sffora 26.10.10, 08:30 mam pytanie czy podczas aplikacji np. luteiny dopochwowej jestem w jakikolwiek sposób w stanie stwierdzić ze mam już rozwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kameleon_f1 Re: rozwarcie 26.10.10, 09:23 jak nie jesteś położną to obstawiam że nie jesteś w stanie tego stwierdzić. chyba, że szyjka macicy jest zgładzona-tzn. że już jej nie ma i masz ze 3 cm i czujesz główkę. też mam luteine i co któryś raz się macam w środku ale nic nie czuje choć wiem czego szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
sffora Re: rozwarcie 26.10.10, 09:28 do tej pory wkładajac luteine czulam jakby wzgórek (podobno to pnkt g) i musialam go ominac zeby dalej wlozyc tabletki a teraz jest plasko pomijam juz to ze glowke mam tak nisko ze ja czuje pod palcami Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: rozwarcie 26.10.10, 10:05 to dokładnie tyle co ja a masz GG?? moje 8083110-mam włączone teraz to jak chcesz to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: rozwarcie 26.10.10, 11:52 Ja sądzę że to nie punkt G czułaś - bo tego to się wyczuć nie da - a szkoda! To twoja szyjka macicy, skoro jej nie czujesz teraz to prawdopodobnie jest już "zgładzona". Rozwarcia bym na własną rękę nie sprawdzała, tym bardziej że to za wcześnie na poród jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mummy83 Re: rozwarcie 28.10.10, 10:27 JEZUSSSSS MARIAAAAAAAA....czujesz glowke pod palcami???????????normalnie GLOWKE DZIECKA????? Odpowiedz Link Zgłoś
sffora Re: rozwarcie 28.10.10, 12:02 ale nie tak jak przy porodzie, po prostu czuje twarda glówke dziecka, jak mocniej dotknę to sie rusza to nie goła glowa, nie czuje wlosów, nie umiem tego wyjasnic po prostu wkladam tabletki i czuje twarda kosc czaszki dziecka jutro ide do lekarza i zapytam o co chodzi to co czuje jest chyba za sciana szyjki- jezu nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
sffora Re: rozwarcie 28.10.10, 14:07 od 1,5 tyg to czuje nie bede teraz lecieć na łeb na szyję jak jutro idę do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
mummy83 Re: rozwarcie 28.10.10, 14:29 ciekawa jestem co powie lekarz,nie mniej budzi to u mnie swoiste przerazenie,dobrze,ze ja nie musze sobie niczego tam aplikowac Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: rozwarcie 28.10.10, 14:54 sffora mnie ostatnio 2 tyg temu jak lek badal ginekologicznie tez stwierdzil ulozenie glowkowe-czul glowke.szyjka ma 3,5cm wiec dosc sporo i zero rozwarcia a lek ewidentnie czul glowke.mysle z enie ma co panikowac.jutro na wizycie powiedz o co chodzi i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka26 Re: rozwarcie 28.10.10, 15:38 Ja też aplikowałam sobie Luteine dopochwowo, mała była straaaaasznie nisko i naciskała głowką ale nigdy jej nie poczułam. Lekarz owszem ale sama nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
martaaa778 Re: rozwarcie 28.10.10, 20:38 sffora napisała: > od 1,5 tyg to czuje nie bede teraz lecieć na łeb na szyję jak jutro idę do leka > rza Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale od 1,5 tyg się zastanawiasz czy masz rozwarcie i nie idziesz z tym do lekarza??? Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: rozwarcie 28.10.10, 20:41 Codziennie setki panikar przesiadują na IP. Kolejki są. Odpowiedz Link Zgłoś