edyta9936 03.04.06, 16:56 hej mamuśki!!! napiszcie czym się objawia i przede wszystkim czy na ciele pojawiają się maleńkie krostki ....dzięki za poświęcony czas.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicez Re: cholestaza 03.04.06, 17:57 Cholestaza objawia się koszmarnym swędzeniem całego ciała ze szczególnym uwzględnieniem dłoni i stóp. Jeśli coś podejrzewasz, zrób szybko badania transaminaz, bedziesz miała pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta9936 Re: cholestaza 03.04.06, 19:00 Raczej nie podejrzewam cholestazy ..... nie swędzą mnie ręce i nogi , tylko powyżej piersi i szyja....nasila się to jak się spocę. I cholerka jasna używałam oliwki Johnson, ale czy to to ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: cholestaza 03.04.06, 19:22 Kochana, ja po oliwce johnson mialam wysypke i ogien na skorze, moze najpierw odstaw oliwke ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: cholestaza 03.04.06, 19:31 niekoniecznie zawsze jest swiad przy cholestazie. Jestem takim przypadkiem. Mnie ociupinke swędziała stopa pod spodem, a wymiki miałam po 600 /alat, aspat/, bilirubine zaś 4,5. Zajrzyj poniżej tam jest dużo na ten temat. Odpisywałam dziewczynie i chłopakowi. Zajrzyj też w ciążę i poród. Tam też jest ten temat poruszany. Wydaje mi sie jednak że u ciebie to tylko jakieś uczulenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: cholestaza 03.04.06, 19:32 poknociło m i sie. zajrzyj w trudna ciażę. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta9936 Re: cholestaza 04.04.06, 08:50 Cześć dziewczyny dzięki jutro się wyjaśni, mam wizytę, chyba przeszło już prawie jedynie po nocy nad piersiami jeszcze oznaki wysypki (małej), które po jakimś czasie bledną.Ale piszecie że przy cholestazie występuje świąd, ale tzn. bez wysypki? A czy pobolewa też wątroba ......dzięki.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: cholestaza 04.04.06, 09:06 Ja nie maiałam wysypki. Wątroba też mnie nie bolała a i dziweczyny leżące ze mną na patologii nie skarżyły się na bóle wątroby. A czytając Twój poprzedni post, to ja słakaniam się ku uczuleniu. Inna kwestia, że świąd skóry, to jedna z ciążowych doleglowości a nie będąca cholestazą. Powiedz o swoich obawach lekarzowi, zbadasz transaminazy i będziesz miała pewność. Odpowiedz Link Zgłoś