ulcia20046 28.05.05, 18:25 Jak niedy teraz mam ochote na gazowane a szczególenie na pepsi. Jak myslicie czy w ciazy mozna pic. wszyscy mi mówia ze wogóle gazowanego nie wolno pic. co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysienka Re: Pepsi? 28.05.05, 18:36 ja jestem w 8 miesiącu i przez całą ciaze piję pepsi, owszem ograniczayłam ją znacznie, ale tak samo jak Ciebie ciagnie mnie do gazowanego i juz. Uważam ze z umiarem można wszytsko ciąża to nie choroba a skoro nie robią ci się wzdęcia i nie masz zgagi po gazowanym to od czasu do czasu możesz sobie pozwlic. Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: Pepsi? 28.05.05, 18:39 Ja miałam wielką ochotę na cole w ciąży i piłam od czasu do czasu-oczywiście w niewielkich ilościach-butelka 0,3...w dodatku miałam b. niskie ciśnienie więc lepiej sie potem czułam.Pytałam lekarki co tym sądzi i powiedziała,że ok,oczywiście bez przesady.Nadmienię,że urodziłam zdrową córeczkę.Więc pij na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Pepsi? 28.05.05, 19:36 Ja po troszeczku sobie popijam czasami, niecałą szklankę. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Pepsi? 28.05.05, 20:13 Pij, pij - podczas karmienia to sobie nie poszalejesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ninyanna Re: Pepsi? 28.05.05, 22:41 Hejka Ja tez pozwalam sobie czasem na odrobine pepsi, nawet na szklanke piwa zmieszanego z sokiem pomaranczowym ) To moj hit Ale pierwsze slysze, ze podobno nie wolno pic gazowanego, wrecz przeciwnie, lekarze zalecaja picie duzo zimnej, gazowananej wody mineralnej, aby zlagodzic mdlosci)) Mi pomaga ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia262 Re: Pepsi? 28.05.05, 22:47 gazowana woda ponoc sie gorzej przyswaja, poza tym może powodowac wzdęcia, ale oczywiście w umiarkowanych ilościach nie szkodzi, a na mdłości faktycznie pomaga. później pomaga też na zgagę. a co do coli, to oczywiscie zawiera kofeinę i pół tablicy mendelejewa, ale .... ja sobie nie potrafię odmówic, ale staram sie , żeby to były rozsądne ilości!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Pepsi? 28.05.05, 23:12 Jeżeli nie przesadzasz z ilością tej pepsi to ci nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Pepsi? 29.05.05, 09:59 A ja czytalam w wielu miejscach, ze nie powinno sie pic coli, bo z powodu kofeiny ma negatywny wplyw na system nerwowy dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
bergo1 Re: Pepsi? 29.05.05, 10:16 Pij ale bez przesady. Ja sobie pozwalam raz na jakis czas. Nie zaleca sie nadmiaru, bo: - kofeina (podobnie jak w kawie) ma wplyw na cisnienie dziecka ,Twoje, jest moczapedna itd, podobno tez spowalnia wchlanianie zelaza przez organizm (wazne jezeli masz niedobor zelaza) - duza zawartosc cukru - co przyznajmy sie nie jestem ani naszym ani dziecka sprzymierzencem - gazy - ja z reguly zle toleruje gazowane napoje, wzdecia itp. przeboje, ale nie kazda kobieta tak ma oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś