Dodaj do ulubionych

konto dla malucha:)

14.01.07, 21:51
moja córcia ma pół roczku i od samego początku na jej konto(mieliśmy konto z którego nie korzystaliśmy)przelewam 50 zł może to nie jest dużo,ale wpłacamy jej również pieniążki które dostała od rodziny w trakcie swojego 6 miesięcznego życia,dostała na gwiazdkę pare złotych już uzbierała się ładna sumka niedługo chrzciny więc też wpłyną na konto mojej córci pieniążki,a wpadłam na ten pomysł dlatego że róznie się w życiu dzieje obiecałam sobie że podejmę te pieniądze tylko w razie nie daj Boże choroby mojego dziecka,a tak niech procentują będą przeznaczone całkowicie dla niej,aha jak już sie uzbiera ładna kwota to trzeba będzie je ulokaować na jakiś lokatach bo konta są mało oprocentowane.Co o tym myślicie a może są jakieś lepsze metody,czy ktoś z was też podobnie postępuje.
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: konto dla malucha:) 14.01.07, 22:01
      Nie wiem czy jest nadal taka mozliwosc,ale ja jakis rok temu likwidowalam ksiazeczke mieszkaniowa na ktora od urodzenia wplacala mi babcia.Co miesieczna niewielka wplata okazala sie spora sumka,choc i tak sporo mi ucieklo bo wyplacilam gotowke a nie przeznaczylam na zakup mieszkania-wtedy jest spora dodtakowa premia.Rzecz w tym jest dobra,ze ty wpalacasz ale nie masz prawa wyplacic ani zlotowki-moze to uczynic tylko osoba na ktora zalozona jest ksiazeczka.
      • kiniamum Re: konto dla malucha:) 14.01.07, 22:07
        polecam doradcow finansowych w ing banku slaskimsmile
        • agusia19751 Re: konto dla malucha:) 14.01.07, 22:15
          ale ja nie pisze prośby o doradztwo do banku tylko prosze rodziców na forum o ich metody oszczędzania jeżeli takowe posiadają, a poza tym mam już konto.
    • ktos1232 Re: konto dla malucha:) 15.01.07, 09:36
      pracuję w banku i nie będę Ci polecać żadnych lokat czy konta. Są fundusze tzw.
      posagowe - specjalnie dla dzieci smile)) My w tej chwili odkładamy na Multiportfel
      Spektrum co miesiąc pewną kwotę na naszą przyszłą emeryturę, dla dzieci jest
      Multiportfel Misiek, ale tam trzeba 200 zł miesięcznie wpłacać, ale do tego
      Spektruma można założyć takie dodatkowe konto, na które można wpłacać ile się
      chce i kiedy chce i można z niego w każdej chwili wycofać (oczywiście są za to
      jakieś procentowe prowizje), ale przynajmniej wiem, że na takim funduszu
      pieniądze lepiej pracują i więcej jest zysku niż gdy leżą na koncie czy lokacie,
      na których oprocentowanie jest bardzo niskie sad(( tak więc może zabezpieczając
      Waszego maluszka pomyślcie też o sobie smile)) Powodzenia.
      • brises73 Re: konto dla malucha:) 15.01.07, 09:41
        My założyliśmy fundusz inwestycyjny w MBanku, też wpłacamy tak jak Ty, tyle, że
        on jeszcze procentuje lepiej niż konto smile
        • agusia19751 Re: konto dla malucha:) 17.01.07, 11:51
          dzięki śliczne też mam konto w mbanku ale o takim funduszu nie słyszałam,napewno jets to bardziej opłacalne.Pozdrawiam
    • jmama Re: konto dla malucha:) 17.01.07, 13:34
      Ja założyłam rachunek systematycznego oszczędzania op.7,25% na 3 lata.Potem
      zamierzam to wrzucić na lokatę i założyć nowy rachunek. Może odsetki nie będą
      najwyższe ale gdybym potrzebowała pieniążków to można je szybciej "odzyskać"
      niż z jakiegoś funduszu.
    • szymciomania Re: konto dla malucha:) 17.01.07, 14:52
      My założyliśmy pół roku temu fundusz inwestycyjny w BZ "Arka". Pierwszą większą
      kwotę jaką wpłaciliśmy było becikowe plus pieniążki z ubezpieczenia za
      urodzenie dziecka. Teraz co miesiąc odkładamy po 150zl, jak się uzbiera większa
      sumka, znów wpłacamy na Arke. Odkładamy tam wszystkie pieniążki, które otrzymał
      do tej pory nasz synek. Mam nadzieję, że dzięki temu pomogę mu na starcie w
      samodzielne życie. Pewnie nie będą to jakieś wielkie pieniądze, ale zawsze coś!
      • magdalena_lepszejutro Re: konto dla malucha:) 29.12.13, 23:31
        w PKO BP polecam Konto Junior, jak dziecko podrośnie będzie mogło się poedukowac finansowo w serwisie internetowym, mój maluch juz tam śmiga smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka