Dodaj do ulubionych

ZACHCIANKI W CIĄŻY

26.02.05, 16:38
Dziewczyny, możecie napisać o swoich dzikich apetytach i smakach w ciąży?
Chciałabym pokazać to mężowi, że nie tylko ja tak wariowałam. Do dziś śmieją
sie ze mnie w domu, jak pożerałam zupki nuddle Knorr /o smaku sera/ i
pogryzałam Bounty.
Obserwuj wątek
    • bujanna Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 27.02.05, 09:59
      Moje dzikie apetyty dotyczyły ogurków małosolnych zjadałam ich tony, ciągle
      robiłam nowe garnki.Natomiast nie mogłam znieść zapachu pieczonego kurczaka i
      piwa.Teraz obecnie jestem w ciąży i terz mam ciągle ochotę na zupki knorra
      pomidorowe.Choć zabardzo nie mogę nic jeść bo ciągle mi niedobrze.
    • pampeliszka Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 27.02.05, 10:55
      A ja zachcianek w ogole nie mialam przez 2 trymestry, teraz sie zaczela obsesja
      na kawe parzona, fusiasta. Mowie Wam, to koszmar-bo wiem, ze nie mozna w ciazy,
      zreszta nigdy takiej nie lubilam. I to nie z ekspresu, ale taka zwykla, MUSI
      miec fusy. Wariuje na punkcie zapachu, wacham ziarenka kawy w puszce,a od czasu
      do czasu robie sobie malenka filizanke,zeby mi pachnialo i musze sie
      pilnowac,zeby tych fusow nie wyjesc...Cos okropnego. Aha, i jeszcze jajka i
      frytki. Tez moglabym zjesc kazda ilosc.
    • kolagulka Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 27.02.05, 11:29
      Ja już kończę trzeci miesiąc i na szczęście żadnych mdłości nie mam, od niczego
      mnie nie odrzuciło, ale za to codziennie muszę mieć sok pomidorowy! Zawsze go
      lubiłam, ale teraz po prostu się nim opijam do bólu. Tak samo dobrze smakuje mi
      teraz keczup.
      Aga.
    • yskaka Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 27.02.05, 12:54
      witam
      ja przez całą ciąże mam wstręt do zupek chińskich do tego stopnia że w
      hipermarketach musze omijac z daleka regały z zupkami, oprócz tego wstręt do
      ogórków kiszonych i chipsów.
      na początku ciąży raz dziennie musiałam zjeść owsianke albo kasze manne, a
      teraz nie ma dnia bez SNIKERSA
      KOCHAM SŁODYCZE!
      pozdrawiam serdecznie
      iza30-34tc?
      • kamilla21 Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 27.02.05, 13:04
        Ja mam identycznie jak Ty, na poczatku jadlam kaszki owocowe dla dzieci, platki
        na mleku a teraz moge nic nie jest byle by w ciagu dnia zjesc choc ze 2
        batoniki, tylko slodycze i nic wiecej.Ale coz trzeba jest tez rzeczy bardziej
        pozywne niz slodycze do ktorych czesto musze sie zmuszac.

A co do chipsow to zawsze je lubialam a teraz to nawet na nie patrzec nie moge.

Pozdrawiam
        Kamila 16tc
    • bonkreta Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 28.02.05, 16:49
      Menu z przedwczoraj: pierogi leniwe, zagryzione marynowanymi podgrzybkami (pół
      dużego słoika). Parę godzin później KONIECZNIE lody czekoladowe. Pan na stacji
      benzynowej podobno miał dziwną minę, jak klient o północy przyjechał po lody...
      • aariciagandalfsson Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 28.02.05, 16:56
        ha...moja mama : swiezy chleb, wlasnie w nocy. tyle ze to bylo te 23 lata
        wczesniej. No i tata tez jezdzil, jak dobrze, ze byl taksowkarzem wink
    • martka24 Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 28.02.05, 21:17
      Oj a ja przez dlugi czas musialam raz dziennie zjesc salatke pikantna z
      makreli, taka z puszki.
    • gukinga Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 04.03.05, 15:01
      śledzie w sosie śmietanowym + chlebek z masełkiem i dżemem smile pycha
      • agaluba Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 04.03.05, 16:26
        taaa... nalesniki z serem, na deser ogórki konserwowe i pączki.. a potem zupa
        mleczna smile)
        i każda ilość kawy...ale mi nie dają
        aga i krzyś (38tc)
    • kapoosta Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 04.03.05, 16:46
      a ja nie miałam żadnych zachcianek, nie miałam ochoty na słodkości (dziwne!) i
      odrzucały mnie wszystkie sztuczności w jedzeniu, typu zapachy w jogurtach,
      proszek do pieczenia i nawet wegeta.
      • ana222 Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 04.03.05, 20:39
        Ja muszę dziennie zjeść coś słodkiego,ostatnio od jakiegoś miesiąca mam ochotę
        na kawę 3in1,którą oczywiście popijam,no i piwo...reds jabłkowy pycha.Ostatnio
        zjadłam połowe makreli wędzonej poczym zrobiłam sobie kisiel.Pozdrawiam Ania
        35tc
    • chrenata Re: ZACHCIANKI W CIĄŻY 08.03.05, 12:23
      dziekuję za wszystkie posty, dam mężowi, niech czyta! Dziś żałuję, że byłam tak
      mało kapryśna, bo teraz nie mam juz taryfy ulgowej, koniec z wymaganiami.Synek
      ma 3 miesiące i to jego wymagania są teraz najważniejsze. Dziewczyny
      wykorzystajcie dobrze czas ciąży. Potem już na zawsze zostaniecie mamusiami,
      często niewyspanymi, zabieganymi, zestresowanymi. Więc teraz śpijcie i
      odpoczywajcie a mężowie niech skaczą wokół Was.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka