miko251 28.08.06, 11:35 Witam, Dziewczyny, podpowiedzcie mo co najlepsze na rozstępy i czy któraś z Was używała L'oreala- wlasnie na rozstępy- on nie jest typowym kosmetykiem dla kobiet w ciąży. Z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzywaa Re: Rozstępy 28.08.06, 11:53 Powiem tak że uzywalam specialnego środka polecanego prfzez położnictwo z AA, uzwyalam tez fissana, ale i tak rozstepy mi teraz wyszłyMoj gin powiedział że ze jeśli moja mama miala to nawet jak kupie srodek za 100 czy 200 zł to i tak mi rozstepy wyjda.. mzoe w mniejszych ilosciach ale wyjda no i wyszłytakze.. na to nie ma reguly Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: Rozstępy 28.08.06, 13:18 uzywam olejku na roztępy Clarins. Jest dosyć drogi ale bardzo wydajny i nie mam ani jednego rozstępu. Zasada jest prosta: częste nawilżanie i systemartczność (nawet oliwką dla dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Rozstępy 28.08.06, 14:26 > Zasada jest prosta: częste nawilżanie i systemartczność > (nawet oliwką dla dzieci) Zasada jest dobra, ale prawda jest taka, że jeżeli mają wyjść (bo ktoś ma skłonności, bo ktoś ma mało elastyczną skórę itp), to niezależnie od wszelkich sposobów, drogich bądź tanich kremó i zabiegów, jeżeli mają być, to i tak się pojawią... A są takie osoby, które nic nie będą robić, a rozstępy im się nie zrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: Rozstępy 28.08.06, 18:30 Ale jak ktoś ma skłonności i nic nie będzie robić, to będzie miał siatkę tych rozstępów a tak to przynajmniej o 50% mniej zawsze to już coś a przy okazji nawilżoną, odżywioną i zdrową skórę to też nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
maga377 Re: Rozstępy 28.08.06, 18:39 Wszysto to prawda: albo się ma skłonności do rozstępów albo nie, ale jeżeli przy skłonności do nich używa się kosmetyków przeciw- i robi regularny, delikatny masaż, są szanse, iż będzie ich mniej lub będą płytsze. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce z rozstępami. Mi brakło zapału przy drugiej ciąży ale na szczęście nie mam skłonności Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Rozstępy 28.08.06, 18:41 Polecam ten wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=47079727&a=47079727 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Rozstępy 28.08.06, 18:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=46739274&a=46743240 Odpowiedz Link Zgłoś
balonka1 Re: Rozstępy 28.08.06, 19:00 A w ktorym miesiacu zaczynaja wam sie rozstepy robic?Ja jestem prawie w 7 i na brzuchu poki co nie mam nic.Ale pewnie przede mna wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
pikolakszpak Re: Rozstępy 28.08.06, 21:02 ja uzywam Vichy dla kobiet w ciązy, jest dość drogi (ok 80 zł), ale póki co nie mam ani jednego rozstępu (choć przede mną jeszcze 3 miesiące, więc zobaczymy). Ale słyszałam bardzo dobre opinie o tym kremie i dlatego go wybrałam. Smaruję się codziennnie rano i wieczorem, a w ciągu dnia jeszcze balsam. Odpowiedz Link Zgłoś
erudy Re: Rozstępy 28.08.06, 21:52 balonka1 napisała: > A w ktorym miesiacu zaczynaja wam sie rozstepy robic?Ja jestem prawie w 7 i na > brzuchu poki co nie mam nic.Ale pewnie przede mna wszystko... Mi wyszły po porodzie - kiedy skóra się obkurczała. Nie zapominajcie również wtedy o smarowaniu skóry, ja tego nie zrobiłam i mam pamiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
agii24 Re: Rozstępy 29.08.06, 07:46 balonka1 napisała: > A w ktorym miesiacu zaczynaja wam sie rozstepy robic?Ja jestem prawie w 7 i na > brzuchu poki co nie mam nic.Ale pewnie przede mna wszystko... ja jestem w końcówce 7 i mimo używania oliwki na rozstępy i robienia masażu oraz tego ,ze do tej pory przytyłam niecałe 6 kg (a przed zajściem w ciąże byłam b.szczupła) - wczoraj zauważyłam ,że chyba zaczynają się pojawiac rozstępy,mam nadzieję,że nie będzie ich zbyt dużo ) Odpowiedz Link Zgłoś
hipsdontlied Re: Rozstępy 28.08.06, 21:32 ja uzywalam garniera a potem tego co ty.ostatnio uzywam by zabopiec erisa.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna341 Re: Rozstępy 28.08.06, 21:54 od 4 miesiąca używałam Fisanu przytyłam 30 kg i już powróciłam do swojej wagi bez żadnego rostępu smarowałam się również po porodzie to ważne ponieważ niektórym właśnie robią się rozstępy przy ściąganiu skóry Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Rozstępy 28.08.06, 22:59 Ja jestem w 9 m-cu i właśnie zaczęły mi wychodzić. Smarowałam się od początku ciąży. Też uważam że jak mają wyjść to wyjdą, ale dzięki smarowaniu może być ich mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: Rozstępy 29.08.06, 19:27 Używam Musteli a rozstępy zaczęły mi się pojawiać ok 16 tg. Teraz mimo, że schudłam pojawia ich się coraz więcej zwłaszcza na udach. Nie rozumiem tego i zastanawiam się czy gdybym nic nie używała byłoby ich tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia322 Re: Rozstępy 29.08.06, 22:19 Jestem tuz przed porodem i nie mam zadnego rozstepu (IIciąza) na brzuchu ani udach, za to w I ciazy zrobily mi sie rozstepy na piersiach, co mnie zaskoczylo, smaruje sie kremami z avonu, chyba pomagaja, w tej ciazy kupilam sobie specjalny krem do biustu z tej firmy i stare rozstepy sie nie powiekszyly, a nowych brak Odpowiedz Link Zgłoś
magda_wojciechowska Re: Rozstępy 06.09.06, 13:22 Ciekawa jestem czemu zaskoczyly Cie rozstepy na piersiach. Przeciez tam skora tez sie rozciaga, piersi nabrzmiewaja, to nic nadzwyczajnego. Rozstepy moga pojawic sie zarowno gdy tyjemy, jak i gdy tracimy na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
beja26 Re: Rozstępy 06.09.06, 09:40 Witam jestem na przełomie 11/12 tc i używam rano kremu Gerber przeciw roztępom z kompleksem ujędrniającym a wieczorem oliwki Nivea. Mój ginekolog powiedział mi, odnośnie roztępów to sprawa jest różna. Wszystko zalezy od uwarunkowań genetycznych rodzaju skóry. Najważniejsze w tym wszystkim jest regularne nawilżanie skóry, w momencie, kiedy czujemy swędzenie na brzuchu, pośladkach, piersiach należy ja jak najszybciej posmarować czymś nawilżającym. Ja jestem kobietą z dużym biustem i nigdy na nim nie miałam roztępów, faktem jest że dbałam o niego przed ciążą. Mam nadzieje że po ciązy też tak będzie Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
azdanowicz1 Re: Rozstępy 06.09.06, 13:34 hej, ja smarowalam sie Mustela 2xdziennie, szorowonie ud, posladków, brzucha i delikatnie piersi rękawicą sizalowa podczas brania pryznica oraz naprzemienny prysznic zimny-ciepły również codziennie. Po ciązy mam delikatne rostepy na piersiach,ale tak małe ze zauwazyłam je dopiero po roku od urodzenia córki.Moja mama miala rozstepy, ja tez mam jakies z okresu nagłego wzrostu kosci w wieku dojrzewania,ale po ciązy mam tylko te malusie na piersiach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mon100 Re: Rozstępy 06.09.06, 14:01 Odziedziczyłam z okresu dojrzewania rozstępy na pośladkach- bardzo szybko rosłam. Są widoczne, ale nie aż tak jak u znajomej po porodzie. U nie, to po prostu koszmar- jak się rozebrała po urodzeniu, to mnie z przyjaciółką zatkało. Nie udało się wykrztusić słów: "nie jest tak źle". Teraz po kilku latach jej rozstępy tak nie przerażają, są mniej widoczne, choć bardzo liczne. Moja mama nie miała rozstępów po ciąży, ja mam po okresie dojrzewania, więc u mnie będzie to loteria. Pocieszam się, że inna znajoma ma rozstępy z dojrzewania, a po porodzie ani jednego. Może i mnie los oszczędzi Odpowiedz Link Zgłoś
wiola500 Re: Rozstępy 06.09.06, 13:41 A ja do nawilżania dołączam też kilka razy w tygodniu solidny masaż ostrą gąbką miejsc,gdzie ewentualnie się robią te paskudy,tzn.:pupa,uda,brzuch,piersi(tu delikatnie).Fajna sprawa.Skóra ukrwiona,pobudzona,elastyczna.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: Rozstępy 06.09.06, 13:42 dobre geny ))))) mi mimo uzywania od 4 miesiaca ziajki codziennie, masazu i cudow niewidow wyszly na poczatku 8 mc (. Odpowiedz Link Zgłoś
jatoja24 Kosmetyki dla ciężarnych. 06.09.06, 17:34 Czytałam kiedyś świetną wypowiedź jakiejś dermatolog na temat kosmetyków dla ciężarnych... Czym, Waszym zdaniem, różnią się kosmetyki "dla kobiet w ciąży" od kosmetyków uniwersalnych? Czy naprawdę myślicie, że te "dla kobiet w ciąży" ktoś testuje specjalnie na ciężarnych??? Która ciężarna poddałaby się takim testom? Wy byście się poddały? Obłęd. Ale to dobrze, że są takie kosmetyki, bo wszyscy się cieszą - i niektóre ciężarne (że ktoś o nich pomyślał), i producenci (z wiadomego powodu), i poboczni obserwatorzy, którzy mają ubaw po pachy . Odpowiedz Link Zgłoś