28.05.05, 18:25
Jak niedy teraz mam ochote na gazowane a szczególenie na pepsi. Jak myslicie
czy w ciazy mozna pic. wszyscy mi mówia ze wogóle gazowanego nie wolno pic.
co wy na to?
Obserwuj wątek
    • pysienka Re: Pepsi? 28.05.05, 18:36
      ja jestem w 8 miesiącu i przez całą ciaze piję pepsi, owszem ograniczayłam ją
      znacznie, ale tak samo jak Ciebie ciagnie mnie do gazowanego i juz. Uważam ze z
      umiarem można wszytsko ciąża to nie choroba a skoro nie robią ci się wzdęcia i
      nie masz zgagi po gazowanym to od czasu do czasu możesz sobie pozwlic.
    • ivka2 Re: Pepsi? 28.05.05, 18:39
      Ja miałam wielką ochotę na cole w ciąży i piłam od czasu do czasu-oczywiście w
      niewielkich ilościach-butelka 0,3...w dodatku miałam b. niskie ciśnienie więc
      lepiej sie potem czułam.Pytałam lekarki co tym sądzi i powiedziała,że
      ok,oczywiście bez przesady.Nadmienię,że urodziłam zdrową córeczkę.Więc pij na
      zdrowie.
    • aniarad1 Re: Pepsi? 28.05.05, 19:36
      Ja po troszeczku sobie popijam czasami, niecałą szklankę.
      Ania
    • emma_euro_emma Re: Pepsi? 28.05.05, 20:13
      Pij, pij - podczas karmienia to sobie nie poszalejesz...
      • ninyanna Re: Pepsi? 28.05.05, 22:41
        Hejkasmile

Ja tez pozwalam sobie czasem na odrobine pepsi, nawet na szklanke piwa
        zmieszanego z sokiem pomaranczowym smile) To moj hitsmile Ale pierwsze slysze, ze
        podobno nie wolno pic gazowanego, wrecz przeciwnie, lekarze zalecaja picie duzo
        zimnej, gazowananej wody mineralnej, aby zlagodzic mdloscismile)) Mi pomaga smile)

Pozdrawiam!
        • gosia262 Re: Pepsi? 28.05.05, 22:47
          gazowana woda ponoc sie gorzej przyswaja, poza tym może powodowac wzdęcia, ale
          oczywiście w umiarkowanych ilościach nie szkodzi, a na mdłości faktycznie
          pomaga. później pomaga też na zgagę. a co do coli, to oczywiscie zawiera
          kofeinę i pół tablicy mendelejewa, ale .... ja sobie nie potrafię odmówic, ale
          staram sie , żeby to były rozsądne ilości!!
          • sylwiawm Re: Pepsi? 28.05.05, 23:12
            Jeżeli nie przesadzasz z ilością tej pepsi to ci nie zaszkodzi.
    • feema-to-ja Re: Pepsi? 29.05.05, 09:59
      A ja czytalam w wielu miejscach, ze nie powinno sie pic coli, bo z powodu
      kofeiny ma negatywny wplyw na system nerwowy dziecka.
    • bergo1 Re: Pepsi? 29.05.05, 10:16
      Pij ale bez przesady. Ja sobie pozwalam raz na jakis czas.
      Nie zaleca sie nadmiaru, bo:
      - kofeina (podobnie jak w kawie) ma wplyw na cisnienie dziecka ,Twoje, jest moczapedna itd, podobno tez spowalnia wchlanianie zelaza przez organizm (wazne jezeli masz niedobor zelaza)
      - duza zawartosc cukru - co przyznajmy sie nie jestem ani naszym ani dziecka sprzymierzencem
      - gazy - ja z reguly zle toleruje gazowane napoje, wzdecia itp. przeboje, ale nie kazda kobieta tak ma oczywiscie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka