28.08.06, 11:35
Witam,
Dziewczyny, podpowiedzcie mo co najlepsze na rozstępy i czy któraś z Was
używała L'oreala- wlasnie na rozstępy- on nie jest typowym kosmetykiem dla
kobiet w ciąży.
Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • krzywaa Re: Rozstępy 28.08.06, 11:53
      Powiem takwink że uzywalam specialnego środka polecanego prfzez położnictwo z AA,
      uzwyalam tez fissana, ale i tak rozstepy mi teraz wyszływinkMoj gin powiedział że
      ze jeśli moja mama miala to nawet jak kupie srodek za 100 czy 200 zł to i tak
      mi rozstepy wyjda.. mzoe w mniejszych ilosciach ale wyjdasmile no i wyszływinktakze..
      na to nie ma regulywink
      • marcjanna78 Re: Rozstępy 28.08.06, 13:18
        uzywam olejku na roztępy Clarins. Jest dosyć drogi ale bardzo wydajny i nie mam
        ani jednego rozstępu. Zasada jest prosta: częste nawilżanie i systemartczność
        (nawet oliwką dla dzieci)
        • nchyb Re: Rozstępy 28.08.06, 14:26
          > Zasada jest prosta: częste nawilżanie i systemartczność
          > (nawet oliwką dla dzieci)

Zasada jest dobra, ale prawda jest taka, że jeżeli mają wyjść (bo ktoś ma
          skłonności, bo ktoś ma mało elastyczną skórę itp), to niezależnie od wszelkich
          sposobów, drogich bądź tanich kremó i zabiegów, jeżeli mają być, to i tak się
          pojawią...

A są takie osoby, które nic nie będą robić, a rozstępy im się nie zrobią...
          • miyoki Re: Rozstępy 28.08.06, 18:30
            Ale jak ktoś ma skłonności i nic nie będzie robić, to będzie miał siatkę tych
            rozstępów a tak to przynajmniej o 50% mniej zawsze to już coś a przy okazji
            nawilżoną, odżywioną i zdrową skórę to też nie mało.
            • maga377 Re: Rozstępy 28.08.06, 18:39
              Wszysto to prawda: albo się ma skłonności do rozstępów albo nie, ale jeżeli
              przy skłonności do nich używa się kosmetyków przeciw- i robi regularny,
              delikatny masaż, są szanse, iż będzie ich mniej lub będą płytsze. Pozdrawiam i
              życzę wytrwałości w walce z rozstępami. Mi brakło zapału przy drugiej ciąży ale
              na szczęście nie mam skłonności wink
    • malgosiek2 Re: Rozstępy 28.08.06, 18:41
      Polecam ten wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=47079727&a=47079727
    • malgosiek2 Re: Rozstępy 28.08.06, 18:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=46739274&a=46743240
    • balonka1 Re: Rozstępy 28.08.06, 19:00
      A w ktorym miesiacu zaczynaja wam sie rozstepy robic?Ja jestem prawie w 7 i na
      brzuchu poki co nie mam nic.Ale pewnie przede mna wszystko...
      • krzywaa Re: Rozstępy 28.08.06, 19:15
        Mnie sie zorbiły w 8smile
        • pikolakszpak Re: Rozstępy 28.08.06, 21:02
          ja uzywam Vichy dla kobiet w ciązy, jest dość drogi (ok 80 zł), ale póki co nie
          mam ani jednego rozstępu (choć przede mną jeszcze 3 miesiące, więc zobaczymy).
          Ale słyszałam bardzo dobre opinie o tym kremie i dlatego go wybrałam.
          Smaruję się codziennnie rano i wieczorem, a w ciągu dnia jeszcze balsam.
      • erudy Re: Rozstępy 28.08.06, 21:52
        balonka1 napisała:

> A w ktorym miesiacu zaczynaja wam sie rozstepy robic?Ja jestem prawie w 7 i na
        > brzuchu poki co nie mam nic.Ale pewnie przede mna wszystko...

Mi wyszły po porodzie - kiedy skóra się obkurczała. Nie zapominajcie również
        wtedy o smarowaniu skóry, ja tego nie zrobiłam i mam pamiątkę smile
      • agii24 Re: Rozstępy 29.08.06, 07:46
        balonka1 napisała:

> A w ktorym miesiacu zaczynaja wam sie rozstepy robic?Ja jestem prawie w 7 i na
        > brzuchu poki co nie mam nic.Ale pewnie przede mna wszystko...
        ja jestem w końcówce 7 i mimo używania oliwki na rozstępy i robienia masażu oraz
        tego ,ze do tej pory przytyłam niecałe 6 kg (a przed zajściem w ciąże byłam
        b.szczupła) - wczoraj zauważyłam ,że chyba zaczynają się pojawiac rozstępy,mam
        nadzieję,że nie będzie ich zbyt dużo wink)
    • hipsdontlied Re: Rozstępy 28.08.06, 21:32
      ja uzywalam garniera a potem tego co ty.ostatnio uzywam by zabopiec
      erisa.polecam
    • czarna341 Re: Rozstępy 28.08.06, 21:54
      od 4 miesiąca używałam Fisanu przytyłam 30 kg i już powróciłam do swojej wagi
      bez żadnego rostępu smarowałam się również po porodzie to ważne ponieważ
      niektórym właśnie robią się rozstępy przy ściąganiu skóry
    • malwina79 Re: Rozstępy 28.08.06, 22:59
      Ja jestem w 9 m-cu i właśnie zaczęły mi wychodzić. Smarowałam się od początku
      ciąży. Też uważam że jak mają wyjść to wyjdą, ale dzięki smarowaniu może być
      ich mniej.
      • aghatta1 Re: Rozstępy 29.08.06, 19:27
        Używam Musteli a rozstępy zaczęły mi się pojawiać ok 16 tg. Teraz mimo, że
        schudłam pojawia ich się coraz więcej zwłaszcza na udach. Nie rozumiem tego i
        zastanawiam się czy gdybym nic nie używała byłoby ich tyle samo.
    • andzia322 Re: Rozstępy 29.08.06, 22:19
      Jestem tuz przed porodem i nie mam zadnego rozstepu (IIciąza) na brzuchu ani
      udach, za to w I ciazy zrobily mi sie rozstepy na piersiach, co mnie
      zaskoczylo, smaruje sie kremami z avonu, chyba pomagaja, w tej ciazy kupilam
      sobie specjalny krem do biustu z tej firmy i stare rozstepy sie nie
      powiekszyly, a nowych brak
      • magda_wojciechowska Re: Rozstępy 06.09.06, 13:22
        Ciekawa jestem czemu zaskoczyly Cie rozstepy na piersiach. Przeciez tam skora
        tez sie rozciaga, piersi nabrzmiewaja, to nic nadzwyczajnego. Rozstepy moga
        pojawic sie zarowno gdy tyjemy, jak i gdy tracimy na wadze.
    • beja26 Re: Rozstępy 06.09.06, 09:40
      Witam jestem na przełomie 11/12 tc i używam rano kremu Gerber przeciw roztępom
      z kompleksem ujędrniającym a wieczorem oliwki Nivea. Mój ginekolog powiedział
      mi, odnośnie roztępów to sprawa jest różna. Wszystko zalezy od uwarunkowań
      genetycznych rodzaju skóry. Najważniejsze w tym wszystkim jest regularne
      nawilżanie skóry, w momencie, kiedy czujemy swędzenie na brzuchu, pośladkach,
      piersiach należy ja jak najszybciej posmarować czymś nawilżającym. Ja jestem
      kobietą z dużym biustem i nigdy na nim nie miałam roztępów, faktem jest że
      dbałam o niego przed ciążą. Mam nadzieje że po ciązy też tak będziewink
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
      • azdanowicz1 Re: Rozstępy 06.09.06, 13:34
        hej, ja smarowalam sie Mustela 2xdziennie, szorowonie ud, posladków, brzucha i
        delikatnie piersi rękawicą sizalowa podczas brania pryznica oraz naprzemienny
        prysznic zimny-ciepły również codziennie. Po ciązy mam delikatne rostepy na
        piersiach,ale tak małe ze zauwazyłam je dopiero po roku od urodzenia córki.Moja
        mama miala rozstepy, ja tez mam jakies z okresu nagłego wzrostu kosci w wieku
        dojrzewania,ale po ciązy mam tylko te malusie na piersiach.Pozdrawiam.
        • mon100 Re: Rozstępy 06.09.06, 14:01
          Odziedziczyłam z okresu dojrzewania rozstępy na pośladkach- bardzo szybko
          rosłam. Są widoczne, ale nie aż tak jak u znajomej po porodzie. U nie, to po
          prostu koszmar- jak się rozebrała po urodzeniu, to mnie z przyjaciółką zatkało.
          Nie udało się wykrztusić słów: "nie jest tak źle". Teraz po kilku latach jej
          rozstępy tak nie przerażają, są mniej widoczne, choć bardzo liczne. Moja mama
          nie miała rozstępów po ciąży, ja mam po okresie dojrzewania, więc u mnie będzie
          to loteria. Pocieszam się, że inna znajoma ma rozstępy z dojrzewania, a po
          porodzie ani jednego. Może i mnie los oszczędzi smile
    • wiola500 Re: Rozstępy 06.09.06, 13:41
      A ja do nawilżania dołączam też kilka razy w tygodniu solidny masaż ostrą gąbką
      miejsc,gdzie ewentualnie się robią te paskudy,tzn.:pupa,uda,brzuch,piersi(tu
      delikatnie).Fajna sprawa.Skóra ukrwiona,pobudzona,elastyczna.Polecam.
    • icca Re: Rozstępy 06.09.06, 13:42
      dobre geny wink)))))
      mi mimo uzywania od 4 miesiaca ziajki codziennie, masazu i cudow niewidow
      wyszly na poczatku 8 mc sad(.
    • jatoja24 Kosmetyki dla ciężarnych. 06.09.06, 17:34
      Czytałam kiedyś świetną wypowiedź jakiejś dermatolog na temat kosmetyków dla
      ciężarnych...

Czym, Waszym zdaniem, różnią się kosmetyki "dla kobiet w ciąży" od kosmetyków
      uniwersalnych? Czy naprawdę myślicie, że te "dla kobiet w ciąży" ktoś testuje
      specjalnie na ciężarnych??? Która ciężarna poddałaby się takim testom? Wy byście
      się poddały? Obłęd.

Ale to dobrze, że są takie kosmetyki, bo wszyscy się cieszą - i niektóre
      ciężarne (że ktoś o nich pomyślał), i producenci (z wiadomego powodu), i
      poboczni obserwatorzy, którzy mają ubaw po pachy wink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka