez lodówkę, pralkę, odkurzacz, kuchenkę, wyciąg, nawilżacz itp., przy czym dość dobrze opanowałam sztukę wybierania sprzętów dosć dobrych a niedrogich. Milionerom moje rady się nie przydadzą ,ale tym o cienkim portfelu , to mogą i owszemwinkPoza tym mój mąż jest fanatykiem elektroniki i ninijeszym oferuję go do porad dotyczących sprzętu RTV, antenn telewizyjnych, alarmów domowych itp.
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 20:54
          Wiesiu, czy mogłabyś coś doradzić w kwestii kuchenki do zabudowy i pralki otwieranej od góry?Dziękuję serdecznie :)
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - o pralce i kuchence IP: *.* 17.03.03, 09:24
            Trochę się chyba pochwaliłam na wyrost, bo akurat kuchenkę mam niezabudowaną, a pralkę ładowaną z boku. Ale co tam, to też jakaś wiedza, do tego dodam doświadczenia siostry i już coś jest:Pralka1. ładowana z góry wygodniejsza dla osób, które w trakcie prania przypominają sobie , że coś trzeba dorzucić (w przypadku ładowanej z boku na podłodze jest kałuża), ale mniej wygodna dla tych, którzy mają zwyczaj ustawiania czegokolwiek na pralce.2. Pralki ładowane z góry zwykle mają 40cm szerokości przy pojemności 4,5-5kg, czyli są mniejsze niż odpowiadajace im pralki ładowane z boku - oszczędnośćpowierzchni.3. W moim odczuciu kupowanie pralki z ilością obrotów poniżej 800 mija się z sensem, bo wtedy albo potrzebujesz dodatkowo wirówki, albo z prania kapie. A jeszcze lepiej jeśli maksymalna ilość obrótów wynosi 900-1000 obrotów i jest możliwość ich obniżenia.4. Energooszczędność pralki nie jest tak istotnym czynnikiem jak się wydaje. Kiedyś przeliczałam średnie roczne oszczędności pomiędzy kalsą B i C i wyszło jakieś 20zł. Chyba lepiej się wyjdzie zamawiając dwie taryfy energii i włączając pralkę na noc.5. Upewnij się , że wąż od pralki będzie można wyprowadzić zarówno bokiem jak i tyłem (nie wszystkie pralki tak mają), to pozwoli dostawić pralkę do ściany6. Pralko - suszarka nie jest rzeczą niezbędnaną na codzień, ale w kryzysowych, rzadkich sytuacjach może uratować skóręKuchenka:1. Płyta ceramiczna jest o wiele wygodniejsza niż palniki gazowe- czyszczenie!! Pola poszerzane są koniecznością - umożliwiają użycie tego samego pola do garnków różnej wielkości, pomaga to na optymalizację zużycia energii i szybsze gotowanie2. Kuchenka 60cm jest zdecydowanie wygodniejsza niż 50cm garnki się mieszczą 3. Termoobieg warto mieć - ciasta pieką się równomiernie4. Warto mieć piekarnik samoczyszczący - wygląda to, jakby powierzchnia wewnętrzna piekarnika była lekko chropowata. W praktyce brud osadzajacy się na chropowatej powierzchni można rozgrać i wtedy sam spada ze ścianek. Taką cechę posiadają kuchenki Amiki. Warto mieć w piekarniku fukncję grill - frytki , zapiekanki robi się szybko.5. Za dużo elektroniki wcale nie poprawia zdecydowanie komfortu użytkowania, bo są fukcje tak zbajerzone, że właściwie nieprzydatne np. elektroniczny termometr mierzenia temperatury wewnątrz pieczeni.I uwaga ogólna- producent nie jest czynnikiem decydującym, bo każdy producent ma całą gamę lepszych i gorszych produktów o różnych parametrach. Dlatego szukaj raczej cech, parametrów ,a nie marki - i czytaj dokładnie katalogi :-)
            • Gość: 220571 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - o pralce i kuchence IP: *.* 17.03.03, 23:39
              Wiesiu dziękuję za odpowiedź :jap:Pozdrawiam serdecznie :hello:
      • Gość: kadyga Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 19.03.03, 21:42
        Ja pierdykam,zaimponowało mi, hoho!Pozdrawiamkatarzyna mama Franka
    • Gość: emama Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 13:47
      Pomysł rewelacyjny :bounce:Zawodowo raczej nie pomogę, bo zajmuję się marketingiem i telemarketingiem, ale umiem szyć i chętnie doradzę, a nawet uszyję (niestety chwilowo bez maszyny).Poza tym jestem bardzo dobrym słuchaczem i możecie w tej kwestii uderzać do mnie jak w dym.Pozdrawiam. AsikP.S. Jakoś więcej zdolności i umiejętności się nie dorobiłam. Dodam, że moja druga połowa złoży komputer i odwrotnie :lol: i doradzi w tej kwestii.
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 17:07
        Jeśli poszukujesz...nowej filozofii życiasmile))),sensu,smaczku itp;pisz do mnie-mam licencjat z filozofii!Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: kasjana Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:00
      Ja zajmuję się księgowością i to budżetową. To trochę wąska gałąź. Za to jestem blisko spraw kadrowych nauczycielskich - bo koleżanka kadrowa przy drugim biurku siedzi :) , a wiele emam to nauczycielki. To może przydam się :)
    • Gość: akacha Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:17
      :) :) :) cieszę się, że Wam się spodobało.w kwestii uzupełnienia: mogę też pomóc zweryfikować jak sprawdzić agencję nieruchomości, pośrednika, polecić biuro w innym mieście.Mam też talent do pisania różnego rodzaju pism i odpowiedzi na pisma do urzędów itp. :)a do Aluca w zakresie tłumaczenia prawnopodobnych pism zapewne się zwrócę juz niedługo :)akacha
    • Gość: AnetaDr Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:21
      Jako pracownik Oddziału Informacji Naukowej chętnie pomogę w przygotowaniu bibliografii do wszelkiego rodzaju prac (semestralnych, magisterskich, licencjackich i innych) oraz podpowiem gdzie takiej bibliografii można poszukać. Pomogę też w kwestii technicznego redagowania prac, a więc przygotowywania t.zw. aparatu naukowego pracy: bibliografia, przypisy, indeksy, spisy treści itp. Hobbistycznie od kilkunastu lat robie na drutach i szydełku, mam w tym spore doświadczenie i chętnie odpowiem na każde pytanie.PozdrawiamAneta
      • Gość: rybka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 21:51
        Anetka, chyba mamy ten sam zawód.Z tym, ze ja to jeszcze belfer jestem...
      • a.mo Re: W czym mogę Pani pomóc? :) 18.07.03, 12:58
        Gość edziecko: AnetaDr napisał:

> Jako pracownik Oddziału Informacji Naukowej chętnie pomogę w przygotowaniu
        bibl
        > iografii do wszelkiego rodzaju prac (semestralnych, magisterskich,
        licencjackic
        > h i innych) oraz podpowiem gdzie takiej bibliografii można poszukać. Pomogę
        też
        > w kwestii technicznego redagowania prac, a więc przygotowywania t.zw.
        aparatu
        > naukowego pracy: bibliografia, przypisy, indeksy, spisy treści itp.
        >

Anetko, potrzebuje Ciebie - pomozesz mi w wyszukaniu lit. krytycznej
        dotyczacej rozwoju gatunku opowadanie i nowela? Blagam
        amo
    • Gość: RenataSt Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:35
      Pomysł świetny.Zawodowo zajmuję się tworzywami sztucznymi. Mogę pomóc z chemii.PozdrawiamRenataSt
      • Gość: Ewa21 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 14:58
        Heloł :)Pomysł rzeczywiscie bomba!!!!Ja nie pomoge w niczym konkretnym niestety ale jak sie czegos naucze to dam znacsmileAle gdyby tfu tfu ktoras z Was miala jakas stłuczke samochodem i wszytski inne sprawy zwiazane z blacharka i lakiernictwem moj prowadzi warsztat samochodowy.Jak by co czego Wam nie zycze oczywiscie to zapraszamsmilepozdrawiamEwa21
        • Gość: Bułeczka Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:08
          Sluze pomoca w dziedzinie pielegniarstwa ( oby jak najrzadziej ), bardzo nie lubie jak dzieciaczki choruja.Zycze zdrowka.Bozena
        • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:26
          Jestem przedszkolanką.Przyszłym terapeutą pedagogicnym. Znam wiele zabaw, ćwiczeń usprawniających dzieci. Znam dużo piosenek i literatury dziecięcej.Zbieram wzory haftów krzyżykowych. Mam skaner. Mogę wysłać jakby co...Mija
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 21:08
            To ja od razu uderzam :) zprośbą. Potrzebny mi niedługi wierszyk o pszczółkach dla córci do przedszkola. Kazali im się nauczyć na konkurs międzyprzedszkolny i przebrać za to samo zwierzątko, a ja mam akurat strój pszczółki z balu karnawałowego, więc byłoby mi na rękę, ale wierszyka nie znalazłam. Może mogłabyś coś poradzić? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Ida
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 15.03.03, 19:22
              Ida. podaj mi jakieś namiary.Mija
            • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 27.03.03, 11:41
              Ja też mam pytanko do Ciebie dotyczące zabaw dla dzieci i ich umiejętności. Czy możesz napisać do mnie na priva ? dagkob@tlen.pl
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 09:37
            Hej Mija ja bym chciała info o terapii pedagogicznej bo się na taki kierunek wybieram,i nie mogę zdecydować-pedagogiczna czy rodzinnaTymczasem jestem psychologiem zarządzaniapozdrawiam Dorota
            • Gość: XXL Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 16.03.03, 11:54
              Dziewczyny! macie adres w IP. Czekam na kontakt.Mija
              • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 17.03.03, 00:09
                cześćjestem księgową i chętnie pomogę przy wypełnianiu pitów, KPiR, VAT.Moje hobby to robienie na drutach - mam sporo róznych wzorów na dziecięce sweterki i skaner, chętnie prześlę.Bardzo dobrze znam worda, przepisuję dużo prac magisterskich itp. chętnie pomogę w razie problemów.pozdrawiamasia
        • Gość: gosiah Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 13:18
          na wszelki wypadek podaj adres tego warsztatu - kiedyś mialam talent do rożnych stłuczek (np. słupki...); co prawda od roku mam spokój ale licho nie śpi... Jeśli w ogole jesteś z okolic W-wy...
    • Gość: pelapa Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:13
      Ja jestem farmaceutą, co prawda pracuje nie w aptece ale w przemyśle ale jakas wiedza jeszcze mi sie kołacze. :)Poza tym mam psa - zaprzęgowca i buduje dom - chętnie podzielę się doświadczeniami.Pozdrawiam :hello:Ela
      • Gość: maggii Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 17:17
        PleplaTak mi sie zdawało, że znam Cię z innego forum..czyżby forum "Muratora" nie było ci obce??A o budowaniu domu poplotkujemy na trójmiejskim spotkaniu - ja sie buduję w Bojanie :))pappa
        • Gość: pelapa Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 17:32
          Owszem, owszem zaglądam do forum Muratora, wolę uczyc się na cudzych błędach ;) Chociaż podobno dopiero trzeci dom jest doskonały ;)
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) do Pelapy IP: *.* 17.03.03, 08:51
            Peplapo!Ten post był chyba skierowany do mnie - PLEPLI. Szkoda, że wybrałaś sobie tak podobny nick do mojego ....Plepla - na forum od 2 lat.
            • Gość: pelapa Re: W czym mogę Pani pomóc? :) do Pelapy IP: *.* 17.03.03, 11:54
              Sorry :jap: :jap: , ale wszystko mi pasowało. Jestem na forum muratora, buduję dom, post był pod moim.... Nick podobny, faktycznie ale nie sciągałam od Twojego. Mój jest z liter imienia i nazwiska, używam go na wszystkich forach i listach dyskusyjnych,poczcie itd.. nie zmieniam bo niestety pamięć dobra ale krótka. PozdrawiamEla
              • annba1 Re: W czym mogę Pani pomóc? 29.04.03, 22:23
                Hmmmm a co ja mogłabym zaoferować?
                Znam nie najgorzej angielski i niemiecki, jakby ktoś potrzebował.......
                Godzinami potrafię tłumaczyć komuś ekonomię i inne pokrewne przedmioty.....
                Mam duuużo do powiedzenia i wiele doświadczeń z zakresu dyplomacji, zwyczajów i
                uzansów dyplomatycznych, protokołu......
                Mam duże doświadczenie w sprawach związanych z nawiązywaniem kontaktów
                handlowych z zagranicznymi firmami, transportem międzynarodowym, odprawami
                celnymi itd.....
                Aaa i ludzie często korzystają z moich porad na temat pisania prac dyplomowych
                (nie tylko z zagadnień ekonomicznych), zainteresowanym bardzo często pomagam w
                tworzeniu planu pracy, tez; jak wmanewrować jakieś poglądy, badania ......(Za
                nikogo prac NIE PISZĘ, tylko twórczo pomagam)
                Znam się na hafcie krzyżykowym i szyciu na maszynie, jednak na haft nie mam
                przy Jasiu czasu, a szycie na razie czeka na naprawienie maszyny, więc zostaje
                tylko teoria.
                Małe tego, niestety, ale może ktoś skorzysta
                Pozdrawiam
                Ania
    • Gość: plaft1 Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:20
      Szyję, a odkąd mam dziecko zbieram Burdy z wykrojami dla dzieci. Wykroje dla dorosłych też kolekcjonuję. Mogę podpowiedzieć, gdzie w Warszawie kupiłam np. maszynę do szycia, batyst na koszulki dla noworodka, frotte na ręczniczki itp. Studiuję prawo i mam kilka książek w postaci elektronicznej. Mogę podesłać je mamie-studentce, która tak jak ja, nie może przesiadywać w bibliotekach i skąpi na książkiwinkPrzygotowuję się do zdania LCCI i mam trochę podręczników, kaset i płyt do nauki angielskiego nie tylko biznesowego. W ogóle zbieram różności przydatne w nauce jęz. obcych. Nagrałam ostatnio z radia rewelacyjny kurs BUZZWORDS. Mogę podpowiedzieć, gdzie go znaleźć w sieci. Uskuteczniałam kiedyś nauczanie niemieckiego via Internet. Mogę podzielić się doświadczeniami. Gratuluję super pomysłu akacha!Ania
    • Gość: Ola_Budna Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:34
      A ja się znam na koniach. Zwłaszcza jeśli chodzi o rekreację. Jestem instruktorem i hipoterapeutą. Dużo pracowałam z dziećmi. Orientuję się też w ośrodkach jeździeckich, bo z tego pisałam pracę magisterską (co śmieszne to na studiach ekonomicznych). Najlepiej znam ośrodki w Warszawie. Chętnie spróbuję odpowiedzieć na każde pytanie w tej materii, bo to moja pasja.PozadrawiamOla
      • Gość: gosiah Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 21.03.03, 13:24
        no to ja jak w dym... mam 3-letniego chlopca, ktory już kiedyś próbowal jazdy na konikach, ale to było u teściów na południu kraju, a tu w Warszawie nie wiem gdzie mamy czegoś takiego szukać, no i jakie są ceny i w ogóle....
    • Gość: RybkaKatarzyna Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 16:48
      Bardzo chętnie służę radą w kwestii kosmetycznej :)Mogę pomóc dobrać kolory do makijażu, mogę zrobić makijaż na każdą okazję, mogę pomóc w doborze kremu......i wogóle jeśli jest jakiś problem kosmetyczny to zapraszam na priva :)
      • Gość: Rosa* Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 17:09
        Psze bardzo z miłą chęcią pomogę w:- pieczeniu tortów, ciast rozmaitech, organizacji przyjęć w ramach mojej małej firemki cateringowej. Wawa i okolice- pomoc kulinarna wszelkiego rodzaju, oferuję wsparcie merytoryczne (szczególnie przetwory- bo to mój konik)- haft ukraiński i koronka renesansowa nie są dla mnie tajemnicą, tudzież gobeliny i kilimki. Ale o modele na drutach vel szydełku nie proście, bo to czarna magia...- animacja kulturalna- choć nie wiem, w czym Wam mogloby to pomóc. O, już wiem. Mogę wycieczki dzieci po CSW oprowadzać i wyjaśniac im zawiłosci sztuki współczesnej. Poza tym jestem animatorem kultury i mogę Was na zlotach integrować :)- wszelkie problemy dotyczące antropologii i kultury polskiej wyjaśniam, mogę pomóc w pisaniu prac. Mogę też wyjaśnić, dlaczego męzczyźni nie są poligamiczni, choć chcieliby w to wierzyć...- korepetycje z języka rodzimego ( w ramach nieodplatnej pomocy) i przygoowania do egzaminów z racji takiej- no, wreszcie mam okazję się czymś pochwalić- ze jestem autorką najlepszej matury z jęz. polskiego w naszym kraju, he he (ale nie napisze w którym roku ;) )- tak więc walcie jak w dym.Rosa
      • Gość: lea Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 17:16
        akacha brawo za pomysł :bounce:ja pomogę w tłumaczeniu języka czeskiego, i doradzę czy w przypadku drogiego lecznia prywatnego lub z powodu długiej kolejki do specjalistów lekarzy nie warto leczyć się w Czechach ! leki czesto są tam tańsze, leczenie również.Pozatym mogę polecić bardzo tanie wczasy w Czechach.Można się u mnie wyżalić - przytulę kiedy trzeba :), przenocować w czasie podróży itp.pozdrawiam :hello: lea
        • Gość: lea Re: W czym mogę Pani pomóc? :) - akustyk, tapicer IP: *.* 15.03.03, 14:02
          dopiszę jeszcze jakie zdolności posiada mój mąż ;) kładzie kafelki, panele podłogowe, wytmaluje, połozy regipsy, pracuje jako akustyk, nagłaśnia i oświetla wszelkie imprezy.pozatym gdyby chciał ktoś posłuchać naszego zespołu :lol: - grywamy w Clubach ...
    • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 19:02
      Gratulacje!!!!!!!!Jestem po zarządzaniu i marketingu. Znam się na tej tematyce,komputery poskładać, doradzić w sprawach technicznych też się postaram, a także służe radą w spraweach kulinarnych. Pozdrawiam e- rodziców.
      • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 20:09
        Pomogę w sprawach beznadziejnychsmilePracuję w gazecie i dość dobrze się znam na sprawach urzędowych - wiem gdzie załatwić sprawy zamiany dzierżawy na najem, gdzie dowiedzieć się co zrobić z uciążliwymi sąsiadami itp.Chwilowo specjalizuje się w domach oddanych ludziom po wojnie do odbudowy, które miały przejść na ich własność z mocy ustawy o wspieraniu budownictwa, a nie przeszły, bo rada narodowa zastąpiła umowę dekretem o wynajmie owych domów np. na 50 lat... W innych sprawach też mogę pogrzebaćsmile
        • Gość: irenapodolak Re: W czym mogę Pani pomóc? --Dekorator wnetrz IP: *.* 14.03.03, 20:37
          Super pomysł!Tylko szkoda ze w tytule odrazu dziewczyny nie pisza o swoim fachu ,nie trzebaby było długo szukac...no ale:Jestem z zawodu plastykiem,dekoratorem wnetrz-jesli moge komus pomoc-TO BARDZO PROSZE!Wogole wszystko co sie wiaze ze sztuka.Jestem tez maniaczka kwiatow,szczegolnie kaktusow i sukulentow,hoduje w domu dwa koty i psa bulteriera.Chetnie wymienie doswiadczenia.Pozdrawiam.Irena
          • Gość: guest Re: W czym mogę Pani pomóc? --Dekorator wnetrz IP: *.* 15.03.03, 21:55
            Cześć,Własnie jestem w trakcie zmiany mieszkania, czy mogłabym zwrócic się do ciebie z kilkoma pytaniami na ten tematPozdrawiamDorotatuznik@interia.pl
            • Gość: irenapodolak Re: W czym mogę Pani pomóc? --Dekorator wnetrz IP: *.* 16.03.03, 15:31
              Witaj!Wal śmiało,chetnie ci pomoge pisz na priva.irenapodolak@tenbit.plIrena
    • Gość: grzesiowamama Re: W czym mogę Pani pomóc? :) IP: *.* 14.03.03, 21:00
      witajciesmile)) a ja mogę Wam pomóc troszeczkę inaczejsmile) z chęcią zajmę się czasami Waszymi dzidziusiami, kiedy będziecie musiały na chwilę się ich pozbyćsmile)) mój mały Grześ ( 14 miesięcy ) na pewno się ucieszy; mieszkam w Warszawie na Woli; chętne i potrzebujące mamy proszę o kontakt na priva (martkako@wp.pl) tylko tak mogę zaoferować swoją pomocsmile)) pozdrawiam papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka