miska-moniska 01.05.11, 22:38 Pod koniec ciąży chyba dopadły mnie zapacia. Całą ciążę nie miałam takich problemów, dlatego nie mam pojęcia jak sobie poradzić. Jem jogurty, owoce, diety drastycznie nie zmieniłam. Macie jakieś rady? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: co na zaparcia - 37 tc 01.05.11, 22:49 Po operacji ginekologicznej miałam dość długo zaparcia. Pomogły otręby pszenne z ranna na czczo(wsypywałam je do szkl.z letnią wodą) Ponadto do jogurtu dodawałam Ispagul+mielone siemię lniane. Ispagul www.domzdrowia.pl/37256,ispagul-ziele-100-g-pojemnik.html Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: co na zaparcia - 37 tc 03.05.11, 15:38 emienogie napisała: > suszone morele i sliwki idelane na wzdecia Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 owsianka 03.05.11, 15:37 Platki pogotowac 5 minut - zeby nie byly surowe (surowizna to wzdecia) - najlepiej bez mleka. Gotujac platki - dwie miarki wody na miarke platkow i szczypta soli. Potem mozna poslodzic lub pomiodzic do smaku i tak zaczynac dzien i konczyc Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: co na zaparcia - 37 tc 03.05.11, 23:01 Ja stosuje ruch, duzo ruchu - na ilke to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_foczka Re: co na zaparcia - 37 tc 04.05.11, 00:07 ja również jestem w 37 tygodniu, jakiś tydzień temu mnie tez dopadły zaparcia po raz pierwszy - podziałały suszone śliwki, mleko i owsianka na mleku powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sowa-1 Re: co na zaparcia - 37 tc 04.05.11, 12:17 A ile jesz tych owoców? Ja muszę zjeść ok. 5 jabłek CODZIENNIE i jest super. Poza tym tak jak już pisały poprzedniczki suszone śliwki Odpowiedz Link Zgłoś